• пресс-релизы
 • статьи для сайта
 • новости для сайта
 • тексты для буклетов
 • написать коммерческое предложение
 • написать продающий текст
 • слоган
 • нейминг
 • копирайтинг киев
 • рекламная кампания
 • биржи статей
 • Szerző:
  • 2013. december 16. hétfő

       2013-as nevelési évben is sok programot, rendezvényt és játékos tevékenységet terveztünk, és szerveztünk a gyerekeknek. Az őszi hónapokban a hagyományoknak megfelelően kirándultunk, és megfigyeltük a természet változásait. Szőlő, dió szüreten, és kukoricaaratáson vettek részt a gyerekek, ahol sok ismeretet szereztek az őszi betakarítási munkákról. Irodalmi élményt nyújtott a Galagonya bábszínház „A három kismalac és a farkas” című előadásával, majd a Harlekin bábszínház „Törökvész vitéz” című művével.

  Közelednek a téli jeles napok, hagyományok, ahol minél több pozitív élményt szeretnénk nyújtani a gyerekeknek. Érezzék a közelgő ünnepek hangulatát, ismerjék meg a néphagyományokat, szokásokat és az összetartozás jelentőségét.

  November 22-én a Tekergő Együttes táncháza idézte fel a fonóházi mulatságok hangulatát, a Kalotaszegi, csángó ropogóssal, és ludas, vásáros játékokkal szórakoztatták a gyerekeket, ahol kicsi és felnőtt együtt táncolt.

  November 28-án kézműves délutánt szervezünk szülőknek, nagyszülőknek, gyerekeknek és az óvoda dolgozóinak. Dióhéjból, dugóból készítünk ajándéktárgyakat a közelgő Luca-napi vásárra. Óvodánkban az év végi ünnepek sorát advent nyitja, jelképe a koszorú. Hetente egy-egy gyertyát meggyújtva hangolódunk a karácsony szeretetteli, elmélyült ünneplésére.

  Minden gyermek izgatottan várja a december 6-át, mikor óvodánkba is megérkezik a Télapó. December 2-án pedig a Galagonya bábszínház Mikulásos bábelőadással kedveskedik az óvodásoknak.

  December 4-én a volt óvodásaink a „Didergő király” című mesét dramatizálják a kicsiknek. Immár 5. éve rendezzük meg a Luca-napi vásárt, mely minden évben igen sikeres volt.

  A szülőkkel, az idősekkel, az óvoda és bölcsőde dolgozóival együtt működve, s a közös munka eredményeként, most is különleges, szebbnél szebb kézzel készített ajándéktárgyak, karácsonyi díszek, koszorúk készülnek a vásárra.

  December 12-én 1600-kor nyitja meg a vásár a kapuját, és 13-án 1600-ig tart.

     

  A Szilva csoportos gyerekek hagyományőrző műsorral köszöntik az ide látogatókat.

  December 18-án a Cseresznye csoportos gyerekek karácsonyi, meghitt műsorral, ajándékokkal köszönti az időseket. Ugyanezen a napon a közelgő ünnep alkalmából a Harlekin bábszínház előadásában a „Pipitér és libatop” című bábelőadást tekintjük meg a Közösségi Házban.

  Az ünnep előtti utolsó pénteken Molnár Orsi zenés műsorával búcsúztatjuk az évet.

  A sok rendezvény mellett a csoportok mindennapjaiban is megjelenik az ünnepvárás hangulata, és folyamatosan készülünk a közelgő ünnepekre. Mézeskalácsot, díszeket, ajándékokat készítünk. Díszítjük az óvodánkat, érzelmi világuk, esztétikai érzéküket, közösségi magatartásukat, együttműködési képességüket, s a múlt iránti tiszteletüket fejlesztve.

  Szeretnénk megköszönni a szülőknek, az időseknek, a Pöttömke Alapítványnak, az óvoda és bölcsőde dolgozóinak a sok-sok segítséget, és az együttműködésüket, hogy e rendezvényeink sikeressé válhattak.

  Ezúton kívánunk Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepeket!

   

  Bukta Ferencné és Tóbi Jánosné
  óvodapedagógusok

  A változtatáshoz be kell lépned! RSS 2.0 Hozzászólás és jelzés le van tiltva.

  Hozzászólások zárolva.