• пресс-релизы
 • статьи для сайта
 • новости для сайта
 • тексты для буклетов
 • написать коммерческое предложение
 • написать продающий текст
 • слоган
 • нейминг
 • копирайтинг киев
 • рекламная кампания
 • биржи статей
 • Szerző:
  • 2010. április 27. kedd

  Vigyázzunk a Földre! – Föld Napja a füzesabonyi Pöttömke Óvodában

  A füzesabonyi Pöttömke Óvodában működő Pöttömke Alapítvány tagjai és önkéntesei együtt szerveztük meg a Föld napi programokat.

  A cél az volt, hogy rávilágítsunk arra, hogy a környezettudatos szemléletformálást már egész kicsi korban, óvodásként el kell kezdeni. Az a pici gyermek, aki ilyen óvodában „éli” óvodás éveit, bizonyára az iskolába is ezt a szemléletet viszi tovább, sőt remélem, hogy egész élete során ezt a szemléletet fogja képviselni.

  A filmen látható programok: a kétkeréken az oviba, a természeti rajzverseny, a bio büfé, a virágültetés, a víztoronyba való látogatás, a szelektív hulladékgyűjtésről szóló előadás, az italos karton-gyűjtés, világtérkép-festés mind azt a célt szolgálták, hogy játékos formában egy teljes nap a földről szóljon, arról hogy ezt a csodát, ami mindennap velünk van, hogyan tudjuk megőrizni – kicsiny kezekkel, tettekkel – magunknak és az utánunk élőknek.

  A film egyrészt a környezettudatos szemléletmód kialakítását, másrészt a közösségformálást hivatott népszerűsíteni. Volt, van egy jó programunk, ami összekovácsolta a szülőket, az óvónéniket, azokat a vállalkozásokat, civil szervezeteket, magánszemélyeket, akik hasonlóan fontosnak tartják ezeket az eszméket.

  A Föld napi programoknak több pozitív hozadéka volt, de talán a legfontosabb, hogy a kicsi gyerekek vidáman, mosolyogva, boldogan vettek részt a felnőttek által generált programokban.

  Ezen a fórumon szeretném köszönetemet kifejezni azoknak, akik segítségünkre voltak a programok megvalósításában, hiszen nélkülük ez a film sem jöhetett volna létre.

  Tóth Henrietta önkéntes
  Pöttömke Alapítvány


  Füzesabonyi Hírmondó 2010. IV. évfolyam 5. szám

  Föld napja a Pöttömke Óvodában

  Április 21-én 15:30-kor tartottuk a “Föld Napja” programoknak a megnyitóját. Az előtérben megnyílt a Makro Világ c. fotó kiállítás Lengyel Gyöngyvér alkalmazott fotográfus képeiből. A szilva csoportos gyerekek tavaszköszöntő műsorral tették színesebbé a megnyitót.

  Április 22-én reggel a gyerekek úgy jöttek az óvodába, hogy mindenkin volt valami zöld: kabát, sapka, pulóver stb. Aki tudott hozott magával egy virágpalántát, facsemetét.
  Az a gyermek, aki reggel kerékpárral vagy gyalog érkezett az óvodába, jutalmul ajándékot kapott. Reggeli után játékos
  ismertetőt hallgattak meg a gyerekek a szelektív hulladékgyűjtésről. A mai napon hozták be a szülők az összegyűjtött üres karton dobozokat a “Tapossa laposra” akció szervezésében.

  A délelőtt folyamán a gyerekek közelebbről megismerkedhettek a kukás autóval, annak működésével. Takarítottuk az udvart és környékét. Volt olyan csoport, aki kerékpározni indult, volt, aki gyalogosan tette meg a távot, és közben megtekintették a víztornyot is belülről, ahol a vízmű egyik munkatársa tájékozatót tartott.

  Az udvaron elhelyezett fahordókba, virágládákba minden csoport elültette az összegyűjtött virágpalántákat. Közben nagy kartonpapírokra lerajzolhatták a gyerekek élményeiket, földgömböt barkácsolhattak, világtérképet színeztek, melyre felragasztották az előre összegyűjtött állatképeket lakóhelyük szerint.

  Ez alatt a szülők falatkákat készítettek, amit a gyerekek örömmel fogyasztottak a zöld büfében. A végén minden csoport oklevelet kapott az aktív részvételért. A cseresznye csoportot pedig külön öröm is érte, mert ők látogathattak el a Duropackba. Ezúton is köszönjük a szülők együttműködését és a támogatóink segítségét.

  Bukta Ferencné, Óvodapedagógus

  ***

  A föld napján készült fényképek felkerültek a galériába.

  A változtatáshoz be kell lépned! RSS 2.0 Hozzászólás és jelzés le van tiltva.

  Hozzászólások zárolva.