• пресс-релизы
 • статьи для сайта
 • новости для сайта
 • тексты для буклетов
 • написать коммерческое предложение
 • написать продающий текст
 • слоган
 • нейминг
 • копирайтинг киев
 • рекламная кампания
 • биржи статей
 • 2017 december 20.

   

  Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket és eredményekben gazdag Új Évet Kíván a Füzesabonyi Pöttömke Óvoda és Bölcsőde összes dolgozója!

   

  kari

  Karácsonyi műsorok az iskolákban

  2017 december 20.

  2017. december 20-án a Művelődési Házban és a Széchenyi István Katolikus Általános Iskola tornatermében kedves meghívásnak tettünk eleget óvodásainkkal. Nagyon színvonalas előadásoknak lehettünk szemtanúi. Mivel a két műsor közeli időpontokban került megrendezésre, ezért az óvodás gyerekeket korcsoport szerint osztottuk ketté, így részt tudtunk venni mindkét helyszínen.

  Gratulálunk a felkészítő pedagógusoknak és köszönjük szépen a meghívást!

   

  Madárkarácsony

  2017 december 20.

  Mint minden évben, most is megrendeztük a “Madárkarácsonyt”.  Madárbarát óvodaként fokozottan figyelünk a madarak eleségére, hogy télen is elegendő táplálékhoz juthassanak.

  Karácsonyi műsor az időseknél!

  2017 december 20.

  December 19-én a szilva csoportos gyerekek az Idősek Otthonába látogattak, ahol a kedves nézőknek karácsonyi hangulatot varázsoltak műsorukkal, ajándékaikkal. Az előadásukat meglepetéssel jutalmazták az ott lévő idősek, akik nagyon hálásak voltak a megemlékezésért.

  Luca nap 2017

  2017 december 20.

  Hagyományunkhoz híven, december 13-án újra megrendeztük a Luca napi vásárt. Ebben az évben az alma csoportosok adták a műsort, mely nagyon színvonalas módon nyitotta meg vásárunkat. Sok vendég ellátogatott hozzánk, akik megtekinthették a szülők, pedagógusok, dolgozók által készített szépséges vásárfiákat. Vendégül láttuk a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt pogácsával, teával.

  Ezúton is szeretnénk megköszönni a rendezvényhez nyújtott támogatását minden kedves felajánlónak, aki támogatásával hozzájárult a rendezvény sikeréhez!

   

  “Sanyi bohóc a nevem, cintányér a tenyerem!”

  2017 december 20.

  A Mikulás után egy nappal ellátogatott hozzánk Sanyi bohóc, hogy a Pöttömkés gyerekeket jobb kedvre derítse. Tartalmas zenés délelőttön vehettek részt a picik. Nagyon élvezték a vicces, mókás előadást.

   

  Mikulás a Pöttömkében!

  2017 december 20.

   

  December 6-án hozzánk is megérkezett a várva várt Mikulás. Bizony büszkén jelenthetjük be, hogy a mi óvodánkba egy virgácsot sem hozott a kedves Télapó! Már napokkal előtte hatalmas készülődés volt minden csoportban. Versekkel, dalokkal , süteményekkel várták a nagy szakállút. A Mikulás hatalmas puttonyát az Önkormányzat csomagjai és a Pöttömke Alapítvány által felajánlott összegből vásárolt játékok töltötték meg.

   

  Márton napi mulatságok a Pöttömkében!

  2017 november 14.

  Márton napi előzetesként ellátogatott hozzánk Szabi bűvész. Ezt a rendezvényt az alapítvány és a bűvész közösen varázsolták ide a gyerekeknek. Nagyon élménydús délelőtt volt, melyen minden kisgyermek nagyon jól érezte magát.

   

   

  Márton nap a könyvtárban! Ismét meghívást kapott az óvodánk a Városi Könyvtárba, Márton nap alkalmából. November 8-án a gyerekek kaptak egy kis ízelítőt Márton legendájából, mesével, zenével, színezővel vártak minket.

   

   

  A Márton napi programsorozatunkat, november 13-án,a Tekergő Zenekar műsora folytatta, egy fergeteges zenés délelőttel, melyet az alapítvány finanszírozott.  A gyerekek nagy örömmel és érdeklődéssel fogadták a zenekart , akik hagyományos népi hangszereikkel és dalaikkal elvarázsolták és megmozgatták a közönséget.  A hangszerek mindenkit táncra csábítottak!

   

   

  A program folytatásaként november 14-én a szilva csoportos gyerekek vidám műsorral készültek óvodás társaiknak. Szeretnénk ezzel is hagyományt teremteni, hogy méltó módon megünnepelhessük a Márton napot! Ennek a rendezvénynek a sorsát a szilva csoportos óvónénik nagyon a szívükön viselték, és mindent megmozgósítottak annak érdekében, hogy jól érezzék magukat a gyerekek. A színes műsor mellé minden csoportnak egy tálca barátság sütit ajánlott fel Lakatos Anita óvónéni , azzal az instrukcióval, hogy a barátok osszák meg egymás között.

   

   

   

  Kirándulás a besenyőtelki Tájházban

  2017 október 27.

   

  2017. október 26-án, a szamóca és cseresznye csoportosok egy igazán különleges programon vehettek részt. A besenyőtelki Tájház udvarán a régi idők hangulatát megelevenítve, kukoricatörésre és morzsolásra várták a gyerekeket. Nagyon nagy szeretettel és sok készüléssel várták az óvodásainkat. Egy igazán izgalmas délelőttöt tölthettek el itt a nagycsoportosaink. Megismerkedhettek a régi szokásokkal, hagyományokkal, népi dalokkal, állatokat nézhettek és megkóstolhatták a nagymamáink által igen sokat sütött görhét is. Különleges élményt jelentett mindenki számára ez a nap. Ezúton is szeretnénk megköszönni a szíves vendéglátást!

  Iskolások vendégül látása a Pöttömkében!

  2017 október 27.

   

  Tegnap délelőtt ismét visszatértek hozzánk a szeptemberben elballagott gyerekek. Ugyan csak egy órára, de újra óvodásnak érezhették magukat. Találkozhattak az “itt hagyott” kis és nagy csoportos barátaikkal, ismét játszhattak az udvari játékokon, beszámolhattak az eddigi hónapok eseményeiről, kinek hány piros vagy éppen fekete pontja van. Izgalommal, örömmel mesélték el az iskolai élményeiket.

  Igazán vidáman töltötték el nálunk azt a kis időt, de beszéljenek helyettünk a képek:

  Szeretettel várjuk őket vissza máskor is!

  Vitaminnap

  2017 október 20.

  Október 19-én csütörtökön ismét megrendezésre került a  “Vitaminnapunk”. Ezen a héten a gyerekek a gyümölcsben, zöldségben lévő vitaminokról és azok fontosságáról tanulhattak mókás mondókák, dalok, mesék és versek segítségével. Már reggel elkezdődött minden csoportban a készülődés, izgalommal várták , hogy kivihessék közös alkotásaikat a tornaszobába, ahol a csoportok által készített szépségekből kompozíciók és finomságok sokasága várta őket. Az önkormányzat képviseletében elfogadta meghívásunkat Molnár Richárd alpolgármester úr, valamint a Kertbarát Kör tagjai.Az önkormányzat anyagi segítséggel hozzájárult az alapanyagok beszerzéséhez, melyet ezúton is köszönünk! Közös verssel és dalocskával nyitották meg a különleges lakomát.Utána minden óvodás és bölcsődés kisgyermek megkóstolhatta a számára legfinomabbnak vélt gyümölcsből, zöldségből készült ételt.

  A meghívott vendégeink is kóstolhattak a finomságokból és egy tartalmas délelőttöt tölthettek nálunk. Köszönjük, hogy elfogadták meghívásunkat.

  Végül,de nem utolsó sorban, szeretnénk megköszönni a szülők, nagyszülők lelkes segítségét, mellyel hozzájárultak a nap sikeréhez.

   

  Bábszínház

  2017 október 20.

  Október 17-én ismét óvodánkba látogatott a Galagonya Bábszínház, a Kecskegidák és a farkas című előadásukkal. A gyerekek nagy örömmel és hangos nevetéssel nézték végig a színvonalas előadást.

  Íme néhány kép:

  Népmese Napja rajzpályázat

  2017 október 20.

  A Dobó István Vármúzeum Népmese Napja alkalmából rendezett rajzpályázatra sok pöttömkés kisgyermek készített rajzot. Közülük ketten a szamóca csoportos Bíró Botond és szintén a szamóca csoportos Juhász Martin saját kategóriájukban III. helyezést értek el, az összesen 561 beérkezett pályázatból. Október 17-én, Egerben ünnepélyes műsor keretén belül adták át nekik az oklevelet és az ajándékokat. Rajzaikat a Ziffer Sándor Galériában állították ki.

  Gratulálunk nekik!

  Gesztenyegyűjtés Egerben!

  2017 október 19.

  Október 12-én a szamóca és cseresznye csoportos gyerekek őszi kiránduláson vettek részt Egerben. A csodaszép őszi napon sok-sok gesztenyével, mogyoróval és a játszótér által nyújtott izgalmas élménnyel érkeztek haza.

  Papírgyűjtés

  2017 október 19.

  Október 10-én reggel megérkezett a konténer, amelyet a 3 nap alatt sikerült megtöltenünk, a gyerekek, szüleik és nagyszüleik által hozott sok-sok papír hulladékkal. Nekik köszönhetően sikerült összegyűjteni összesen 5554 kg papírt.

  Az óvodánkban minden éveben izgalmas verseny folyik a legtöbb papírt hozó csoportnak járó vándorserlegért, amit idén ismét a dinnye csoportnak sikerült megnyernie.

  7. Bölcsőde 334 kg

  6. alma csoport 512 kg

  5. szamóca csoport 536 kg

  4. cseresznye csoport 659 kg

  3. körte csoport 1009 kg

  2. szilva csoport 1160 kg

  1. dinnye csoport 1344 kg

  Az állatok világnapjának rendezvényei

  2017 október 10.

  A programsorozatunk szeptember 27-én egy házi vers-, és verses-mesemondó versennyel kezdődött, amelyen 17 kisgyermek vett részt. Innen 8 gyermek jutott tovább az október 4-én, immár második alkalommal megrendezett járási versenyre.

   

  Végre eljött a várva várt nap nevelés nélküli munkanapunkon nagy szeretettel vártuk a versenyzőket. A járásból sok intézményből érkeztek hozzánk jelentkezési lapok: Füzesabonyból a Hétszínvirág Óvodából, Dormándról a Gyermekkert Óvodából, Kálból, a Százszorszép Óvodából, az Aldebrői Óvodából, Besenyőtelekről a Bóbita Óvodából, Nagyútról a Gyermekkertész Óvodából.

  A zsűri tagjai: Skorcze Flóriánné  ( nyugalmazott könyvtár vezető)

                            Rauszné Úrhegyi Aranka ( nyugalmazott tanár)

                            Molnár István ( logopédus, a zsűri elnöke)

   

  Két kategóriában hirdettek eredményt.

  A vers kategóriában  a nyertesek:

  I. Forgács Adrienn Dormándi Gyermekkert Óvoda. Felkészítője: Hegedűsné Váradi Zsuzsa

  II. Gedei Nóra Füzesabonyi Pöttömke Óvoda és Bölcsőde. Felkészítője: Rozsnyai Istvánné

   III. Vincze Miléna Füzesabonyi Hétszínvirág Óvoda és Bölcsőde. Felkészítője Ragó Árpádné

  Különdíj: Tóth Mira Gyermekkertész Óvoda, Nagyút. Felkészítője: Vassné Nagy Anita

   

  Verses-mese kategóriában a nyertesek:

   I. Kerekes Balázs Füzesabonyi Pöttömke Óvoda és Bölcsőde. Felkészítője: Lakatos Anita

  II. Molnár Emese Bóbita Óvoda Besenyőtelek. Felkészítője: Juhászné Szabó Magdolna

  III. Váradi Nikolett Bóbita Óvoda Besenyőtelek. Felkészítője: Szigetvári Anna

   Különdíj: Kozma Zalán Füzesabonyi Hétszínvirág Óvoda. Felkészítője: Jónás Sándorné

   

   

  Az állatok világnapja programsorozat folytatásaként október 6-án, kedves ismerősök és szülők segítségével állatsimogató napot tartottunk. A gyerekek megismerkedhettek többféle állattal, többek között nyuszi, galamb, teknősbékák, hörcsög, kutya, kígyó, madárpók és csótány is volt a délelőtt folyamán. Nagy érdeklődéssel hallgatták a gyerekek, hogy melyik állatnak mi az elesége, szívesen simogatták őket és ezáltal közelebb is kerültek hozzájuk.

  Ezúton is szeretnénk mindenki segítségét megköszönni, aki bármilyen módon hozzájárult az állatok világnapja rendezvénysorozatunk megvalósításához. A délelőtt folyamán:

  Fekete István postagalambász, galambot,

  Gál Tibor kutyát,

  Bodó Tünde nyuszit,

  Balogh Zsolt teknősbékákat,

  Endrődi Tamás kígyót, pókot, csótányt,

  Csernyi Lívia hörcsögöt hozott a gyerekeknek.

   

  A rendezvénysorozat utolsó programjaként október 9-én 9 órától 12 óráig a Mondjunk Mancsot Alapítvány egyik rátermett munkatársa két terápiás kutyát hozott óvodánkba. Elmondta a gyermekeknek a “segítő kutya” feladatait, megismertette velük az állattartás felelősségét és mozgásos feladatokkal ráhangolta a gyerekeket a kutyákkal való együttműködés izgalmas világára.

   

  Az október 2-i héten gyűjtést szerveztünk a Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány által megmentett kutyusoknak, cicáknak. Sok kisgyermek hozott plédet, konzerveket, tápokat, jutalomfalatkákat, amelyet néhány nagy csoportos kíséretében 2017. október 16-án személyesen át is adtunk a menhely egyik vezetőjének, Molnár Izabellának.

  Köszönjük szépen mindenki támogatását, aki hozzájárult a gyűjtéshez.

  Támogatók:

  Dr. Molnár Péter (szamóca cs.)

  Gálné Szabó Tímea (szilva cs.)

  Sárkány Judit (szilva cs.)

  Kissné Nagy Nikolett (cseresznye cs.)

  Seiberné Kovács Klára ( cseresznye cs.)

  Kerékgyártóné Poczok Katalin ( alma cs.)

  Nagy Gabriella (alma cs.)

  Marótné Müll Enikő ( dinnye cs.)

  Fejesné Müll Edina (dinnye cs.)

  Tóth Török Erika (dinnye cs.)

  Eperjesiné Csík Beáta (dinnye cs.)

  Kiss Andrea (dinnye cs.)

  Salamonné Kovács Nikoletta (dinnye cs. )

  Forgács Melinda (körte cs.)

  Kedvesné Újvári Anita (körte cs.)

  Ferencz Lilla (körte cs.)

  Kaszáné Szabó Judit (körte cs.)

  Magdáné Zele Enikő (körte cs.)

  Kerékgyártó Margit (körte cs.)

  Bocsi Beáta (körte cs.)

  Lojek Natália (körte cs.)

  Aux Renáta (körte cs.)

  Szlovikné Juhász Noémi (körte cs.)

  Ezúton mi is szeretnénk megköszönni a gyerekeknek és szüleiknek a segítséget!

  Újra itt az ovi!

  2017 október 10.

  Újra megnyílt az óvoda, megszépülve, tisztán 2017. július 31-én. A dajka nénik és a Füv Kft. segítségével a karbantartási szünet eredményesre sikerült. Két csoportszoba új pvc-vel lett ellátva, a cseresznye mosdó pedig teljes felújításon esett át, emellett az udvari játékkészletünk is bővült, a báli bevételből.

  Következő említésre méltó programunk augusztus 30-án a nyílt nap volt, melyen 9-től 10:30-ig  vártuk szeretettel a leendő óvodásokat szüleikkel együtt.

  Szeptember elsején a nagycsoportosainkat a nyolcadik osztályos tanulók a hagyományoknak megfelelően átkísérték az iskolába.

  Szeptember 7-én átadó ünnepség volt intézményünkben 10:30-tól, melyre a csoportok verssel , énekkel és tánccal készültek. A polgármester úr köszöntője után az intézményvezető is megköszönte minden közreműködőnek  az intézményért folyó munkákat, mellyel az óvoda arculata teljesen megváltozott. Korszerű, szép és energiatakarékos lett, melyet a gyerekek és a szülők is nagy örömmel fogadtak.

  Szeptember 13-én minden csoport azonos időben, 16:30-kor megtartotta első éves szülői értekezletét. Ezen az óvodapedagógusok vázolták az előttünk álló feladatokat az elkövetkezendő programokat.

  Szeptember 15-én egy kedves meghívásnak tettünk eleget. Az aldebrői óvodából szüreti játékos délelőttre kaptunk meghívást. A körte csoportból  Papp Zsuzsanna Éva három gyermekkel vett részt a programon: Sebestyén Dominika, Magda Simon és az alma csoportból Váradi Jázmin. Egy nagyon jól szervezett programon vettek részt, melynek a jókedv és a játék volt a középpontjában. Sok ajándékkal, jókedvűen tértek haza.

   

  2017 június 6.

  Óvodánk ismét folytatja a műanyag kupakok gyűjtését, amelyet rászoruló, beteg gyerekek megsegítésére fordítunk!

   

  index

   

  Kölyökidő

  2017 június 6.

  Május 31-én a Kölyökidő alapítvány ugrálóvárral és arcfestéssel látogatott el óvodánkba. A délelőtt folyamán minden kisgyermek kiválaszthatta milyen mesefigurának, szuperhősnek, hercegnőnek, állatnak fessék ki őket. A gyerekekről készült képeket a későbbiekben juttatja el az alapítvány hozzánk. Ahogy az ovis képeken is látszik a gyerekek fantáziája igen gazdag volt:

   

  DSCF7052DSCF7074DSCF7050DSCF7049DSCF7047

  DSCF7021DSCF7020DSCF6996DSCF7046DSCF7045

  DSCF7044DSCF7042DSCF7040DSCF7053DSCF7054DSCF7068DSCF7067DSCF7065DSCF6923DSCF7061DSCF7060DSCF7059DSCF7056DSCF7073DSCF7043

  DSCF7039DSCF7038DSCF7037

  DSCF7015

  DSCF7014

  DSCF7012

  DSCF7013DSCF7010DSCF7009DSCF7007DSCF7004DSCF6997

  DSCF7016

  DSCF7017

  DSCF7019

  DSCF7036

  DSCF7031

  DSCF7026DSCF7025DSCF7024DSCF7023DSCF7022

  DSCF7034

  DSCF7035

  Gyereknap a Pöttömkében!

  2017 június 6.

  A gyereknap alkalmából több program is várta a gyerekeket. Reggel 9 órától az egyik anyuka ( Mészáros Krisztina) csillámtetoválást készített az ovisoknak, akik természetesen hatalmas örömmel fogadták őt! A gyerekek egész nap élvezhették az ugrálóvár örömeit is.  Az alapítvány jóvoltából az összes csoport elmehetett fagyizni.  i  Délután 15 órától a Zenebona társulat teremtett fergeteges hangulatot, amit kicsik és nagyok is élveztek.

  Az önkormányzatnak is köszönjük szépen az anyagi hozzájárulást, amelyet a későbbiekben fogunk felhasználni, amelyről szintén beszámolunk majd.

  Kirándulások Tiszaderzsre a D-Rex Dinó parkba!

  2017 június 6.

  Május 18-án és 25-én  végre elérkezett a várva várt kirándulás a szamóca, szilva, dinnye és a körte  csoportos gyerekeknek is. A busz egészen Tiszaderzsig, a Dinó parkig meg sem állt velük,melyet az önkormányzat finanszírozott Ezúton is szeretnénk megköszönni Nagy Csaba polgármester úrnak a támogatást, mellyel hozzájárult a kirándulás sikeréhez. Igazi kis régészként felfedezhették a homokban eldugott dinó “csontokat”, ugrálhattak dinós ugrálóvárban, filmet nézhettek és  megcsodálhatták milyen hatalmasak is voltak ezek az állatok régen. Íme néhány kép:

   

   

   

  Föld napja

  2017 május 10.

  Hagyományainkat ápolva a környezettudatosság előtérbe helyezésével megrendeztük a Föld napi “nagy programunkat”, mely az előző évekhez hasonlóan akadályversenyekkel, ügyességi játékokkal, mozgásos játékokkal fűszerezve tette kellemesebbé a gyermekek délelőttjét.

  DSCF6874

  DSCF6887

  DSCF6886

  DSCF6885

  DSCF6883

  DSCF6882

  DSCF6881

  DSCF6880

  DSCF6879

  DSCF6876

  DSCF6875

  DSCF6888

  A kiskert

  2017 május 10.

  A Föld napi rendezvénysorozat következő állomása , április 24-én következett. A Kertbarátkör Egyesület tagjai régi együttműködésünk megerősítéseként aktívan részt vett az általunk szervezett programokban.  Hétfőn az óvoda veteményeskertjét alakították ki,  a másnapi ültetésre. Kedden fél 11-re szerveztük az ültetést a gyermekekkel és a Kertbarátokkal közösen. Szorgalmasan , jó hangulatban telt el mindkét program.

  Több mint öt éve segítik munkánkat. Az első együttműködés eredményeképpen hozták létre a  veteményes kertünket, melynek kialakítása nem volt egyszerű feladat. Ennek köszönhetően minden évben segítséget nyújtanak a terület rendben tartására.

  Ezúton is szeretnénk megköszönni a Kertbarátkör Egyesület vezetőjének Nagy Lászlónak és  a Kertbarátkör tagjainak az önzetlen segítséget!

  DSCF6824

  DSCF6866

  DSCF6867

  DSCF6863

  DSCF6864

  DSCF6862

  DSCF6860

  DSCF6858

  DSCF6859

  DSCF6854

  DSCF6852

  DSCF6827

  DSCF6857

  DSCF6868

  DSCF6825

  “Galagonya” a Pöttömkében!

  2017 május 10.

  A locsolkodás után, április 21-én már egy újabb programmal vártuk a gyerekeket. A Föld napja rendezvénysorozat első állomásaként az alapítványunkkal karöltve, a Galagonya bábszínház társulatát hívtuk meg óvodánkba.  “A Tarka rét manói” című bábelőadás igazán izgalmasra és színvonalasra sikerült. Az előadást az alapítvány finanszírozta.

  DSCF6808

  DSCF6811

  DSCF6815

  DSCF6817

  DSCF6819

  Húsvét a Pöttömkében!

  2017 május 10.

  A Húsvét utáni pár napban a hagyományoknak megfelelően a csoportokban a fiúk meglocsolták a lányokat mindenki nagy örömére. Hangulatképek:

   

  LOCSOLÓS KÉPEK CSERI 2.

  DSCF6771

  DSCF6777

  DSCF6784

   

  DSCF6789

  DSCF6802

  A káli mesemondó verseny

  2017 április 10.

  Óvodánkba minden évben kapunk meghívót a káli mesemondó versenyre. Ebben az évben is nagy örömmel vett részt öt kisgyerek , három csoportból a megmérettetésen. Nagyon tartalmas, jól szervezett programmal várták őket és mindannyian jól és lelkesen szerepeltek. Nagy örömünkre szolgált, hogy

  Horváth Noémi II. helyezést ért el , amellyel bekerült a megyei döntőbe is.

  Ezúton is gratulálunk neki!

  DSC00053

                                     DSC00043

  DSC00073

  DSC00072

  DSC00070

  DSC00069

  DSC00047

  DSC00045

  DSC00076

  Bűvész show!

  2017 április 10.

  Április 6-án csütörtököm óvodánkba látogatott Szajlai Szabolcs bűvész. Köszönet neki a varázslatos délelőttért. melyet ajándékba kapott óvodánk, felajánlásként.

  DSCF6755

  DSCF6758

  DSCF6763

  DSCF6766

  Köszönet támogatóinknak!

  2017 április 10.

  Szeretnénk megköszönni a 2017-es bálhoz kapcsolódó önzetlen támogatásukat.

  A báli bevétel : 424.615 Ft,

  melyből terveinkhez híven udvari játékparkunkat bővítjük, valamint a bölcsőde árnyékolóját fogjuk megoldani.

  A támogatóink:

   

  NAGY CSABA Polgármester

  MOLNÁR RICHÁRD Alpolgármester

  ARAGO MUNKAVÉDELMI SZAKÜZLET

  A-Z TOPKER

  ÁRVARÁZS

  BAUMACHINEN KFT (LISZA)

  BÁNKÚTI KRISZTIÁN

  BELLA SHOP Horváthné Turóczi Tímea

  BÍRÓ TAMÁS

  BOCSI LÁSZLÓ

  BOCSINÉ TÓTH ANDREA

  CZENCZ ZOLTÁN

  CSIPKEHÁZ Vinczéné Pénz Melinda

  DIAMOND SZÉPSÉG STÚDIÓ Darabos Edit

  DIÁNA FODRÁSZAT

  EPERJESINÉ CSÍK BEÁTA

  FARKAS FRUZSINA

  FORGÁCS KINGA

  FÜZESABONYI I.SZ. POSTA

  GÁLNÉ SZABÓ TÍMEA

  GÁLNÉ TÓTH TÍMEA

  GEDA NIKOLETT

  GUBA ANETT

  HANUSZKÁNÉ VASS ORSOLYA

  HÓBORTOS

  IRKA-FIRKA Veresné Tóth Ágnes

  JOBBIK ISTVÁN

  JUHÁSZ 99 KFT.

  KALMÁR JÓZSEFNÉ

  KARAVÁN PIZZÉRIA

  KATONA SZILVIA

  KEDVES GÁBOR

  KERÉGYÁRTÓNÉ POCZOK KATALIN

  KISS ANITA

  KISS ATTILA

  KISS ZSOLT

  KÍNAI ÁRUHÁZ

  KOÓS LÁSZLÓ

  KOVÁCS ATTILA HÉTVEZÉR CSÁRDA PANZIÓ

  KOZIK ISTVÁN

  LADY MAGIC BARI MÁRIA

  LIMONÁDÉ SZÉPSÉG SZALON

  MARÓT MIKLÓS

  MARSZON KIDS Antalné Demeter Judit

  MÁRKA PRESSZÓ

  MÁRKY TÍMEA

  MÁTYÁS KIRÁLY GYÓGYSZERTÁR

  MEALBOX FÜZESABONY

  METROPOL

  MOLNÁR ISTVÁN

  MOLNÁRNÉ BOCSI KATALIN

  NAGY NORBERT FERENC

  NAGY TAMÁS

  NAPSUGÁR ÉTTEREM

  PAPÍRUSZ Ligeti Ágnes

  PÁLFALVINÉ BERNÁTH HELGA

  PIKOPACK ZRT.

  PRIMAFÓLIA-HÁZÉPÍTŐ BT.

  RAMOVILL Józsa Ferenc

  REÁL ÉLELMISZER

  SALAMON ISTVÁN

  SEIBERNÉ KOVÁCS KLÁRA

  SPAR FÜZESABONY

  SZAKÁL ZOLTÁN

  SZEDLÁK ENDRE

  SZERELVÉNY CENTRUM Czencz Istvánné

  SZÉPSÉG ÉS EGÉSZSÉGKUCKÓ Géczi Ildikó

  SZILVIA OPTIKA

  TOLMÁCSINÉ KALÓ KINGA

  TÓTH ATTILA

  TÓTH JÓZSEFNÉ ITALDISZKONT

  TÓTH-TÖRÖK ERIKA

  TÓTHNÉ VERES NOÉMI

  VASS FRIGYESNÉ

  VENEZIA ESKÜVŐI RUHASZALON

  VERES PÉTER

  VERESNÉ CSÉPÁNY VIKTÓRIA

  VIRÁG-AJÁNDÉK ÜZLET Székács Jánosné

  WENCZEL ÁRPÁD

  Végül , de nem utolsó sorban köszönet vendégeinknek, akik részt vettek rendezvényünkön,ezzel támogatták elképzeléseinket!

  A Batyus Party pillanatképei

  2017 április 10.

   

  IMG_2408-4

  IMG_2492-71

  IMG_2495-73

  IMG_2503-78

  IMG_2505-80

  IMG_2508-82

  IMG_2509-83

  IMG_2512-84

  IMG_2513-85

  IMG_2488-68

  IMG_2480-61

   

  IMG_2473-55

  IMG_2409-5

  IMG_2413-9

  IMG_2427-18

  IMG_2437-24

  IMG_2444-29

  IMG_2453-36

  IMG_2459-42

  IMG_2472-54

  IMG_2516-87

   

   

  Víz-napi programok

  2017 április 10.

  A március 20-24-e közötti héten minden  a víz körül forgott az óvodában. A Víz világnapja alkalmából idén is megemlékeztünk a víz fontosságáról, szerepéről a minden napi életünkben. Hétfőn a víztoronyhoz sétáltunk el, ahova minden kisgyermek be is kukucskálhatott, valamint meghallgathattuk hogyan is működik, mi is a szerepe ennek a hatalmas toronynak.

  Kedden az óvoda udvarán 3 helyszínen próbálhattak ki vízzel kapcsolatos  játékokat a pöttömkés gyerekek. Minden csoport készült valami izgalmas programmal: volt buborék fújás, horgászat, vizes akadályverseny.

  DSCF6682

  DSCF6737

  DSCF6736

  DSCF6727

  DSCF6722

  DSCF6720

  DSCF6710DSCF6732

  DSCF6708

  DSCF6701

  DSCF6693

   

  Készülődés március 15-re!

  2017 március 21.

  2017. március 14-re meghívást kaptunk a Füzesabonyi Könyvtárba. A könyvtár dolgozói az ünneppel kapcsolatos interaktív kérdezz-felelek játékkal készültek nagycsoportosaink részére. A játék végére a forradalommal foglalkozó, az ismereteket  elmélyítő színezőkkel várták a gyerekeket.

  A szokásainkhoz híven a kiscsoportosok csak a közeli emlékművet, a Széchenyi István Katolikus Általános Iskola előtti parkot keresték fel zászlóikkal. A középső csoportosok a “Gelej soron” a Petőfi Sándor emléktáblához vitték megemlékezésük zászlaját.  A nagycsoportosok  a Teleki Blanka Általános Iskola melletti parkban mondták el az emlékműnél az ünnepre megtanult versüket, énekelték a forradalmi dalokat és ezzel egy időben helyezték el a nemzeti színű ajándékaikat.

  DSCF2400

  DSCF2414

  DSCF2419

  DSCF6663

  DSCF6669

  DSCF6671

  DSCF6677

  Pöttömke Batyus Party

  2017 március 14.

  batyus

  Újra “Itt a Farsang”!

  2017 március 10.

  Nagyon nagy örömünkre szolgált, hogy a felújítási belső munkálatok a vártnál sokkal gyorsabban befejeződtek, ezért február 23-án meg tudtuk tartani a várva várt farsangi bált. A gyerekek és a szülők is nagy izgalommal jöttek intézményünkbe reggel. A szebbnél szebb jelmezek a különleges, kézzel készült “maskarák” nagyon nagy sikert arattak. Jó kedvben, vidáman,  kacagással, csodálatos élményekkel telt a jeles nap.

  A kedves szülőknek és a kedves nagyszülőknek ezúttal is szeretnénk hálás köszönetünket kifejezni a sok-sok segítségért,melyet biztosítottak, ezzel emelve a rendezvény színvonalát!

  Képek a délelőttről:

  DSCF6551

  DSCF6574

  DSCF6575

  DSCF6576

  DSCF6577

  DSCF6578

  DSCF6579

  DSCF6581

  DSCF6584

  DSCF6585

  DSCF6586

  DSCF6587

  DSCF6590

  DSCF6592

  DSCF6573

  DSCF6571

  DSCF6552

  DSCF6555

  DSCF6557

  DSCF6558

  DSCF6560

  DSCF6562

  DSCF6563

  DSCF6564

  DSCF6565

  DSCF6567

  DSCF6568

  DSCF6569

  DSCF6570

  DSCF6593

  Végre itt a “Tekergő”!

  2017 február 20.

  A farsangra hangolódás részeként, óvodánkba látogatott a Tekergő zenekar,  a gyerekeknek csodálatos táncos délelőttöt varázsolva. Az alapítvány finanszírozásában a Pöttömke Óvoda gyerekei jókedvűen, mosolyogva, tánccal hívogatták a tavaszt és zavarták el a zord telet. Hangulatképek a fergeteges délelőttről:

  DSCF6467

  DSCF6472

  DSCF6473

  DSCF6479

  DSCF6480

  DSCF6481

   

  DSCF6482

  hdp_1131

  DSCF6490

  DSCF6492

  DSCF6493

  DSCF6495

  DSCF6496

  DSCF6500

  DSCF6503

  DSCF6504

  DSCF6419

  DSCF6420

  DSCF6424

  DSCF6425

  DSCF6426

  DSCF6429

  DSCF6430

  DSCF6435

  DSCF6441

  DSCF6442

  DSCF6447

  DSCF6455

  DSCF6457

   

  DSCF6460

  DSCF6417

  DSCF6509

  Tájékoztató

  2017 február 13.
  Kedves Szülők!
  A belső munkálatok a vártnál gyorsabban haladnak, várhatóan az öltözők is hamarosan készen lesznek, ezért a nevelőtestület úgy döntött, hogy február 23-án megtartjuk a farsangi bált.

  Vezetőség

  2016 december 20.
  A Füzesabonyi Pöttömke Óvoda és Bölcsőde dolgozói nevében kívánunk mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Eredményekben Gazdag Boldog új Évet!
   Bodnárné Kiss Karolina

  Képtalálat a következőre: „karácsonyi kép”

  Karácsonyi műsor az időseknél!

  2016 december 20.

  December 20-án a dinnye csoportos gyerekek az Idősek Klubjának lakóit lepték meg egy kis karácsonyi műsorral. Az idősek fátyolos tekintettel hallgatták a megható előadást. Vas tapssal, süteménnyel, teával, csokival, szaloncukorral látták vendégül a kicsiket, akik szintén ajándékkal készültek a kedves jelenlévőknek!

   DSCF6386

  DSCF6399

  DSCF6398

  DSCF6396

  DSCF6395

  DSCF6394

  DSCF6391

  DSCF6392

  Vendégség a Széchenyiben!

  2016 december 20.

  A hétfő délelőtt sűrű programokkal telt,  mivel az énekkaros fellépés után a nagycsoportosokkal a Széchenyi István Katolikus Általános Iskolában láttak minket vendégül az iskola karácsonyi műsorán. Idén a 4. osztályos gyermekek adták a műsort, mely nagyon igényesen , színvonalasan volt megtervezve. A nagycsoportosaink ámulattal nézték a programot.

  Köszönjük szépen a meghívást az iskola vezetésének, és gratulálunk a színvonalas műsorhoz a felkészítő pedagógusoknak!

  15578971_346519522386167_7336930133945766379_n

  15589989_346519399052846_2046346753423290484_n

  15621705_346519305719522_8302987239119285691_n

  15622608_346519472386172_5154484699633356136_n

  Az Advent ünnepi hangjai!

  2016 december 20.

  December 19-én egy igazán szép meglepetéssel készültek a Remenyik Zsigmond Gimnázium énekkarának tagjai. Előzetes szervezés alapján a nagycsoportosoknak és a középső csoportos gyerekeknek karácsonyi dalokkal és igényesen megtervezett zenei aláfestéssel fokozták az adventi előkészületek hangulatát. A gyerekek csodálattal és áhítattal hallgatták a nagylányokat.

  Ezúton is szeretnénk megköszönni  nekik és a felkészítő pedagógusnak ezt a csodálatos élményt!

  DSCF6364

  DSCF6377

  DSCF6375

  DSCF6374

  DSCF6373

  DSCF6372

  DSCF6371

  DSCF6370

  DSCF6369

  DSCF6368

   

  Luca nap

  2016 december 20.

  Idén ismét megrendezésre került a Luca napi vásárunk. A rendezvényt a szilva csoportos gyerekek műsora nyitotta meg. A csoportok és a szülők által elkészített tárgyakat, karácsonyi díszeket, finomságokat 4 napon keresztül csodálhatták és vásárolhatták meg az érdeklődők. Az alapítvány finanszírozta a csoportok részére a csodálatos díszek alapanyagához szükséges anyagi forrást,valamint e mellett, finom teával és sós süteményekkel várt kicsit és nagyot egyaránt.

  Ezúton ismételten szeretnénk megköszönni azt a sok segítséget, amit a szülők, nagyszülők, dolgozók nyújtottak a vásár előkészítésében és lebonyolításában.

   DSCF6324

  2016-ban is sok-sok ajándékkal vártuk kedves vendégeinket!

  DSCF6329

   A megnyitó, mely után a gyerekek zenés Luca napi műsora következett.

  DSCF6351

           A vásárlás pillanatai.

  DSCF6358

                                                                             A vendégváró sütemények fogyasztása.

  Kis-Bocs Mikulás

  2016 december 9.

  A Kis-Bocs Egyesület által (Galyasné Dósa Katalin) szervezett 2016.december 7-én 9 órakor kezdődő Mikulás ünnepségre voltunk hivatalosak. Nagy Csaba polgármester úr nyitotta meg a gyermekekhez szánt kedves szavaival a programot. Néhány szóval Galyasné Dósa Katalin is köszöntötte a meghívott vendégeket. A Szihalmi Egységes Óvoda és Bölcsőde, a Füzesabonyi Pöttömke és a Füzesabonyi Hétszínvirág Óvoda műsora után az Egri Pinceszínház Ágacska című zenés mesejátékát tekinthették meg a gyerekek. Végezetül mindenki nagy örömére megérkezett a mikulás, aki minden gyermek részére csomagot hozott és búcsúzóul az egyesület tagjai által készített mécsessel távozhattak az ovisok.

  Köszönjük szépen a meghívást a szervezőknek! 

  Íme néhány kép a programról:

  DSCF6217

  DSCF6220

  DSCF6229

  DSCF6230

  DSCF6234

  DSCF6235

  DSCF6248

  DSCF6251

  DSCF6260

  További decemberi programok!

  2016 december 6.

  December 7-én A Kis Bocs Egyesület által szervezett Mikulás napon lépnek fel a Cseresznye csoportos gyerekek, amelyre igazán mozgalmas produkcióval készülnek. A csoport fellépését az egész óvoda megnézheti, hiszen a Kis Bocs Egyesület meghívott bennünket. Egész délelőtt programok várják a gyerekeket, lesz mézeskalács díszítés, kreatív sarok, és lehetőség lesz hazavihető karácsonyi ajándékok készítésére.

  December 13-án 16 órától a Szilva csoport műsorával nyitjuk meg a Luca napi vásárunkat, amely idén először 4 napon keresztül várja a kedves érdeklődőket! A csoportokban nagy a készülődés szebbnél-szebb díszeket, ajándéktárgyakat alkotnak a felnőttek. A szülők részvétele is nagyon fontos, számítunk rájuk, mert nélkülük és az általuk készített ajándéktárgyak nélkül jóval szegényesebb lenne a vásár. Az SZMK-s szülői értekezlet keretében már túl vagyunk a megbeszéléseken, ahol a szülők is nagy lelkesedéssel mondták el hasznos ötleteiket.

  “Luca, Luca, kitty-kotty, kitty-kotty
  Galagonya kettő, három.
  Száraz körtét várom!
  Ha nem adtok hurkát,
  Elviszem a Julcsát!
  Ha nem adtok szalonnát,
  Levágom a gerendát!”

  December 20-án a Dinnye csoportos gyerekek az Idősek Otthonának lakóit ajándékozzák meg egy kedves kis karácsonyi műsorral. Meglepetés ajándékkal is készülnek az idős emberek részére, hogy még meghittebbé varázsolják számukra a karácsonyi ünnep előkészületeit.

   

  Mikulás az oviban!

  2016 december 6.

  Eljött az adventi készülődés időszaka. Idén igazán bőkezűen bánt velünk a Mikulás, ugyanis több programmal is eljött a gyerekekhez. November 30-án a Galagonya Bábszínház Mikulása  előadással lepte meg az ovisokat és a bölcsiseket.

  December 2-án az ovi Télapója minden csoportba bekukkantott egy-egy jó szóra és ki is osztotta a gyerekeknek az önkormányzat által vásárolt csomagokat, valamint az alapítvány támogatásával új játékokat is hozott. Ezúton kiemelnénk, hogy virgácsot senki nem kapott a Mikulástól!

  Óvodánk 3 társasjátékot is készített a Tisza-Coop Zrt által meghirdetett társasjáték készítő versenyre.
  A szamóca csoportnak sikerült bekerülni a 20 legkreatívabb pályázat közé, így jutalmul december 2-án ők még plusz ajándékként vehették át a nyereményüket. Minden kisgyermek nagy örömmel fogadta a hatalmas csomagot, amely egy gyönyörű Walt Disney mintás párnát és plédet rejtett.
  Ezúton is köszönjük szépen a Tisza-Coop Zrt-nek az ajándékokat, a szülőknek a beküldött Coop emblémákat a gyerekeknek pedig azt a sok-sok munkát amivel elkészítették a társasjátékokat! Külön köszönet illeti Kalóné Nagy Zsófia pedagógiai asszisztensünknek aki lelkesedésével és kreativitásával nagyban hozzájárult az eredmény sikeréhez.

  DSCF6151

  DSCF6167

  DSCF6172

  DSCF6193

  DSCF6197

  DSCF6206

  DSCF6123

  Őszi papírgyűjtés

  2016 október 21.

  Az alapítvány 2016 őszére is megszervezte hagyományos papírgyűjtését. Dohány Istvánné A Füzesabonyi Pöttömke Óvoda Alapítványának elnöke, jó pár hónappal ezelőtt kezdte el szervezni.  Hétfőn már mindenki nagyon várta, hogy a konténer megérkezzen, akkor elkezdődött a “verseny” , nagyon lelkesen hozták a papír hulladékot kicsik és nagyok egyaránt. Ma pénteken délelőtt, 11 órától volt az eredményhirdetés, melyen minden csoport ajándékban részesült.

   

  A csoportok teljesítménye:

  DINNYE CSOPORT:            1.676 kg        1.helyezett

  SZILVA CSOPORT:             1.190 kg        2.helyezett

  CSERESZNYE CSOPORT:    950 kg        3.helyezett

  BÖLCSŐDEI csoportok:          815 kg        4.helyezett

  KÖRTE CSOPORT:                763 kg        5.helyezett

  SZAMÓCA CSOPORT:           729 kg        6.helyezett

  ALMA CSOPORT:                  654 kg        7.helyezett

  Az eredményhirdetés után mindenki elégedetten tért vissza a csoportjába.

  Néhány kép az eseményről:

  DSCF6066 másolata

  DSCF6084

  DSCF6081

  DSCF6079

  DSCF6078 másolata

  DSCF6077

  DSCF6076 másolata

  DSCF6075 másolata

  DSCF6073 másolata

  DSCF6071 másolata

  DSCF6069 másolata

  DSCF6085

  Ebben az évben a vándorserleg a Szamóca csoportosoktól a Dinnye csoporté lett.

  Díjátadó az Egri Vár Napján!

  2016 október 18.

  Október 17-én hétfőn tartották Egerben a 15. Egri Vár Napját. A már hagyománnyá vált rendezvényen adták át a Dobó István Vármúzeum által 9. alkalommal meghirdetett rajzpályázat nyerteseinek az elismerő oklevelet. Ezt a pályázatot, kapcsolódva az egri történeti hagyományokhoz, a Népmese napja alkalmából hirdetik meg minden évben. Idén, Berze Nagy János által Besenyőtelken gyűjtött: A kiskondás című magyar népmeséhez várták az alkotásokat a szervezők. A mese különlegessége volt, hogy az eredetileg gyűjtött szöveget, a sajátos népies kifejezésekkel tarkított hallották a gyerekek, és ez alapján készítették el a pályaműveket. A pályázatot óvodás kategóriában is meghirdették, így óvodánk is csatlakozott a felhíváshoz. Minden csoportban elmesélték az óvónénik a mesét, majd változatos eszközöket biztosítva a gyerekek képzeletvilágára bízták az alkotások elkészültét.

  29 intézményből, 770 pályamű érkezett be a szervezőkhöz. Örömmel értesültünk róla, hogy óvodánkból két kisgyermek művét is díjazták:

  Lakatos Kármen óvodás III. helyezett

  Seiber Sára óvodás II. helyezett

  lett ezen a pályázaton!

  Legnagyobb örömünkre személyesen vehették át a gyerekek az okleveleiket és hozzá a kedves ajándékot, az Egri Vár Napja megnyitó ünnepségén, ahová szüleik is elkísérték őket. Az ott jelenlévő népes gyerekseregre aztán egész napos történelmi játékokkal és kézműves foglalkozásokkal tarkított programsorozat, nyitott múzeumok és kiállítások vártak.

  Gratulálunk nekik!

  DSCN7234

   

  Az érdeklődők az alábbi linken több képet is láthatnak:

  http://newtest.heol.hu/galerialp/77317

   

  Vitamin nap

  2016 október 18.

  Ebben a nevelési évben is megszerveztük a már hagyományosnak mondható Vitamin napot, 2016 október 12-én. Vendégül láttuk az Idősek Otthonának lakóit és dolgozóit valamint a Kertbarátokat, akik nagy örömünkre elfogadták meghívásunkat. A gyerekek a felnőttekkel korán reggel elkezdték a készülődést a “nagy napra”. A csoportjainkban  kreatívabbnál kreatívabb formák készültek magvakból, gyümölcsökből, zöldségekből. A nagy szépségéhez hozzátartozik, hogy a csodaszép díszek ehetők és egészségesek!

  Néhány kép a jeles napról:

  DSCF5876

  DSCF5869

  DSCF5848

  DSCF5845

  DSCF5883

   DSCF5899

  DSCF5906

  DSCF5910

  DSCF5958

  DSCF5963

  DSCF5965

  DSCF5947

  DSCF5920

  “Érik a szőlő…”

  2016 október 17.

  A Pöttömke Alapítvány újra meglepett minket, egy színvonalas őszi szüreti mulatsággal. A gyerekek és felnőttek nagy örömére óvodánkba látogatott egy új előadó páros. Fergeteges hangulatban, a gyermekeket megmozgatva nagyon jó kedvvel töltötték velünk a délelőttöt. Ismert gyermek dalokkal és slágerekkel jöttek el intézményünkbe. A jó hangulatban még a felnőttek is táncra perdültek a gyerekekkel közösen.

  A képek önmagukért beszélnek! Íme:

   DSCF6069

  DSCF6012

  DSCF6007

  DSCF6006

  DSCF6005

  DSCF6013

  DSCF6014

  DSCF6066

  DSCF6064

  DSCF6063

  DSCF6062

  DSCF6058

  DSCF6056

  DSCF6048

  DSCF6034

  DSCF6032

  DSCF6031

  DSCF6029

  DSCF6023

  DSCF6022

  DSCF6019

  DSCF6015

  “Én elmentem a vásárba”

  2016 október 6.

  2016. október 4-én, az Állatok világnapján, a Pöttömke Alapítvány és óvodánk megtartotta az első Vers- és verses-mesemondó versenyét, ” Én elmentem a vásárba” címmel. A zsűri 33 kisgyermek előadását hallgatta meg, akik a járás óvodásai közül kerültek ki. Reggel 9:30-kor kezdődött a regisztráció, a megnyitó pedig 10 órakor. A két esemény között kaláccsal  és kakaóval vártuk a vendégeket.

  A megnyitóra Somogyi Imre a Civil Kerekasztal kuratóriumának elnöke is megjelent valamint a Városi TV is elfogadta meghívásunkat. A zsűri 3 főből állt: a zsűri elnöke Molnár István, a Heves Megyei Pedagógiai Szakszolgálat  Füzesabonyi Tagintézményének dolgozója, aki 2016. szeptember 1-től újra intézményünk logopédusa. Az egyik tag Rauszné Úrhegyi Aranka, aki a Széchenyi István Katolikus Általános Iskola nyugalmazott pedagógusa. A másik tag Skorcze Flóriánné Editke néni, aki a Füzesabonyi Könyvtár nyugalmazott dolgozója.

  A verseny 3 fordulóban zajlott, 2 kategóriában volt meghirdetve: vers- és verses -mese. A gyerekek és a pedagógusok nagy izgalommal várták a szereplést, mindenki jól vette az akadályokat. Várakozás közben a gyerekek 2 csoportban kreatív tevékenységekkel múlatták az időt. A verseny végén, amíg a zsűri döntött a helyezéseket illetően, addig a gyerekeket és vendégeket pizzával kínáltuk. Rövid időn belül döntött a zsűri és az ajándékokat ünnepélyes keretek között vehették át a gyerekek. Minden ovis ajándékban részesült, melyet a Pöttömke Alapítvány és a Civil Kerekasztal pályázatán elnyert összegből finanszíroztunk. A két kategóriában 3-3 helyezett és két különdíjas is kapott külön ajándékokat. A gyerekek és szülők elégedetten távoztak a rendezvény végén. Bízunk benne, hogy jövőre is sikerül megrendeznünk, a Pöttömke Alapítvánnyal karöltve ezt, a járásunkban egyedülálló és színvonalas versenyt.

  Akikre büszkék lehetünk:

  Vers kategóriában:

  1. helyezett: Balogh Barnabás Százszorszép Napközi Otthonos Óvoda Kál
  2. . helyezett: Németh Gergő Gábor Füzesabonyi Pöttömke Óvoda
  3. helyezett: Szabó Lionel Füzesabonyi Pöttömke Óvoda    

        Különdíj: Juhász Martin Füzesabonyi Pöttömke Óvoda

  Verses-mese kategóriában:

  1. Mlinkó Vanda Füzesabonyi Pöttömke Óvoda
  2. Vollai Liliána Besenyőteleki Bóbita Óvoda és Bölcsöde
  3. Tóth Viktória Anna Százszorszép Napközi Otthonos Óvoda Kál

  Különdíj: Prókai Barna Zsombor Kápolnai Tündérkert Óvoda Aldebrői Tagóvodája

   

  DSCF5777

  DSCF5579

  DSCF5575

  DSCF5580

  DSCF5581

  DSCF5583

  DSCF5588

  DSCF5592

  DSCF5752

   

   

   

   

   

   

   

  DSCF5745

  DSCF5732

  DSCF5719

  DSCF5709

  DSCF5704

  DSCF5702

  DSCF5669

  DSCF5662

  DSCF5637

  DSCF5618

  DSCF5615

  DSCF5794

  További képeket az óvoda facebook oldalán láthatnak: Pöttömke Óvoda Füzesabony címen

  ” Tűzről pattant”

  2016 szeptember 21.

  A nyáron elnyert ” Tűzről pattant” alkotói pályázaton a ” Legkreatívabb óvoda 2016″ cím elnyerése mellé ajándékként egy tűzoltó bemutatót nyertünk. Erre a bemutatóra ma , 2016. szeptember 21-én került sor intézményünkben. A füzesabonyi Katasztrófavédelem munkatársai nagy lelkesedéssel jöttek el “gyermekeinkhez”, a gyerekek a “Tűz, Tűz! ” című dalocskával köszöntötték őket. A délelőtt folyamán megtekinthették a tűzoltó autó minden tartozékát, felpróbálhatták a tűzoltó ruhákat és kipróbálhatták a szerszámokat.  A nap fénypontja, amikor megszólalt udvarunkon a sziréna.  Zárásként a tűzoltásból is kaphattak ízelítőt.

  Íme pár kép:

  DSCF5488

  DSCF5530

  DSCF5525

  DSCF5536

  DSCF5524

  DSCF5522

  DSCF5516

  DSCF5514

  DSCF5513

  DSCF5511

  DSCF5508

  DSCF5495

  DSCF5490

   

   

   

   

   

   

   

  Köszönjük szépen a pályázat kiíróinak és a szervezésben résztvevőknek az önzetlen segítséget. Köszönetünket szeretnénk kifejezni a füzesabonyi Katasztrófavédelem munkatársainak a gyermekekhez való pozitív hozzáállásukat és Nagy Gergely tűzoltó századosnak a program szervezésében nyújtott segítségét.

  “Én elmentem a vásárba fél pénzzel…”

  2016 szeptember 5.

  2016. október 4-én az alapítvány és az óvoda közös szervezésében az állatok világnapja alkalmából vers- és verses mesemondó versenyt szervezünk. A füzesabonyi járás óvodásai számára a Pöttömke Alapítvány a Civil Kerekasztal által meghirdetett pályázaton 50 000 Ft-ot nyert a szervezéshez. A programok között az óvodásokat kakaóval és kaláccsal látjuk vendégül. A verseny lebonyolítását három részletben tervezzük, amíg a különböző csoportok a versenyen mutatják meg tudásukat,  addig azokra akikre még nem kerül sor vagy már végeztek, azok két csoport szobában különböző kézműves tevékenységek közül választhatnak. A gyerekeknek ebéddel kedveskedünk, ami után a zsűri kihirdeti az eredményt, értékes ajándékokkal.

  Év eleje a “Pöttömkében”

  2016 szeptember 5.

  2016. augusztus 22-én újra gyerekektől zsongott az óvoda épülete és udvara. Az első nevelőtestületi értekezlet 2016. augusztus 30-án megtörtént, előre vetítve az első félév előttünk álló feladatait, programjait. Augusztus 31-én nyílt napot tartottunk, az óvónénik és a dajkanénik is nagy-nagy szeretettel várták a leendő ovisokat, szüleikkel. Ezen a napon minden szülőnek és gyermeknek lehetőséget biztosítottunk, hogy megismerje óvodánkat, csoportjainkat, udvarunkat, játékainkat és a felnőtteket, akik innentől életük részesei lesznek. Mosolygós arcukat látva reméljük, hogy örömmel fognak óvodánkba járni.

  A csütörtök reggel újabb programot hozott nekünk. 7:30-ra az iskolába készülő nagycsoportosaink szüleikkel együtt óvodánk udvarán gyülekeztek. Nagy izgalommal várták, hogy a mostani nyolcadikosok megérkezzenek és átkísérjék őket az iskolába majd a templomba. A szent mise után az iskolások nagy szeretettel várták a kicsik nekik szánt műsorát. Az igazgató bácsi felsorolta ki melyik osztályba került és az tanév hivatalos megnyitója után mindenki a saját osztályában kezdhetett.

  2016. szeptember 7-én, szerdán 16:30-ra nagy szeretettel várjuk a kedves szülőket, minden csoportban az év eleji első szülői értekezletre!
  Ott az óvónénik mindenkinek elmondják a választható különfoglalkozásokról, az előttünk álló programokról a fontos információkat

  Az intézményünkben járók láthatták, hogy elindultak az udvari játékok biztonságosabbá tételéért indított gumi szőnyeg lerakásához szükséges munkálatok. Ehhez Nagy Csaba polgármester és az  alapítvány nyújtotta az anyagi fedezetet. Ezúton is szeretnénk megköszönni  nekik.

  KÉZMŰVES KEDD

  2016 július 7.

  Elkezdődtek a “KÉZMŰVES KEDD” foglalkozások, ahol a gyerekek nagy örömmel és élvezettel készítették az alkotásokat Dohányné Marika néni vezetésével és néhány felnőtt segítségével.

  Íme pár fénykép:

  DSCF5461

  DSCF5462

  DSCF5463

  DSCF5464

  DSCF5466

  DSCF5469

  DSCF5470

  DSCF5471

  DSCF5473

  DSCF5477

  DSCF5476

  DSCF5475

  DSCF5474

  DSCF5478

  Nyári programok

  2016 június 8.

  Az óvodának vannak közös tervei az alapítvánnyal karöltve a nyári időszakra is. Minden kedden kézműves foglalkozásokat tervezünk “KÉZMŰVES KEDD” címmel. Ezeken a délelőttökön a kuratórium elnökével, Dohány Istvánnéval, óvodapedagógusokkal, pedagógiai asszisztensekkel valamint önkéntesekkel vághatnak, ragaszthatnak, festhetnek a vállalkozó kedvű gyerekek. Ügyességi játékok, szabályjátékok, akadályversenyek is szerepelnek repertoárunkban.

  Az önkormányzattól, a vállalkozók felajánlásaiból kapott udvari játékkészletünk mostanra megfelelő mértékben kibővült, ezek a játékok a nyár folyamán folyamatosan rendelkezésre állnak a gyermekeink számára. A trambulin, a homokozó, a pályázatokból nyert labdák, hullahopp-karikák, ugrálókötelek, tollaslabdák, ügyességi játékok fejlesztik mozgási képességeiket.

  Június

  2016 június 8.

  Június eleje a középső csoportos vizsgálatokkal kezdődött.

  3-án a Művelődési Házban rendezett pedagógus napon köszöntötték az óvodapedagógusokat, a dajkanéniket, a kisgyermeknevelőket és az intézményben dolgozókat.

  Óvodánkban a külön foglalkozások a végéhez közelednek, évzáróikat, utolsó foglalkozásaikat tartják.

  Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a “Tűzről pattant” alkotói pályázaton elnyertük a “Legkreatívabb óvoda 2016 ” -os címet!

  A cím elnyerésével egy tűzoltó bemutató részesei lehetnek az óvodások.

  A pályázatért felelős Vass Anita óvodapedagógus, aki koordinálta a tevékenységet. Gratulálunk minden kisgyermeknek,aki rajzával hozzájárult a dicső cím elnyeréséhez.

  Izgalmas május

  2016 június 8.

  Május legszebb ünnepe az anyák napja. A lurkók édesanyjuknak saját készítésű ajándékkal és virággal kedveskedtek. Mindezt bensőséges hangulatban, versek és dalok kíséretében nyújtották át szeretettel az édesanyák nagy örömére.

  2016. május első heteiben a csoportok a tervezett kirándulásaikon: Gyöngyösön, Szilvásváradon és Poroszlón voltak.

  A május következő programjaként a Civil Expo-n vettünk részt, a gyermekek által készített rajzokkal, különböző alkotásokkal díszített sátorban kézműveskedéssel vártuk az érdeklődőket. Az intézményünk nagycsoportosai “Tűztánccal” kedveskedtek a jelenlévőknek.

  Május utolsó hete a gyermeknapi programok sorozatáról szólt. Május 24-én bicikli túrát szerveztünk, mely az esős idő miatt rövidített túraként, Füzesabony utcáira korlátozódott. A következő napon a Harlekin -bérletes gyermekek a Pinokkió című előadáson vehettek részt.  A gyermeknapi program folytatásaként Szajlai Szabolcs bűvész műsorával “varázsolta”el a gyerekeket. Közben a társa lufiból  kutyust és kardot hajtogatott, melyet a gyerekek az izgalmas nap végén hazavihettek.

  Péntek a hét utolsó napja sűrű programokkal várta a csoportokat. Az alapítvány ugráló várat biztosított egész napra. A délelőtt folyamán a tűzoltó autó rejtelmeibe tekinthettek be, utána Nagy Csaba polgármester úr és Molnár Richárd alpolgármester úr adta át a fejlesztő játékokat a gyermekek részére,  melyet az önkormányzat felajánlásából vásárolhattunk meg. Ezúton is köszönjük Nekik! Az izgalmak folytatásaként fagyizással, ezzel párhuzamosan trambulinozással, ugrálóvárazással telt a délelőtt. Ebéd után a nagycsoportosok ébren maradhattak így az érkező rendőr autó titkait tudták felfedezni.  Ébredés után a kicsik és nagyok közösen játszhattak a rendelkezésre álló játékeszközökkel.

  Május 30, június 1 és 2-án a csoportokban megtartották az évzáró ünnepségeket. A gyerekek büszkén álltak a szülők, nagyszülők, rokonok előtt, hiszen ízelítőt nyújthattak a nevelési év közben szerzett tudásukról.

  Utoljára, de nem utolsó sorban szeretnénk megköszönni a szülők újabb segítségét! Köszönjük, hogy lehetőséget biztosítottak,  gyermeknap alkalmából így segítséget nyújthattunk játék és ruhanemű felajánlásaikkal.

  Civil Expo:

  HDP_0149

  HDP_0151

  HDP_0152

  HDP_0159

  Gyermeknap:

  HDP_0168

  HDP_0171

  HDP_0175

  HDP_0179

  HDP_0183

  Beiratkozási értesítő

  2016 június 2.

  Kedves Szülők!

  A gyermekek csoport elosztása megtörtént, amelyet az óvodánk első és hátsó bejáratánál láthatnak. Az adatvédelem miatt sajnos a honlapon nem tudjuk szerepeltetni.

  Akik a gyermeküket beíratták, a 2016/2017-es nevelési évre, de csak 2017. szeptembertől hozzák óvodába, a csoportbeosztása csak a 2017/2018-as nevelési évben történik meg. Ezek a gyerekek csak előjegyzésbe kerültek.

  Nyílt nap 2016. augusztus 31-én (szerda), délelőtt 9:30 órától.

  Szülői értekezlet csoportonként 2016. szeptember 07. (szerda) 16:30 órától.

  Játékfelajánlás

  2016 május 26.

  Május 5-én vállalkozók játékfelajánlásokkal lepték meg az óvodánkat. Az átadáson részt vett többek között Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, Nagy Csaba polgármester úr, a közismert Dukai Regina énekes modell. Az eseményt a Tv2 is megörökítette, amit az Aktív című műsorban láthattak. Az ajándékok kiosztása előtt a gyerekeket pizzával vendégelték meg, amit  jóízűen el is fogyasztottak! A lakmározás után került sor  a meglepetés ajándékok átadására, amit azonnal ki is próbáltak a gyerekek. Kaptunk homokozó játékokat, dömpereket, ugráló köteleket, tollasütőt, ügyességi játékokat, labdákat …

  DSCF5136

  DSCF5143

  DSCF5147

  DSCF5096

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Tájékoztató az óvodai beíratkozásról

  2016 május 26.

  Az óvodai beiratkozás május 1. és május 4. között zajlott. Nagy örömmel fogadtunk minden új pöttömkés gyermeket! Ezalatt az idő alatt 29 gyereket írattak be hozzánk. A jövő hét folyamán láthatóak lesznek a csoport beosztások, amit a honlapon és az óvoda bejáratánál is feltüntetünk!

  Szeretettel várjuk még azokat a szülőket, akik nem íratták be gyermeküket az óvodába!

  Műhelymunka a Pöttömkében

  2016 április 28.

  A POK, és a Füzesabonyi Pöttömke Óvoda által szervezett műhelymunka, melynek szaktanácsadója Márkus Róbert, a Pöttömke Óvoda nevelőtestületének, és a környező óvodák és iskolák érdeklődő pedagógusainak 2016. április 27-én 13 órától előadást tartott intézményünk tornatermében. Nagyon nagy érdeklődést mutattak a pedagógusok, szép számmal jelentek meg a műhelyfoglalkozáson. A rendezvény nagyon jó hangulatban telt, melynek zárásaként a résztvevők elégedettségüknek hangot is adtak. Íme néhány kép!

  DSCF4995

  DSCF5002

  DSCF5003

  DSCF5005

  DSCF5006

  2016 április 28.

  ALAPÍTVÁNYI  TÁJÉKOZTATÓ

   

  Tájékoztatjuk a Kedves Szülőket, hogy a Jótékonysági bál bevétele 338 100 ft, melyet minden részt vevőnek, támogatónak köszönünk.

  Az összeget esésvédő gumilapok beszerzésére szeretnénk fordítani, amely a csúszdák, mászókák alá helyezve a gyermekek biztonságát fokozva, csökkentené a balesetveszélyt. A gumilapokat két ütemben tervezzük megvásárolni, mivel elég magas az áruk 7300 ft/m2, és az aljzat elkészítése. Tesszük mindezt azért, hogy a korábbi programjainkat is megtarthassuk, így a gyermeknapot.

  Köszönettel tartozunk a Polgármester úrnak, hogy a sószoba ablakát műanyag nyílászáróra cseréltette a FÜV kft. szakembereivel.

  Köszönjük a Föld napi rendezvényünkhöz nyújtott önzetlen segítséget, munkájuk nyomán megszépült óvodánk udvara, veteményeskertekbe szorgos kezek elültették a magvakat, palántákat, virágokat.

  A gyerekek játékos formában különböző feladatok megoldásával adtak számot arról a sok ismeretről, melyet a Földünkről, környezetünkről, és arról, hogy mit kell tennünk a Földünk védelmében.

  A Kertbarátok közreműködésével fát is ültettünk, melyet Kiss László ajándékozott óvodánknak, a gyümölcssalátát, melynek az alapanyagait-narancs, alma, banán, a polgármester úr biztosította, a gyerekek jó étvággyal fogyasztották el.

  Az elmúlt hét sokféle közös tevékenységgel, környezetünk szépítésével a kerti munkák megismerésével zajlott.

  Mindez hozzájárul nevelési céljaink megvalósításához, hogy váljon természetessé a környezetünk védelme, és igényünkké a rendezett esztétikus környezet gyermekek és felnőttek részére egyaránt.

  Pöttömke Alapítvány, 2016. április 25.

   

  2016 április 28.

  ADNI-ÖRÖM !

   

  Kedves Anyukák!

  Bizonyára többen hallottak arról, hogy van Budapest 8. kerületében egy óvoda, amely a köztudatban HAJLÉKTALAN óvodaként ismert. Nos ez az óvoda nem hajléktalan, hanem mélyszegénységben élő családok gyermekeit fogadja, s biztosítja számukra, / 40 fő /az emberhez méltó körülményt, megfelelő ruházatot, élelmet, játékokat. Az óvoda 2005-ben alakult, a Wesley János Lelkészképző Főiskola egyik tantermében. A Főiskola rektora Iványi Gábor, aki a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke is, aki nyilatkozatában elmondta, ezek a gyerekek nem hajléktalanok, de segítség kell nekik! A normatív támogatás a fenntartáshoz is alig elegendő, szükségük van a támogatásra. Örömmel és nagy köszönettel fogadják óvodásaik részére a ruhaneműt, cipőt, játékeszközöket, tartós élelmiszert……Önök, kedves szülők már bizonyították, hogy nem közömbösek a nehéz körülmények között élő gyermekek iránt, / Gálocsi gyerekeknek karácsonyra játékgyűjtés / szívesen segítenek.

  Kérjük, ha tehetik most is segítsenek!

  A folyosón elhelyezett szívecskés dobozba várjuk az óvodásoknak való ruhaneműt, cipőt, játékot.

  Az összegyűlt adományt egy volt óvodásunk anyukája viszi el és adja át személyesen az óvoda vezetőjének.

  Kedves Anyukák! Nemsokára Gyermeknap, szerezzünk örömet ezeknek a gyermekeknek, aki tud segítsen.

  Együttműködésüket köszönjük!

   

  Pöttömke Alapítvány

  BEÍRATKOZÁS

  2016 április 13.

   

  Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy a Füzesabonyi Pöttömke Óvoda és Bölcsődében a 2016/2017. nevelési évre az

  óvodai beíratkozás időpontja:

   

  2016. május 02- május 04-ig

  8:00-16:00-ig

  Azokat a gyerekeket kell beíratni, akik 2017. augusztus 31-ig betöltik a 3. életévüket.

  Szükséges iratok:

  • gyermek lakcímkártyája
  •  gyermek születési anyakönyvi kivonata
  • gyermek taj kártyája
  • kedvezményre jogosító igazolás /pl. rendszeres gyermekvédelmi kedvezményről szóló érvényes határozat/

  Várjuk nagy szeretettel leendő

  ovisainkat és a kedves szülőket!

  A FÖLD NAPJA

  2016 április 13.

  A Pöttömke Óvoda és a Pöttömke Alapítvány közös rendezvénye.

  Várható programok:

  2016. április 19. A Kertbarát Kör tagjai segítenek az óvodai kiskertek kialakításában,rendezésében.

  2016. április 20-án Családi munkadélutánt szervezünk, melyre várjuk szeretettel a segíteni vágyó szülőket.

  2016. április 22-én mozgásos ismeretszerző vetélkedőkön , ügyességi játékokban vesznek részt az óvodások és a meghívott vendégek.

  Márciusi, áprilisi aktualitások

  2016 április 13.

  2016. március 25-én a Média Kft. szervezésében a “Húsvéti Nyuszi” ellátogatott hozzánk, így a gyerekek nagy örömére tojásvadászaton bizonyíthatták ügyességüket. A képeket a http://fuzeshirek.hu/tojasvadaszat-a-fuzesabonyi-bolcsikben-es-ovikban/honlapon tekinthetik meg az érdeklődők.

  Óvodánkba látogatott Stiller Tamás, aki a nagycsoportos gyermekeknek hozott egy Környezettudatos életmódra ösztönző, környezetvédelmi társasjátékot ajándékba.

  2016. március 31-én Egerbe a Harlekin Bábszínházban nézhettük meg a “Bambi” című előadást, mely nagyon tetszett a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt. Színvonalas musicalt láthattak az érdeklődők.

  Április 1-én a Tanítónénik látogatták meg óvodánkat, a leendő első osztályosok örömmel fogadták érdeklődésüket.

  2016. április 6-án  16:00-kor Autmentor szülői értekezleten vehettek részt a szülők. Az előadás témája “Problémás viselkedés megelőzése és kezelése óvodás korban az iskola kezdetéig. Agresszió, autoagresszió”.

  Előadó: Kis Istvánné Mentor pedagógus volt.

  Ugyanazon a héten csütörtökön a Szülői igények alapján Ortopédiai szűrés (Talp, gerinc és tartásvizsgálat) volt intézményünkben.

  2016. április 11-én a Költészet napján vettünk részt a gyerekekkel  Füzesabony központjában megrendezett műsoron.

  DSCF4628

  DSCF4630

   

  DSCF4631

   

  DSCF4632

  DSCF4633

   

  DSCF4629

  További képek a Füzes Hírek honlapján találhatóak: http://fuzeshirek.hu/megzenesitett-versek-a-koztereken/

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Programjaink “Képekben”

  2016 március 23.

  A gyerekekkel a március 15-i megemlékezést három helyszínen tartottuk.

   

  DSCF4511

  DSCF4510

  DSCF4502

  A Jótékonysági Batyus Rendezvényünk március 12 -én eredményesen zárult. Ezúton is szeretnénk megköszönni a Szülők munkáját, segítségét mellyel hozzájárultak a rendezvény sikeréhez. A Szülők, a támogatók, a dolgozók mind sok-sok önzetlen segítségnyújtással vettek részt a szervezésben és a lebonyolításban.

  A Városi TV felvételén megtekinthetik a műsorokat:

   

  2016. március 16-án a Galagonya bábszínház látogatott el óvodánkba:

  DSCF4525

  DSCF4523

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  DSCF4524

   

   

   

   

  DSCF4518

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  2016. március 22-én a Víz Világnapján Poroszlóra az ÖKO-Parkba kirándultunk a nagycsoportosokkal a pályázat keretén belül.

  DSCN1197

  DSCN1174

   

   

  DSCN1175

  DSCN1210

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Március 23-án a Szamóca csoportosok a Víz Világnapja alkalmából a Könyvtár által szervezett vetélkedőn vettek részt. Köszönjük a Könyvtár munkatársainak a szíves vendéglátást és az igényesen szervezett programot.

   

  DSCF4538

  DSCF4536

  DSCF4535

  DSCF4533

   

  DSCF4531

   

  Pénteken hozzánk is megérkezik a “HÚSVÉTI NYUSZI” aki az udvaron  TOJÁSKERESÉST szervez/MÉDIA NONPROFIT KFT/a gyerekek nagy örömére. Várjuk szeretettel!

   

  Várható programok

  2016 március 7.

  A Generali Biztósító által kiírt  pályázaton 150.000 Ft-ot nyertünk . E pályázat finanszírozásával, az udvari játékok felújítását terveztük, valamint egy teljesen új csúszdát is kaphattunk. Még néhány játék festése,/ baleset mentesítése betonozással/ is belefért a költségekbe, mellette egy programunk gyümölcsszükségletét is biztosítani tudjuk. A maradék pénzből 2016. március 22-én a nagycsoportosokkal a poroszlói Tisza-tavi ÖKOCENTRUM-ot látogatjuk meg busszal.

  Íme egy pár kép a felújításról:

  DSCF4461

  DSCF4467

  DSCF4464

   

   

   

   

   

   

   

   

  DSCF4466

   

  Előtte azonban a március 15. ünneplését úgy terveztük, hogy a három korosztályt más-más emlékműhöz visszük. A kiscsoportosok az iskola melletti parkba, a középső csoportosok a volt Gelej-fogadóhoz, a nagycsoportosok pedig a Teleki Blanka Általános iskola melletti emlékműnél tűzik ki az általuk készített zászlókat és dalokkal, versekkel emlékeznek meg a nagy napról.

  2016. március 12. a jótékonysági Batyus bál napja, amelyre nagy lelkesedéssel készülünk/ gyerekek, felnőttek, szülők, dolgozók egyaránt/ és szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

  2016. március 16-án a Galagonya bábszínház Vándormanók című előadását tekinthetik meg a gyerekek óvodánkban.

  2016. március 31-én a Harlekin Bábszínházba visszük a bérlettel rendelkező gyerekeket, ahol a Bambi című művet tekinthetik meg.

  A márciusi  hónapban még egy nagyon fontos dolog előtt állunk, mivel az AUTMENTOR 2015. pályázat nyertesei is lettünk. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázaton 350.000 Ft-ot nyertünk. E pénz az autista gyermekek ellátásához kapcsolódó finanszírozásra, a vele foglalkozó pedagógus továbbképzésére, szakirodalomra és fejlesztő játékokra fordítható.

   

   

   

  Születésnapi Batyus Party

  2016 február 12.

  Ön is tudjon róla, olvassa el,

  legyen tájékozott!

   

  Bizonyára sokak emlékezetében kellemes élményként jelenik meg, az elmúlt év tavaszán megrendezett Batyus bál. Akkor Tavaszváró Jótékonysági bálként rendeztük meg. Akik ott voltak, nagyon jól érezték magukat, sokáig beszédtéma volt, s mi is úgy láttuk, hogy ennek kell, hogy legyen folytatása. A jótékonysági est hangulatában és anyagi vonatkozásában is sikeresnek bizonyult. Alapítványunk, biztosabban tervezhette programjait, -kirándulások, gyermeknap- az anyagi támogatás révén. Hiszen köztudott, hogy az ilyen rendezvények egyik célja, a szórakozáson túl, az anyagi feltétel megteremtése ahhoz, hogy a gyermekeknek programokat szervezzünk, játékokat vásároljunk, kirándulások szervezésével kinyissuk számukra a világot.

  Az idén is megrendezzük a Jótékonysági batyus bált

  -bár most is várjuk már a tavaszt-

  de most születésnapot ünneplünk,

  ugyanis alapítványunk kamaszkorba lépett 15 éves lett.

   

  A bál időpontja,és helye:

  2016. március 12. 18:30

  a Közösségi Ház nagyterme

   

  melyet az Önkormányzat térítésmentesen bocsátott rendelkezésünkre,

  amit ezúton is köszönünk.

   

  A tavalyi évhez hasonlóan az idén is a belépőjegyek ára: 1500 Ft ,

  és egy tombolaajándék.

  Az egyéni tombola felajánlások mellett, szívesen fogadunk céges, vagy vállalkozói felajánlásokat, pl. fürdőbelépő, színházjegy, pizza, fodrász, kozmetikai kezelés.

   Tombolajegyeket a bálon lehet majd megvenni, 100 Ft/ db áron.

  Akik nem szeretnének mulatni, vagy bármilyen egyéb ok miatt nem tudnak részt venni az esten, de szeretnék támogatni az óvodát, támogatói jegyet vásárolhatnak a csoport óvónénijénél tetszőleges értékben.

  Néhány szó az esti programról: a zenész Bodzási Sándor, aki tavaly is jó hangulatot teremtett, most is tapsolhatunk nagycsoportos és középsős ovisok, vállalkozó szülők és pöttömkés dolgozók zenés, táncos minden bizonnyal remek produkciójának.

  A műsorok után folytatódik a tánc, majd pihenésképpen szülinapi meglepetés következik, és majd valamikor a tombolahúzás, amikor remélhetően sok értékes nyeremény talál gazdára.

  Kérem a kedves Szülőket, hogy jelezzék az óvónénik felé, hogy hány fővel szeretnének részt venni a rendezvényünkön,lehetőség szerint február 29-ig !

  A múlt évben a vendéglétszám igen magas volt, ezért most megpróbáljuk 160 főben maximálni a létszámot.

  Belépőjegyet, támogatói jegyet március 1-től március 10-ig lehet megvenni, tombolafelajánlást be lehet hozni az oviba, de a bálba talán még jobb.

  S hogy mire szeretnénk fordítani az est bevételét?

  Tervezzük az udvari játékok, elsősorban a csúszdák, mászókák biztonságos használatát fokozó- gumitégla, gumiszőnyeg – lerakását, hiszen gyermekeink játék közbeni biztonsága rendkívül fontos, és talán új udvari játék vásárlásra is sor kerül.

  Az elmúlt 15 év alatt bebizonyosodott, hogy EGYÜTT minden sikerülhet, hisz mindannyian azt szeretnénk, hogy gyermekeink, szeretetteljes, jól felszerelt, biztonságos, élményt nyújtó környezetben töltsék mindennapjaikat.

  Bízom benne, hogy most is sokan leszünk, akik részt veszünk ezen a jótékonysági, születésnapi rendezvényen, támogatva az alapítványt, gyermekeinknek sok-sok örömteli pillanatot szerezve.

  Sok szeretettel várjuk a kedves szülőket, baráti társaságokat, mindenkit, aki szeretne önmaga is kikapcsolódni, szórakozni, hisz ezt mindannyian megérdemeljük!

                                                                                                                                                                          Dohány Istvánné

  Kuratórium elnöke

  Télűzés a Pöttömkében

  2016 február 12.

  A farsang 2016. február 11-én nagyon jó hangulatban telt. Az Alapítvány felajánlásával a “Tekergő” zenekar mulattatta a kicsiket és nagyokat egyaránt. A gyerekek mindenféle farsangi jelmezbe bújva izgalommal telve várták a jeles napot. Kellemesen elfáradva tele élménnyel zártuk a rendezvényt. A kisze báb égetés a tavaszváró rendezvénysorozat egyik fontos eseménye, melyet az esős idő miatt péntekre halasztottunk.Az idei évben a Dinnye csoport vezetésével űzzük el a telet, verssel, mondókákkal, énekkel, kereplővel, cintányérral, csörömpöléssel.  A kisze bábra minden csoport ráköti  a “rosszat” amit a bábbal együtt égetünk el.

  DSCF4375DSCF4304

  DSCF4300DSCF4293

  DSCF4264

  Februári programjaink

  2016 január 26.

  2016. február 10-én Kiszebáb égetés

  2016.február 11-én Farsangi mulatság a Tekergő együttes közreműködésével.

  2016. február 26-án a védőnénik a középső csoportos gyerekeknek egy egészségmegőrző előadást szerveznek.

  “Csendes” Január a Pöttömkében

  2016 január 26.

  Elindult az év a Pöttömke Óvodában. Az ünnepi feltöltődés, az otthon melege után nehezen sikerült a visszaszokás a gyermekek számára. Voltak, akik még hét közepén is nehezen szokták meg újra a korai kelést. A várva-várt hó is megérkezett, így a gyerekek megtapasztalhatták a tél örömeit, a tél szépségét. Ilyenkor télen a hagyományápolás része a szövés-fonás, mely a gyerekeknek nagy élményt nyújt. Ha kicsiben is, de megismertetjük őket a régmúlt idők foglalatosságaival. A „csendes” januárban egy nagyon fontos program a Harlekin-bábszínház műsora szakította meg a nyugodt hosszú hónapot. 2016.01.12-én a „Szegény ember hegedűje”-t nézhették meg a gyerekek az őket kísérő pedagógusokkal. Már csak a szülői értekezletek szakítják meg mindennapjainkat, melyre ezúton is szeretettel várunk minden kedves Szülőt.

  Luca napi vásár

  2015 december 5.

  Luca nap

  Vitamin nap 2015

  2015 november 4.

  Idén ismét megrendezésre került a hagyománnyá vált vitamin nap.  Reggeltől folyamatosan készültek a csoportokban a finomabbnál finomabb magvas , gyümölcsös és zöldséges ételek, italok. 11 órától a tornateremben kezdetét vette a műsor, amit Böbe óvónéni és “Sün Balázs” tartottak.  A gyerekek bemutathatták az elkészült finomságokat, utána pedig jóízűen meg is kóstolhatták. Nagy örömünkre szolgált, hogy Molnár Richárd Alpolgármester úr, és a Kertbarát Kör tagjai elfogadták meghívásunkat  és részt vettek ebben a számunkra fontos eseményben.

  A rendezvény során készült képek megtekinthetőek lesznek a galériában.

  2015 október 8.

  j név

  Nevelési év kezdete a Pöttömkében

  2015 október 7.

  Megérkeztek az új kis pöttömkések az óvodába.

  Augusztus 26-án lehetőség nyílt az új gyerekeknek, szüleikkel együtt nyílt nap keretében közösen játszani az óvodában. Sok érdeklődő szülő és kisgyermek érkezett. A nyílt nap után szeptember 2-án minden csoportban azonos időpontban értesülhettek a szülők az előttünk álló programokról és megvalósítandó feladatokról.

  Az első hetek a beszoktatás jegyében teltek. Minden óvodás ügyesen beilleszkedett a csoportja minden napjaiba.

  A bábszínház bérlettel rendelkező gyerekek részt vehettek szeptember 29-én a Harlekin Bábszínház első előadásán Egerben, élményekkel gazdagon tértek vissza.

  Megkezdődött a veteményeskert ősziesítése. A leszüretelt gyümölcsökből, zöldségekből a gyerekek az óvó nénikkel közösen salátákat készítettek. Folyamatosan gyűjtik a gyerekek a diót, a mogyorót, a gesztenyét, melyet a későbbiek folyamán barkácsolásra használnak fel.DSCF3486..

  Az őszi ünnepek közül az első az „Állatok Világnapja”, melyre minden csoport ráhangolódott, a csoport életkori sajátosságait figyelembe véve (séta a baromfiudvarba, állatos képek gyűjtése). Készülünk a vitaminnapra, melynek megrendezésére október 15-én kerül sor. Itt lehetőség nyílik minden gyermeknek gyümölcsből, zöldségből, magvakból készült ételekkel való ismerkedésre.

  Október 20, 21-én lesz óvodánkban az immár hagyománnyá vált papírgyűjtés, mellyel a környezettudatos szemléletmódot alakítjuk, formáljuk.

   

                                                                                                A Pöttömkés óvodapedagógusok

   

  Pöttömke Bölcsőde

   

  A kellemes nyár után szeptemberben elbúcsúztak a régi bölcsiseink. Megkezdtük az új gondozási-nevelési évet. Nagy örömünkre szolgált, hogy az elmúlt évekhez viszonyítva sok jelentkezőnk van, akiknek folyamatosan és zökkenőmentesen megkezdtük a beszoktatását.

  A gyermekekkel együtt izgatottan várjuk az elkövetkező időszakban lévő eseményeket és programokat, melyek által élményeik, tapasztalataik gazdagodhatnak.

   

                                                                                                A Pöttömkés kisgyermeknevelők

  Gyermeknap a Pöttömke Óvodában

  2015 május 20.

  gyereknap

  GYERMEKNAP AZ ÓVODÁBAN

   2015. május 28-án /csütörtökön/ délután

  1300 – 1700-ig az udvaron.

   

  • Gyereknapi játékátadás a Városi Önkormányzat részéről
  • Ugrálóvár
  • Arcfestés, trambulin
  • Bíró Mónika játék és ruha vásár

   

  Május 29-én délelőtt

   

  • közös fagyizás
  • Nagycsoportosok kerékpár túrája Dormándra, a játszótérre.

  gyereknap2

  Civil expo 2015

  2015 május 19.

  A Kis Bocs Baba-Mama Közhasznú Egyesület immár 5. alkalommal rendezte meg az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Civil Expot, melyen az idei évben a Pöttömke Alapítvány is képviselte magát. Sátrunkat óvodánk gyermekeinek munkáival díszítettük, ezzel színesebbé téve a kézműves foglalkozás helyszínét. A programok között szerepelt a Pöttömke Óvoda Körte csoportjának vidám, táncos műsora.

  <SAMSUNG DIGITAL CAMERA>
  <SAMSUNG DIGITAL CAMERA><SAMSUNG DIGITAL CAMERA>

  <SAMSUNG DIGITAL CAMERA><SAMSUNG DIGITAL CAMERA>

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  2015 május 4.

  ALAPÍTVÁNYI HÍREK 2015

   

  Alapítványunk forrásteremtő céllal rendezte meg a tavaszi papírgyűjtést, mely most is aktivitásra serkentette a kedves nagyszülőket, anyukákat, apukákat, így támogatásuk most sem maradt el, a két nap alatt megtelt a konténer.

  Örömmel fogadtuk a kereskedeDSCF2605lmi egységek támogatását is, /CBA, A-Z Topker, COOP,/ ,valamint a FÜV-kft, segítségét, melyet ezúton is köszönünk. A gyűjtés ideje alatt voltak, akik többször is jöttek, hozták a papírt,- bízva a jobb helyezésben- talán a szülők egymásra is hatással voltak, segítettek egymásnak a szállításban, ahol óvodás-bölcsődés testvérek vannak, vagy két óvodás, de más-más csoportba járnak, a hozott papírmennyiséget igazságosan megfelezték, erre a szülők, nagymamák odafigyeltek. A konténerbe való bepakolásban is sokat segítettek, amit szintén köszönünk. A papírért 17 Ft/kg-ot fogunk kapni, az összegyűjtött mennyiség 5 tonna körül van.A csoportok oklevelet, és 1-1 kg nápolyit kapnak eredményhirdetéskor.

  A vándorserleg a szilva csoporthoz kerül.

   

  Eredmények:

   

  Szilva csoport:                 1086 kg         1.hely

  Cseresznye csoport:       984 kg          2.hely

  Szamóca csoport:            960 kg          3.hely

  Dinnye csoport:                870 kg          4.hely

  Bölcsődei csoportok:       441 kg          5.hely

  Körte csoport:                    436 kg           6.hely

  Alma csoport:                      350 kg           7.hely

   

  DSCF2299Összesen: 5127 kg

   

  Alapítványunk a csoportok kirándulását ebben az évben is támogatja, csoportonként 20-20 ezer Ft-tal, valamint a gyermeknapi közös fagyizást, a bölcsődei öltözőszekrény cseréjét, és udvari játékok, homokozó játékok, vásárlását. Anyagi lehetőségeink függvényében a már meglévő udvari eszközök javítása, állagmegóvása is előttünk álló feladat.

   

  Alapítványunk vásárolta és ültette a bölcsőde kerítése elé a „csodasövényt”, mely reméljük gyorsan növekszik majd.

   

  Az szja. 1%-os felajánlásokat örömmel, szívesen fogadjuk, s ha Ön még most készíti adóbevallását és segíteni szeretne, kérjük, hogy kedvezményezettként a Pöttömke Alapítvány-t jelölje, adószámunk: 18582846-1-10. KÖSZÖNJÜK !

   

  Alapítványunk ott lesz a május 16.-án megrendezendő Civil Expón, gyerekeknek kézműves foglalkozással készülünk, óvodánkat a Körte csoport táncos műsorral képviseli.

   

  Köszönöm a támogatásukat, együttműködésüket, lelkesedésüket.

  Föld napja a Pöttömke Óvodában

  2015 április 26.

  A Föld védelme közös ügyünk, a Föld napja cselekvő ünnep, amely Mindannyiunk jövőjéről szól. Cselekedj Te is!

  Április 22-én ünnepeltük a Föld napját óvodánkban. Ezen a napon a gyerekek gyalog vagy kerékpárral érkeztek a környezet védelme érdekében. Minden gyermek és dolgozó “Föld színű” – zöld, kék vagy barna ruhába öltözött, és állatos képeket hoztak magukkal, melyeket közösen felragasztottunk. A megnyitó részeként elénekeltük az előző napok során megtanult Som virág, som virág… és az Ültess te is egy fát…című dalokat. A délelőtt folyamán a gyerekek mozgásos, ismeretszerző, ügyességi vetélkedőn vettek részt. A Föld napját egy közös tornával és gyümölcssaláta kóstolással zártuk.

  DSCF2843

  DSCF2869

  DSCF2857

  Családi munkadélután a Pöttömke Óvodában

  2015 április 18.

  Óvodánkban immár hagyománnyá vált, hogy a Föld napi programsorozatunk részeként megrendezésre került a Családi munkadélután. Ezen a napon minden kisgyermek egy virágpalántát hozott magával az óvodába, amelyet a délután folyamán elültettünk. A Füzesabonyi Kertbarátkör is elfogadta meghívásunkat, nagy erővel dolgoztak udvarunk szebbé tételén. A szülők, nagyszülők is nagy számban érkeztek segíteni, a gyerekekkel és az óvoda dolgozóival elültették a virágpalántákat, lefestették az udvari játékokat. A munkadélután zárásaként zsíros kenyérrel kínáltuk a szorgos kis gyermekeket és a felnőtteket is.

  Ezúton is szeretnénk megköszönni a sok segítséget mind a szülőknek, nagyszülőknek és a Füzesabonyi Kertbarátkör tagjainak!

  DSCF2734DSCF2792

  DSCF2744DSCF2758

  DSCF2779

  Mesemondó verseny a Pöttömke Óvodában

  2015 április 16.

  Óvodánkban április 8-án Mesemondó versenyt rendeztünk, ahol minden csoportból egy kisgyermek indult. Az első három helyezett továbbjutott a Káli Százszorszép Napköziotthonos Óvodában megrendezésre kerülő járási mesemondó találkozóra. A gyerekek nagy élvezettel hallgatták társaik meséjét.  Az első három helyezett: Telekes Klaudia, Zsólyomi Maja és Radócz Anett képviselték óvodánkat a Káli mesemondóversenyen, ahol ismét eredményesen szerepeltek.

  DSCF2627DSCF2609

   

  DSCF2583,,

  Föld napja a Pöttömke Óvodában

  2015 április 16.

  j név0001..

  Papírgyűjtés

  2015 április 16.

  j név..

  2015 március 26.

  Tisztelt Támogatóink!

   

  Köszönetünket szeretnénk kifejezni mindazon szülőknek, vállalkozóknak, akik támogatásukkal hozzájárultak a jótékonysági rendezvényünk sikeréhez, valamint mindenkinek, aki bármilyen támogatásával segítette a „Batyus Party” megvalósulását.

  Az önzetlen segítségnyújtás eredményeként a jótékonysági rendezvény bevétele: 455.200.- Ft lett, melyet az intézménybe járó gyerekek mindennapjainak megszépítésére fogunk fordítani.

   

                                                                         Dohány Istvánné Pöttömke Alapítvány Elnöke

                                                                                      Óvodavezetőség

  Tavaszváró Batyus Party

  2015 február 23.

  plakat

  Téli rendezvények a Pöttömke Óvodában

  2014 december 20.

  A 2014-es nevelési évben is sok programot, rendezvényt és játékos tevékenységet terveztünk és szerveztünk a gyerekeknek.
  Elkezdődtek a téli jeles napok, hagyományok, ahol minél több pozitív élményt szerettünk volna nyújtani a gyerekeknek. Érezzék a közelgő ünnepek hangulatát, ismerjék meg a néphagyományokat, szokásokat és az összetartozás jelentőségét.
  November 26-án megérkezett a Duropack Mikulás, ekkor az Apacuka együttes műsorát tekinthették meg a gyerekek.DSCF2227
  December 1-jén a Galagonya bábszínház Mikulásos bábelőadással kedveskedett az óvodásoknak.

  December 5-én délelőtt megérkezett a Mikulás az óvodánkba. A gyerekeknek mikulás csomagot hozott és a csoportoknak pedig játékokkal kedveskedett.
  Immár 6. éve rendeztük meg a Luca-napi vásárt, mely minden évben igen sikeres volt. A szülőkkel, az idősekkel, az óvoda és bölcsőde dolgozóival együtt működve, s a közös munka eredményeként most is különleges, szebbnél szebb kézzel készített ajándéktárgyak, karácsonyi díszek, koszorúk készültek a vásárra.
  December 11-én 16 órakor nyitotta meg a vásár a kapuját, és 12-én 16 óráig tartott.
  A Dinnye csoportos gyerekek hagyományőrző műsorral köszöntötték a látogatókat, vendégeket.
  DSCF2454December 16-án a Cseresznye  csoportos gyerekek karácsonyi, meghitt műsorral, ajándékokkal köszöntötték az időseket.
  A sok rendezvény mellett a csoportok mindennapjaiban is megjelenik az ünnepvárás hangulata, és folyamatosan készülünk a közelgő ünnepekre. Díszeket, ajándékokat készítünk. Díszítjük az óvodánkat, érzelmi világuk, esztétikai érzéküket, közösségi magatartásukat, együttműködési képességüket, s a múlt iránti tiszteletüket fejlesztve.
  Szeretnénk megköszönni a szülőknek, az időseknek, a Pöttömke Alapítványnak, az óvoda és bölcsőde dolgozóinak a sok-sok segítséget, és az együttműködésüket, hogy e rendezvényeink sikeressé válhattak.

  Ezúton kívánunk Boldog Békés Karácsonyi Ünnepeket!

  Vitaminnap a Pöttömke Óvodában

  2014 november 11.

  ” A táplálékod legyen az orvosságod és az orvosságod a táplálékod legyen” /Hippokratész/

  Idén 5. alkalommal került megrendezésre óvodánkban a Vitaminnap. Ezen a napon az egészséges táplálkozás kapta a fő szerepet.

   Rendezvényünk előkészületeiben a Pöttömke Alapítvány és a Szülők nyújtottak nagy segítséget. Ezúton is szeretnénk megköszönni a támogatásukat. Az alapítványunktól kapott pénzből minden csoport ellátogatott a zöldségboltba, ahol megvásárolta a szükséges alapanyagokat:

  – szamóca-szilva csoport zöldségeket

  – cseresznye-alma csoport gyümölcsöket

  – dinnye-körte csoport magvakat.

  Ezen a keddi délelőttön már reggeltől minden csoport a finom saláták, sütemények, falatkák elkészítésével foglalatoskodott. Az elkészült finomságok a tornaszobában megterített asztalokra kerültek. A rendezvény megnyitója alkalmával verset mondtunk és énekeltünk közösen a gyümölcsökről, zöldségekről. A megnyitó után minden kisgyermek megkóstolhatta a saját és más csoportok által készített étkeket. A gyermekek olyan új ízekkel ismerkedhettek meg, melyek az étrendjükben ritkán fordulnak elő.
  Meghívott vendégeink az “Idősek Otthona” lakói és a Kertbarátkör tagjai örömmel vették meghívásunkat és meglátogattak minket ezen jeles napon.

  image029

  image080

  image110

  Pöttömke Óvoda Aktualitásai

  2014 október 20.

  Késő nyári és őszi programjaink

  2014. augusztus 27. – Nyílt nap – a délelőtt folyamán a leendő óvodások megismerkedhettek csoporttársaikkal és a felnőttekkel. A játékos délelőtt zárásaként az udvari játékokat vehették birtokba a gyerekek.

  2014. szeptember 1. – Iskolai évnyitó, mely óvodánk életében kiemelt helyen szerepel. Ezen a napon végleg elengedjük régi nagycsoportosainkat, akik verssel szerepelnek ezen a jeles napon.

  2014. szeptember 6. – A Füzes Fesztiválon az Alma csoport szerepelt. Egy zenés-táncos műsorral járultak hozzá a rendezvény sikeréhez.

  2014. szeptember 23. – Egy helyi bűvész ingyenes bemutatkozó előadásával szórakoztatta a gyerekeket.

  2014. szeptember 29. – A szilva és szamóca csoport napraforgó aratáson vettek részt, ahol élményként a kombájnt belülről is megtekinthették.

  2014. szeptember 30. – A mese világnapja alkalmából az Alma csoport ellátogatott a Könyvtár gyermek részlegére.image232

  2014. október 2. – Az állatok világnapja keretén belül óvodánk a gyerekek által gyűjtött állatos képekkel közösen díszítette a csoportokat és a folyosót.

  2014. október 6-9. – Papírgyűjtést szerveztünk. Összesen 5200 kg papírt gyűjtöttek a lelkes gyerekek, szülők és nagyszülők. Ezúton is köszönjük segítségüket.

  2014. október 13-17-ig terveztük az Őszi betakarítást. Minden csoport a tavasszal ültetett növények terméseit leszedte, a kiskertet rendbe tette és a lehullott faleveleket összetakarította.

  Az ősz még előttünk álló programjai

  2014. október 21. – Ellátogat hozzánk a Galagonya Bábszínház a Kiskakas gyémánt félkrajcárja lesz előadásuk címe.

  DSCF22112014. november 4. – Vitaminnap – Ezen a napon az egészséges táplálkozás kapja a főszerepet.

  2014. november 14. – Kölyök Idő Alapítvány hagyományőrző interaktív műsora.

  2014. november 26. – A Duropack szervezésében az Apacuka együttes szórakoztatja óvodásainkat a Művelődési Házban.

  PAPÍRGYŰJTÉS EREDMÉNYE

  2014 október 19.

  Alapítványunk ebben az évben is megrendezte az őszi papírgyűjtést.

  Egymást érték a papírral teli autók, szatyrokat, hátizsákokat cipelő szülők és gyerekek.
  Jó volt látni és érezni, hogy örömmel és jókedvvel segítettek mindannyian.
  Köszönet azoknak az anyukáknak, apukáknak, nagyszülőknek, akik segítőink voltak reggelente és délutánonként az átvételnél és a bepakolásnál.
  Köszönjük a FÜV Kft., ill. a CBA üzlet segítségét.
  A két nap alatt megtelt a konténer, hiszen mintegy 5200 kg papír gyűlt össze.
  Mindenkinek köszönjük, aki csak egyetlen kiló papírt hozott annak is, hiszen a környezettudatos magatartás ezt is jelenti, értéket teremteni az értéktelenből.
  Az összegyűjtött papírmennyiséggel sikerült néhány fa életét megmentenünk, így védve a Földünket.

  A csoportok teljesítménye:

  SZAMÓCA CSOPORT                           1701 kg                               1. helyezett
  DINNYE CSOPORT                               1083 kg                              2. helyezett
  BÖLCSŐDEI CSOPORTOK                      685 kg                               3. helyezett
  ALMA CSOPORT                                     620 kg                              4. helyezett
  SZILVA CSOPORT                                  612 kg                               5. helyezett
  CSERESZNYE CSOPORT                         282 kg                               6. helyezett
  KÖRTE CSOPORT                                   217 kg                               7. helyezett

  Az összegyűjtött papírt a Lőrinci SCH-ÓZON KFT: telepére szállították, ahol lemérik és kilogrammonként 20 Forintot kapunk érte, mely összegből a Mikulás-napi programunkat szeretnénk megvalósítani.
  A gyűjtésért minden csoport 1-1 kg finom nápolyit kapott, valamint oklevelet, a Szamóca csoportnál maradt a Vándorserleg, hiszen ők gyűjtötték a legtöbb papírt.
  Jövő ősszel ismét lesz papírgyűjtés, hiszen alapítványunk csak akkor tud különböző programokat szervezni a gyerekeknek, ha az anyagi feltételeket megteremti.
  Tájékoztatom a kedves szülőket, hogy az szja 1 % felajánlásokból Alapítványunk számlájára 227.701 Ft érkezett.
  Minden felajánlónak köszönjük a támogatást!

  Pöttömke Alapítvány

  2014 február 25.

  2014. február 26-án délelőtt folyamán

  Tudatosan, egészségesen, játékosan a Pöttömke Óvodában és Bölcsődében!”

  a TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1307 program keretében

  megvalósulásra kerül

   

  az első interaktív csoportfoglalkozás szakács és gyerekek részvételével.

  A foglalkozás során egészséges ételeket készítenek a résztvevők

  Pelle Ágnes segítségével.

  Ismerkednek az alapanyagokkal, jellemző tulajdonságaikkal

  és a szervezetre gyakorolt hatásával.

   

  Készített étel: gyümölcssaláta

  2014 február 25.

  Kedves Szülők!

  Óvodánk előadássorozatot szervez minden érdeklődő számára,

  mely segítséget nyújthat gazdálkodási jártasságuk,

   pénzügyi tervező képességük fejlesztéséhez.

   

  Szécsi Judit

  K&H Bank Zrt Füzesabonyi Fiókigazgató

  előadása

                         A harmadik „Pénzügyi tea délután” 

           Az előadás időpontja: 2014. február 27-én 1600 órai kezdettel.

   

  Szeretettel várunk minden kedves szülőt, érdeklődőt!

  2014 február 15.

  Kedves Szülők!

  Szeretettel meghívjuk Önöket az alábbi előadásra, melyet

  POLACSEK ANIKÓ tart

  „AZ EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁSRÓL”

   

  Az előadás időpontja: 2014. február 20-án 1600 órai kezdettel.

   

  2014 február 8.

  RAJZPÁLYÁZAT

   

  A Füzesabonyi Pöttömke Óvoda és Bölcsőde

  „Tudatosan, egészségesen, játékosan a Pöttömke Óvoda és Bölcsőde”

  projekten belül rajzpályázatot hirdet az óvodáskorú gyermekek részére.

   

  A rajzpályázat címe: „Sokat mozgok, egészséges vagyok!”

   

  Óvodánként 2 rajzot várunk A/4-es méretben, a rajzok elkészítése során bármilyen technika alkalmazása lehetséges.

  Az elkészült munkák hátoldalára kérjük, írják rá, a gyermek nevét, óvoda címét.

  Beküldési határidő: 2014. február 14.

  A rajzpályázat nyerteseit levélben értesítjük 2014. február 20-ig.

  A díjazott gyermekeket meghívjuk a díjátadásra, amely 2014. február 25-én délelőtt 10 órakor lesz intézményünkben.

  Várjuk a rajzokat sok szeretettel!

  2014 február 8.

  Kedves Szülők!

  Óvodánk előadássorozatot szervez minden érdeklődő számára,

  mely segítséget nyújthat gazdálkodási jártasságuk,

   pénzügyi tervező képességük fejlesztéséhez.

   

                       Szécsi Judit

  K&H Bank Zrt Füzesabonyi Fiókigazgató 

  előadása

   

  A második „Pénzügyi tea délután”

  Az előadás időpontja: 2014. február 13-án 1600 órai kezdettel.

   

  Szeretettel várunk minden kedves szülőt, érdeklődőt!

   

  2014 január 25.

  MEGHÍVÓ

  Miért fontos a gyermeknek a vitamin?

  Dudásné Csillik Anikó

  védőnő 

  előadása

   

  „A gyermekek egészséges fejlődéséről óvodánkban”

  Az előadás időpontja: 2014. január 30-án 1600 órai kezdettel.

   

  Helyszín: Füzesabonyi Pöttömke Óvoda és Bölcsőde

   

  3390. Füzesabony, Rákóczi út 16.

   

   

  2014 január 23.

  Programsorozat tematikája

   

  2014. január 23.          –           Családi gazdálkodás

  –           Mindennapi pénzügyeink, értünk-e a pénzhez?

  –           Családi költségvetés

  –           Miből állnak össze a jövedelmeim?

  –           Kiadásom

  –           Család pénzügyeinek tervezése

  –           Takarékossági tippek

  –           Készítsünk háztartási költségvetést!!!

   

  2014. február 13.        –           Bank, bankolási szokások

  –           Bank, pénzintézet

  –           Bankszámla, hogyan válasszunk

  –           Bankkártya

  –           Internetes bankolás

  –           Mobilbank

  –           Igazodjunk el egy Bankszámla kivonaton!

  –           Bankköltség a háztartás költségvetésében

   

  2014. február 27.        –           Hitel, felelős hitelfelvétel

  –           Mikor és milyen hitelt?

  –           Hiteltípusok, kölcsönfajták

  –           THM

  –           KHR

  –           Felelős hitelfelvétel, miket mérlegeljünk

  –           Hitel a háztartás költségvetésében

   

  2014. március 13.       –           Megtakarítások, befektetések

  –           Hogyan, miből, mire takarítunk meg?

  –           Megtakarítások –befektetések

  –           A  magyar megtakarítási szokások

  –           Miért hasznos, ha rendelkezünk félretett pénzzel

  –           Megtakarítások a háztartás költségvetésében

   

  2014. március 27.       –           Biztosítás

  –           Életbiztosítások

  –           Nem életbiztosítások

  –           “Eső után köpönyeg”

  –           Mit biztosíthatunk?

  –           Biztosítások a háztartás költségvetésében

   

  KÉSZ A CSALÁDI KÖLTSÉGVETÉS!!!

  2014 január 22.

                                 Kedves Szülők!

   

   

  Óvodánk előadássorozatot szervez minden érdeklődő számára,

  mely segítséget nyújthat gazdálkodási jártasságuk,

   pénzügyi tervező képességük fejlesztéséhez.

   

  Szécsi Judit

  K&H Bank Zrt Füzesabonyi Fiókigazgató

   

  előadása

   

  Az első „Pénzügyi tea délután”

  Az előadás időpontja: 2014. január 23-án 1600 órai kezdettel.

   

  Helyszín: Füzesabonyi Pöttömke Óvoda és Bölcsőde

   

  3390. Füzesabony, Rákóczi út 16.

   

  Szeretettel várunk minden kedves szülőt, érdeklődőt!

  Őszi program, téli rendezvények a Pöttömke Óvodában

  2013 december 16.

       2013-as nevelési évben is sok programot, rendezvényt és játékos tevékenységet terveztünk, és szerveztünk a gyerekeknek. Az őszi hónapokban a hagyományoknak megfelelően kirándultunk, és megfigyeltük a természet változásait. Szőlő, dió szüreten, és kukoricaaratáson vettek részt a gyerekek, ahol sok ismeretet szereztek az őszi betakarítási munkákról. Irodalmi élményt nyújtott a Galagonya bábszínház „A három kismalac és a farkas” című előadásával, majd a Harlekin bábszínház „Törökvész vitéz” című művével.

  Közelednek a téli jeles napok, hagyományok, ahol minél több pozitív élményt szeretnénk nyújtani a gyerekeknek. Érezzék a közelgő ünnepek hangulatát, ismerjék meg a néphagyományokat, szokásokat és az összetartozás jelentőségét.

  November 22-én a Tekergő Együttes táncháza idézte fel a fonóházi mulatságok hangulatát, a Kalotaszegi, csángó ropogóssal, és ludas, vásáros játékokkal szórakoztatták a gyerekeket, ahol kicsi és felnőtt együtt táncolt.

  November 28-án kézműves délutánt szervezünk szülőknek, nagyszülőknek, gyerekeknek és az óvoda dolgozóinak. Dióhéjból, dugóból készítünk ajándéktárgyakat a közelgő Luca-napi vásárra. Óvodánkban az év végi ünnepek sorát advent nyitja, jelképe a koszorú. Hetente egy-egy gyertyát meggyújtva hangolódunk a karácsony szeretetteli, elmélyült ünneplésére.

  Minden gyermek izgatottan várja a december 6-át, mikor óvodánkba is megérkezik a Télapó. December 2-án pedig a Galagonya bábszínház Mikulásos bábelőadással kedveskedik az óvodásoknak.

  December 4-én a volt óvodásaink a „Didergő király” című mesét dramatizálják a kicsiknek. Immár 5. éve rendezzük meg a Luca-napi vásárt, mely minden évben igen sikeres volt.

  A szülőkkel, az idősekkel, az óvoda és bölcsőde dolgozóival együtt működve, s a közös munka eredményeként, most is különleges, szebbnél szebb kézzel készített ajándéktárgyak, karácsonyi díszek, koszorúk készülnek a vásárra.

  December 12-én 1600-kor nyitja meg a vásár a kapuját, és 13-án 1600-ig tart.

     

  A Szilva csoportos gyerekek hagyományőrző műsorral köszöntik az ide látogatókat.

  December 18-án a Cseresznye csoportos gyerekek karácsonyi, meghitt műsorral, ajándékokkal köszönti az időseket. Ugyanezen a napon a közelgő ünnep alkalmából a Harlekin bábszínház előadásában a „Pipitér és libatop” című bábelőadást tekintjük meg a Közösségi Házban.

  Az ünnep előtti utolsó pénteken Molnár Orsi zenés műsorával búcsúztatjuk az évet.

  A sok rendezvény mellett a csoportok mindennapjaiban is megjelenik az ünnepvárás hangulata, és folyamatosan készülünk a közelgő ünnepekre. Mézeskalácsot, díszeket, ajándékokat készítünk. Díszítjük az óvodánkat, érzelmi világuk, esztétikai érzéküket, közösségi magatartásukat, együttműködési képességüket, s a múlt iránti tiszteletüket fejlesztve.

  Szeretnénk megköszönni a szülőknek, az időseknek, a Pöttömke Alapítványnak, az óvoda és bölcsőde dolgozóinak a sok-sok segítséget, és az együttműködésüket, hogy e rendezvényeink sikeressé válhattak.

  Ezúton kívánunk Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepeket!

   

  Bukta Ferencné és Tóbi Jánosné
  óvodapedagógusok

  Vitaminnap a Füzesabonyi Pöttömke Óvodában

  2013 november 16.

        Az előző évek pozitív tapasztalataiból kiindulva a nevelési év első nagyobb rendezvényét október 24-én tartottuk meg „Az egészséges étkek napja” címmel.

  A gyermekek egészségmegőrzésének egyik fontos alappillére az egészséges táplálkozás. Célunk volt a táplálékpiramis csúcsán elhelyezkedő étkek elkészítése, ízlelése, kóstolása. A 24-ét megelőző napokon, már folytak az előkészületek. Az alapítványunktól kapott pénzből minden csoport ellátogatott a zöldségboltba, ahol megvásárolta a szükséges alapanyagokat:

  –          szilva – szamóca csoport gyümölcsöket

  –          cseresznye – alma csoport magvakat

  –          dinnye – körte csoport zöldségeket.

  Ezekből a megvásárolt alapanyagokból kellett a csoportoknak ízletes étkeket készíteni. Természetesen az alapanyagok összegyűjtésében a szülők is sokat segítettek. Ezen kívül a „Kertbarát-kör” egy láda almával járult hozzá a sikeres naphoz. Mindezt látván, a gyermekek már nagyon várták ezt a napot.

  A bevásárlást követően az óvó nénikkel a gyermekek bábokat barkácsoltak a különböző termésekből, gyümölcsökből, zöldségekből. Rendkívül ötletes dolgok születtek, amelyekből kiállítást szerveztünk, aminek óriási sikere volt.

  Október 24-én reggel minden csoportban elindult a szorgoskodás. Az óvoda dolgozói a gyermekekkel együtt elkészítették a finomabbnál – finomabb falatokat. A munkálatok alatt a gyermekek ízlelgették a nyersanyagokat. Az elkészült falatkákat, saláták, nassolnivalók esztétikus tálalásban a tornaszoba megterített asztalaira kerültek.

  A szülők is készültek erre a napra finomságokkal:

  pl: céklás-csokis sütemény

  sárgarépatorta

  sárgarépás muffin

  cukkinis-uborkás mártogatós

  zöldséges rétes

  káposztasaláta

  zelleres-hagymás krumpli saláta

  gyümölcsös sütemények.

  A bölcsisek sem maradtak ki a jóból. Ők gyümölcsteát kínáltak a kóstolás közben. A látvány önmagáért beszélt. A gyermekek nagy élvezettel kóstolgatták a „Terülj, terülj asztalkám” bő kínálatát.  A kóstoláshoz szükséges eszközöket /műanyag tálkák, szalvéta, műanyag kanál, műanyagpohár, stb./ az alapítványunk biztosította. A nap sikerességét bizonyítja, hogy az asztalok igen gyorsan „viharvertté” váltak.

  Vendégeket is hívtunk az Idősek otthonát, a Kertbarátkör tagjait, akik nagy örömünkre elfogadták a meghívásunkat.

  Célunk megvalósult, mert a gyermekek sok olyan ízzel találkozhattak, amelyek az étrendjükben ritkán jelennek meg.

  A rendezvényünk sikeréért köszönet illeti meg a szülőket, az alapítványunkat. Külön köszönetet mondunk a Kertbarátkör tagjainak, mert a környezettudatos nevelésünk aktív résztvevői azáltal, hogy felszántják, előkészítik nekünk a veteményeskertünket. Magvakkal, palántákkal, gyümölcsfák ültetésével segítik a nevelésünk hatékonyságát. Ők vették fel a kapcsolatot Szabó Sándorral, aki több alkalommal szántotta fel önzetlenül a veteményeskertünket. Köszönjük a segítséget mindazoknak, akik hozzájárultak e sikeres nap megvalósításához. Ezt a rendezvényünket a Város Tv konyhája is közvetítette.

   

  Púhl Zoltánné
  óvodapedagógus

  Óz a csodák csodája a Duropackban

  2013 október 2.

  Mint tudjuk a Duropack évek óta támogatja a füzesabonyi óvodás gyerekeket.

  Idén februárban az egri Gárdonyi Géza Színházban az Óz című előadást nézhették meg a Pöttömke óvodások a cég jóvoltából. Az előadást megelőzően Szegediné Ildikó kérte a gyerekektől, hogy készítsenek élményrajzot a meséről. Már akkor terveikben szerepelt, hogy a gyermekrajzokból később majd kiállítást rendeznek a gyár épületében. A megnyitóra 2013. szeptember 26.-án került sor.

  Autóbusz várt minket az óvoda előtt, mivel ez túl hosszú séta lett volna a kicsiknek-nagyoknak egyaránt. Megérkezésünkkor kedves fogadtatásban volt részünk a vezetők és a dolgozók részéről. Hetek óta nagy lelkesedéssel készültünk angol nyelvű dalocskával erre a látogatásra, amit a rajzkiállítás megnyitása előtt énekeltünk el. Az ünnepélyes szalagátvágásra Ildikó felkérte Maruzs Miklósné intézményvezetőt és vele közösen a szalagot átvágva nyitották meg a délelőttöt. Ezzel szimbolizálva a gyár és az óvoda közötti jó kapcsolatot. Egy jelképes jelenléti ívre minden gyerek felrajzolta a jelét. A „sárga úton” elindulva megnézhettük az elkészült rajzokat és az előadásról készült fotókat. Az út végén sütikkel, gyümölcsökkel gazdagon megrakott tálak várták a gyerekeket. A finom falatok után, teli hassal „játékos totóra” került sor. Minden kérdésre helyes válaszokat tudtak adni, amiből látható volt, hogy a mese jelenetei a mai napig élénken élnek a gyerekek emlékeiben. Sok feladatot kaptak még a kicsik, színezők, feladatlapok, társasjátékok, ragasztás, festés közül választhattak. Minden csoport egy-egy meseszereplőt keltett életre saját fantáziája szerint. Előre kivágott kartonokból készült el: Dorka, a Bádog-ember, az Oroszlán, stb.

  Kellemesen elfáradva sok-sok élménnyel gazdagon utaztunk vissza az óvodába.

  Ezúton is szeretnénk köszönetünket kifejezni az önzetlen támogatásért, amit folyamatosan kapunk a Duropack részéről a gyerekek és a dolgozók nevében:

     Vass Anita és

                                                                                                              Papp Zsuzsanna

                                                                                                            óvodapedagógusok

  A kirándulásról készült képeket megtekinthetik a képgalériában.

  Évzáró – Gyermeknap a Pöttömke Óvodában

  2013 május 27.

  2013. június 1-jén szombaton 10 órától az óvoda udvarán. 

  thumb..

  Programjaink:

  Csoportok évzáró zenés, táncos műsorát tekinthetik meg

  gyereknap2

  • Vitamin torna óvodai kiscsoport
  • Dinnye csoport
  • Alma csoport
  • Szilva csoport
  • Szamóca csoport
  • Cseresznye csoport
  • Körte csoport
  • Néptánc óvodai kiscsoport
  • Nagycsoportosok elbúcsúznak az óvodától 

  Karate bemutató. 

  Népi játszótér – vidám élményt, egész délutános kikapcsolódási lehetőséget kínál a gyerekek számára, szülői felügyelettel. (kézzel hajtott kosaras körhinta és 25 db eszközös népi játék, logikai játék, egyensúly iskola)

  Kézműves foglalkozás Ligeti Ágnes irányításával. 

  Ezek a színes programok az alapítvány ajándékai óvodásainknak. 

  Játékvásárlási lehetőség a Játékbazárban“, Tombola, Zsákbamacska

  A rendezvény ideje alatt BÜFÉ működik. 

  14 00-tól tombolahúzás. 

   

  Kérjük a szülőket, hogy együtt szerezzünk gyerekeinknek egy élménydús napot!

  Mindenkit szeretettel várunk!

   

  Föld napi programok

  2013 április 15.

  A Pöttömke Óvoda és a Pöttömke Alapítvány Föld napi programja

  Április 18. csütörtök (rossz idő esetén 23-án) délután 15:30-tól
  CSALÁDI MUNKADÉLUTÁNT SZERVEZÜNK
  .
  Kérjük, hogy ezen a napon minden kisgyermek hozzon 1 db virágpalántát.
  Délután az udvar rendezéshez kérünk segítséget (fák, bokrok, veszélyes ágak metszése, festés, kérjük, hogy eszközöket hozzanak, metszőolló, fűrész, gereblye, kapa, ásó …).
  A munkák befejeztével az Alapítvány ÖKO-kondéros finomsággal látja vendégül a segítőket.

  Április 22. hétfő FÖLD NAPJA
  Ezen a napon:
  – gyere kerékpárral vagy gyalog
  – legyen rajtad valami FÖLD színű ruhadarab (zöld, barna, kék)

  9:30 Megnyitó
  – Mozgásos, ismeretszerző vetélkedő, többállomásos játékok (szelektív hulladékgyűjtés, ismeretek állatokról, növényekről stb.) A lebonyolításhoz csoportonként 2-2 szülő segítségét kérjük!
  – Zöld büfé a gyerekeknek – az egészséges táplálkozás jegyében tavaszi zöldségfélékkel falatkák készítése, szülői segítséget kérünk.
  – Faültetés – a Bükki Nemzeti Park felajánlása, egy őshonos almafa
  – Kukamanók – Széchenyi István Általános Iskola II. osztályosainak zenés interaktív műsora a szelektív hulladékgyűjtésről.
  – Eredményhirdetés

  A FÖLD VÉDELME KÖZÖS ÜGYÜNK, A FÖLD NAPJA CSELEKVŐ ÜNNEP, AMELY MINDANNYIUNK JÖVŐJÉRŐL SZÓL. CSELEKEDJ TE IS!

  “Farsang napja eljött már, kezdődik a jelmezbál”

  2013 március 5.

   

  Óvodánkban a február a farsangi készülődés jegyében zajlott. A gyerekek nap, mint nap izgatottan mesélték, hogy milyen jelmezbe öltöznek a farsangi bálon. A napok folyamán az álarcok, szemüvegek készítésével hangolódtak a gyerekek a bál várására.

  Február 22-én végre elérkezett a nagy nap, amikor a farsangi mulatság a Kiszebáb-égetéssel vette kezdetét.

  Mi, szilva csoportosok készítettük el a Kiszebábot, amellyel csoportról csoportra járva énekelve, mondókázva hívtuk a gyerekeket a télűző ceremóniára. Minden csoport előtt rátűztük a bábura azokat a szalagra írt kívánságokat, amit mindannyian szerettünk volna, hogy elmúljon, elégjen a tél hidegével együtt: betegség, rosszaság, szomorúság stb.

  Odakinn az udvaron a szakadó hóesésben télűző énekeket énekelve, verseket, mondókákat mondva gyújtottuk meg a Kiszebábot, ami nagy lánggal égett el. Mi pedig bízunk abban, hogy a Kiszebábbal együtt eltűnik a tél és végre itt a tavasz.

  A műsor után minden kisgyerek bement saját csoportjába, ahol fölvették az ötletes, vicces jelmezeket, majd kezdetét vette a mulatság, falatozás, táncolás.

  A jó hangulatú délelőtt a Vidám vándorok zenés, interaktív műsorával zárult.

  Bízunk abban, hogy a gyermekek számára az ilyen élményteli programok nem engedik elfeledni múltunk hagyományait és majd felnőve ők is továbbadják az utókor számára.

  Luca napi fényképek

  2013 január 30.

  A Luca napi vásáron készült képek megtekinthetőek a galériában.

  Luca Napi Vásár

  2012 december 7.

  Kézműves délután a Pöttömke Óvodában

  2012 december 3.

  2012. november 29-én a kézműves délután alkalmával sólisztgyurmából készítettünk kopogtatókat és karácsonyfadíszeket.  A vállalkozó szellemű szülők és a gyermekek kreatív alkotásaikkal hozzájárultak a Luca-napi vásár sikeréhez. Ezúton szeretnénk megköszönni a szülők aktív részvételét az ajándékok elkészítésében.

  Fonóház a Pöttömke Óvodában

  2012 november 25.

  2012. november 21-én a Fonóház alkalmával a gyermekek betekintést nyerhettek a Márton-nap történetébe. Az előadók a műsort régi hangszerek és eszközök bemutatásával színesítették. A Fonóházat egy közös tánccal zártuk a gyerekek örömére.           

  Vitaminnap a Pöttömke Óvodában

  2012 november 12.

  2012. október 26-án a hagyományokhoz híven 3. alkalommal rendeztük meg a vitaminnapot. Célunk az egészséges táplálkozás, új ízek, ételek felfedeztetése a gyermekekkel, közös munkálkodás, a végeredmény megízlelése. Az előkészületekben nagy segítséget nyújtottak a szülők, a Pöttömke Alapítvány, akik a gyümölcsök, zöldségek és egyéb eszközök beszerzésével hozzájárultak a sikeres naphoz. A támogatásukat ezúton is köszönjük. Péntek, 26-a délelőtt az óvoda minden aprósága a finomabbnál – finomabb ételek elkészítésével volt elfoglalva.  Az elkészült ételek a tornaszobában megterített asztalokra kerültek, ahol megkóstolhatták a közös munka eredményét. A gyermekek sok olyan ízzel találkoztak, amelyek eddig idegenek voltak számukra. Délután a kóstolást tovább folytathatták a szüleikkel, így a szülők is betekintést nyerhettek a gyermekeik délelőtti tevékenységeibe. Vendégként meghívottak voltak az “Idősek Otthona ” lakói, akik örömmel fogadták a meghívást.  A sikeres, vidám  délelőttről árulkodnak az ott készített fotók. Kellemes nézelődést.

  VITAMIN-NAP A PÖTTÖMKÉBEN

  2012 október 23.

  VITAMIN-NAP A PÖTTÖMKÉBEN

   2012. október 26-án pénteken délelőtt az egészséges táplálkozás szokásainak kialakítása jegyében, zöldségfélékből, gyümölcsökből, magvakból közösen a gyerekekkel termésbábokat és finomabbnál finomabb falatokat készítünk.

  Az Alapítvány biztosítja az eszközöket és az alapanyagokat, de emellett szívesen vesszük a Kedves Szülők támogatását is. Elsősorban gyümölcs és zöldségfélékkel, illetve ezekből az alapanyagokból elkészített finomságokkal.

  Az elkészített falatkákat a tornaszobában megterített asztaloknál közösen elfogyasztjuk.

  A Kedves Szülők is mindezeket megkóstolhatják, amikor délután jönnek a gyermekükért.

  Bízunk abban, hogy közös munkával egy lépéssel közelebb jutunk gyermekeink egészséges táplálkozási szokásainak kialakításához.

  VÉGRE VALAMI,AMIBŐL SOKAT LEHET ENNI!

  JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK!

  PAPÍRGYŰJTÉS EREDMÉNYE

  2012 október 23.

  PAPÍRGYŰJTÉS EREDMÉNYE

  Alapítványunk ebben az évben is megrendezte október 8-án és 9-én a papírgyűjtést. Egymást érték a papírral teli autók, szatyrokat, hátizsákokat cipelő szülők és gyerekek.  Jó volt látni és érezni, hogy örömmel és jókedvvel segítettek mindannyian.
  Köszönet azoknak az anyukáknak, apukáknak, nagyszülőknek, akik segítőink voltak reggelente és délutánonként az átvételnél és a bepakolásnál.
  A két nap alatt megtelt a konténer, hiszen összesen 6788 kg-papír gyűlt össze. tovább

  Alapítványi hírek

  2012 október 3.

  Alapítványi hírek 2012. október

  Ismét elkezdődött egy új tanév, és immáron több, mint egy hónapja iskolába járnak a volt nagycsoportosaink, és szokják az óvodai környezetet az új ovisok. Az időjárás még nagyon sok szabadidős, udvari, játszótéri játéklehetőséget biztosított, hiszen szinte nyárias meleg volt, de már itt kopogtat az ősz a megérett dióval, gesztenyével, a reggeli hűvösebb idővel. tovább

  Tájékoztató

  2012 szeptember 30.

  A Pöttömke Óvoda és Bölcsőde 2012. október 8-án és 9-én PAPÍRGYŰJTÉST szervez de. 7-9  és du. 15-17 óráig. Más időpontban is megoldható a leadás, csak előtte egyeztetni kell az óvónénivel. Mindenféle papírt lehet hozni (színes, fekete-fehér, hullámpapír stb.). A csoportok között versenyt hirdetünk.

  Óvodánk csatlakozott az ITALOS KARTONGYŰJTÉSI PROGRAMHOZ. Októbertől 2013. májusáig tart a gyűjtés, mely a szemléletformáláson túl anyagi forráshoz juttatja az óvodánkat, amely kirándulások, gyermek programok megszervezését teszi lehetővé. A kéménynél elhelyezett dobozba kérjük az üres italos, tejes dobozokat KIMOSVA bedobni, de előtte ne feledje, TAPOSSA LAPOSRA!

  Továbbra is gyűjtjük a MŰANYAG KUPAKOKAT.

  Kérjük a kedves szülők aktív segítségét!

  Pöttömke Alapítvány

  Fényképek

  2012 május 23.

  Az Évzáró – Gyermeknapon készült fényképek megtekinthetőek a galériában.

  Évzáró – Gyermeknap 2012. május 19. 10:00

  2012 május 7.

  Évzáró – Gyermeknap a Pöttömke Óvodában
  2012. május 19-én szombaton de. 10:00-tól az óvoda udvarán.

  tovább

  Föld Napja programsorozat képei

  2012 április 24.

  A Föld Napja programsorozat fényképei:

  Látogatás a Remondisnál
  Életfa “Ökoház” interaktív játék
  Családi munkadélután
  Zöld büfé
  Föld napi vetélkedő
  Föld napi faültetés

  Föld Napja 2012. április 16-20.

  2012 április 17.

  Föld Napja 2012. április 16-20-ig
  A Pöttömke Óvoda és Bölcsőde programja

  Április 16. Hétfő
  – előkészületek az óvoda udvar virágosításához

  Április 17. Kedd
  – Nagycsoportosok látogatása a Remondis Tiszafüredi Hulladék feldolgozó telephelyére
  Indulás: Reggel 08:00-kor busszal

  tovább

  Rólunk írták …

  2012 április 16.

  Az óvodánkról  megjelent cikkeket a Programok menüpont alatt olvashatják.

  Újabb fényképek

  2012 április 16.

  Nőnapi, Március 15-i, és a Víz világnapján készült képekkel bővült a galéria.

  Jó böngészést!

  Kiszebáb–égetés a „Pöttömkében”

  2012 április 16.

  Füzesabonyi Hírmondó 2012. március

  Kiszebáb–égetés a „Pöttömkében”

  A Városi Intézményi Központ „ Pöttömke” tagóvodájában, egy régi hagyomány felelevenítésére került sor 2012.02.17-én. Kiszebáb – égetésnek lehettek szemtanúi az ovisok, az óvó nénik és az intézményben dolgozók.
  A farsangi előkészületek a hét elejétől folyamatosan történtek. A várva-várt napon a gyerekek jelmezbe öltöztek és a farsang napját a Kiszebáb – égetésével kezdték meg. tovább

  Luca-napi vásár

  2011 december 7.

  MEGHÍVÓ

  Pöttömke Óvoda és Bölcsőde és a Pöttömke Alapítvány
  Luca-napi vásárára

  Szeretettel meghívjuk a kedves szülőket és minden érdeklődőt a harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Luca-napi vásárunkra, mely óvodánkban lesz megrendezve.

  A vásárt 2011. december 13-án du. 15:30-kor a Szamóca csoportos gyermekek ünnepi műsora nyitja meg. Válogathatnak a szülők, gyerekek, intézményi dolgozók kézzel készített ajándék tárgyai közül. A vásár alatt meleg kakaóval, kaláccsal kínáljuk vendégeinket. A bevételt a gyerekek javára fordítjuk.

  Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

  Pöttömke óvoda dolgozói
  Pöttömke Alapítvány Kuratóriuma

  Újabb fényképek a Galériában!

  2011 november 9.

  Bővült a galéria az ovi olimpián és a “Fonóban” – Luca napi barkácsoláson készült fényképekkel is.

  A papírgyűjtésen és az egészségnapon készült képek megtekinthetőek a galériában.

  Alapítványi Hírek – október

  2011 október 25.

  A füzesabonyi Város Önkormányzata által meghirdetett Civil Alapból sikeres pályázatával nyert a Pöttömke Alapítvány. Ebből a pénzösszegből a szamóca csoport ellátogatott október elején a verpeléti Gyöngyszem Óvoda Verpelét Feldebrő tagintézményébe. Ők már hosszú évek óta referencia intézményként működnek a kompetencia alapú nevelési tervükkel. tovább

  Újabb fényképek

  2011 október 11.

  A szamóca és cseresznye csoportosok kirándulásáról és a kukorica aratásról készült képek megtekinthetőek a galériában.

  Alapítányi hírek 2011. szeptember

  2011 szeptember 22.

  Az idő inkább még nyárias, de a gólyák, fecskék már útra keltek, nagycsoportosainkat hívta az iskola, az óvoda pedig fogadta az új óvodásokat, akik a bölcsődéből és a családból jöttek, s lettek közösségünk új tagjai. tovább

  Búcsúznak a bölcsődések

  Papírgyűjtés!

  2011 szeptember 20.

  Október 5-én és 6-án (szerda, csütörtök) kerül sor óvodánkban a papírgyűjtésre!

  A gyűjtésben újságpapír (színes, és fekete, vegyesen is), hullámkarton stb. összekötve adható le!

  A gyűjtés helye: Pöttömke Óvoda udvarán.

  A csoportok oklevelet kapnak, a legtöbb papírt gyűjtő csoport pedig ajándékot.

  Megújult a Pöttömke óvoda tornaszobája

  2011 szeptember 8.

  Forrás: www.heol.hu

  A Pöttömke Óvodában lecserélték a folyosó PVC burkolatát és a tornaszoba is új laminált padlót kapott. Az óvoda nagycsoportosai élvezik a játékos feladatokat a megszépült tornahelyiségben.

  Képgaléria

  A gólya roadshow a Pöttömke Óvodába érkezett

  2011 június 14.

  Talán egy évvel ezelőtt hallottunk először a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoportjáról, és mi azóta is azon munkálkodtunk, hogy egyszer a „mi” gólyáink is gyűrűt kaphassanak végre. A kialakult jó kapcsolatnak köszönhetően nemcsak gyűrűt kaphattak gólyáink, hanem még nevet is adhattak a gyerekek a gólyafiókáknak. tovább

  Képgaléria

  Gólya Roadshow a Pöttömke óvodában

  2011 május 30.

  2011. június 14. (kedd) 9:00 Füzesabony Pöttömke Óvoda udvara (Rákóczi út 16.)

  Kedves Madárbarátok!

  A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is lesz gólyagyűrűzés, ezúttal Heves megyében, melyre szeretettel várunk Benneteket!

  Gólya roadshow – Látványos fehér gólya gyűrűzés

  Több mint egy évszázaddal ezelőtt, a hazai madárgyűrűzés hajnalán, a The Times magazinban jelent meg egy hirdetés, mely azt közölte, hogy egy bizonyos Peter Mckenzie unokaöccse Dél-Afrikában lelőtt egy fehér gólyát, melynek lábán fémgyűrű volt, a következő felirattal: Ornith. Központ Budapest, Hungary, 209. A hirdetésre Herman Ottó válaszolt: a lelőtt gólyát 1908-ban gyűrűzték Háromszék megyében. tovább

  Új fényképek!

  2011 május 13.

  A Duropack Húsvéton és a Föld napján készült képek megtalálhatóak a Galériában.

  A csoport képgalériák is folyamatosan frissülnek.

  Jó időtöltést!

  Gyermeknap 2011

  2011 május 12.

  A Pöttömke Alapítvány 2011. május 20-án pénteken rendezi az óvodai gyermeknapot.

  A korábbi évekhez hasonlóan az idén is színes programmal szeretnénk a gyermekeknek örömet okozni.

  tovább

  Általános iskolai beiratkozás

  2011 február 20.

  Beiratkozás!

  A VIK Általános Iskolák Intézményegységének
  vezetése értesíti a Tisztelt Szülőket, hogy

  a 2011/2012-es tanévben első osztályba lépő
  tanköteles tanulók beiratkozására
  a következő időpontokban kerül sor:

  Március 16. szerda 1300 – 1630
  Március 17. csütörtök 1300 – 1630

  A beiratkozásra a következőket legyenek szívesek magukkal hozni:
  – a gyermek születési anyakönyvi kivonatát;
  – a lakcímkártyát, a gyermek TAJ kártyáját;
  – 550 Ft-ot a diákigazolvány igényléséhez;
  – szabályos méretű fekete-fehér igazolvány képet /hátoldalán kérjük feltüntetni a gyermek nevét/;
  – szakvéleményt /ha rendelkezik ilyennel a gyermek/;
  – 1.300 Ft-ot iskolanyakkendőre /ha igényli!/;
  – az ingyenes tankönyvre való jogosultságot igazoló dokumentumokat, és a kitöltött adatlapot;

  Szeretettel várjuk a Kedves Szülőket, és leendő elsős diákjainkat!

  Füzesabony, 2011. február 16.

  Tisztelettel:

  Turóczi Ilona
  Intézményegység-vezető helyettes
  Nagy István
  Intézményegység-vezető

  Meghívó

  2011 február 17.

  Szeretettel meghívjuk Önt és barátait
  2011. március 5-én 18:30
  órára a Közösségi Ház nagytermébe a
  Pöttömke Alapítvány Jótékonysági Báljára.

  Belépő: 3000 Ft + tombola ajándék
  Tombola: 200 Ft

  Jegyvásárlás és asztalfoglalás március 3-ig a Pöttömke Óvodában.

  Madárbarát Kert Program

  2011 február 5.

  Odúkat készítettek a helyi családok

  Ezzel a címmel szerepelt a Heves Megyei Hírlap 2011.02.02-ei számában az első ízben Füzesabonyban megrendezett Madárbarát kert program.

  Óvodánk 2010. őszén csatlakozott a Magyar Madártani Egyesület Madárbarát Óvoda programjához, így kifejezetten örültünk a helyben megszervezett programnak. Reményeink, hogy így többen részt vesznek ezen a nagyon hasznos programon beigazolódtak – 13 kisgyermek és 22 felnőtt volt kíváncsi a Tóth Henrietta (Pöttömke Alapítvány önkéntese) és Rausz Rita (MME munkatársa) által szervezett programra. Nemcsak a gyerekek, de a szülők is nagyon élvezték a madárodúk elkészítését, egyszerre több tucatnyi kalapács hangja töltötte be a termet. Összesen 20 db odú várja a madárcsaládokat, hogy felneveljék benne fiókáikat. A gyermekek rendkívül aktívan, boldogan vettek részt a játékos madárfelismerésben, többségük már gyakorlottnak mondhatja magát ezen a téren. A gyermekek most sem távozhattak üres kézzel, a madárfelismerő játék gyönyörű színes madárképeiből válogathattak, és mindenki hazavihette a Kertünk madarai elnevezésű plakátot, könyvjelzőt és matricát is.

  Jobban nem is tudja érzékeltetni a jó hangulatot, a vidám gyermekek sokaságát, mint a heolon megjelent képek: http://www.heol.hu/galerialp/47453

  Köszönjük a szervezőknek a lehetőséget!

  Dohány Istvánné kuratóriumi elnök

  Képek

  II. félévi programok

  2011 február 5.

  2011.02.25. Farsangi Bál, Diridongó bábszínház előadása

  2011.03.05. Jótékonysági Bál

  2011.03.23. Galagonya Bábszínház előadása

  2011.04.16. Alma zenekar koncert – Duropack-Starpack Kft. támogatásával

  2011.04.22. Föld Napja program

  2011.05.14. Civil Expo

  2011.05.21. Takarítási nap

  2011. július: Takarítási szünet

  Szülői értekezletek időpontjai

  2011 február 5.
  Szamóca csoport 2011.02.07. 16:30
  Szilva csoport 2011.01.27. 16:30
  Cseresznye csoport 2011.01.27. 16:30
  Alma csoport 2011.02.07. 16:30
  Dinnye csoport 2011.02.07. 16:30
  Körte csoport 2011.01.27. 16:30

  Rajzverseny

  2010 december 28.

  A Pöttömke Óvoda is részt vett a Tamás Bútor Faipari Bt. óvodai rajzversenyében, melynek fődíja egy 250.000 Ft értékű óvodai bútor volt.
  A versenybe 44 óvoda nevezett be, melyek közül óvodánk bekerült a 11 döntős közé. Bár a fődíjat nem sikerült megnyernünk, a döntős rajzokkal mégis tovább visszük óvodánk hírnevét.

  Gratulálunk a gyerekeknek a szép teljesítményért!

  2. Luca Napi Vásár – December 13-14.

  2010 december 6.

  ÚJ – A képek megtekinthetőek a galériában.

  Füzesabony Hírmondó 2011. januári számából

  ***

  A Pöttömke Alapítvány 2. LUCA NAPI VÁSÁRA december 13-án 15:30-kor a gyermekek rövid kis műsorával veszi kezdetét.

  A vásáron gyermekek, óvónénik, gondozónénik, támogató szülők, kizárólag saját készítésű kézimunkáit lehet megvásárolni. Ezek a karácsonyi ünnepi asztal, a fenyőfa díszei, vagy ajándékaiként viszik a szeretet üzenetét, hiszen az apró kezek nagy lelkesedéssel készítették ezeket.

  Feltétlenül nézzen be hozzánk, hiszen a megvásárolt ajándékok kedves emlékké válnak, örömet szereznek, s egyben támogatva alapítványunkat a bevételből nívós gyerekműsorok szervezésére ad lehetőséget.

  Aki szeretne bekapcsolódni ebbe a munkába, a csoport óvónénijével vegye fel a kapcsolatot.

  Minden kedves érdeklődőt szeretettel – mézeskaláccsal és teával – várunk!

  Óvodai Mikulás Ünnepség – December 3.

  2010 december 1.

  Kedves Pöttömkés Gyerekek!

  Óvodánkba december 3-án pénteken érkezik a Mikulás, a kis cipőket addigra szépen fényesítsétek ki!
  A délelőtt folyamán Télapónák fáj a foga címmel egy kis mesejátékot láthattok.

  Reméljük jól érzitek majd magatokat!

  További programok decemberben

  ÚJ – A pénteki mikulás ünnepségen készült képek megtekinthetőek a galériában.

  Pöttömkés hírek

  2010 december 1.

  Füzesabonyi Hírmondó IV. évf. 7. szám

  Alapítványunktól 4 fő vett részt a TÁMOP 5.5 szervezetfejlesztő programban, amely
  szeptember végén lezárult. Pályázatíró, forrásteremtő és kommunikációs hatékonyságot
  fejlesztő képzéseken vettünk részt és tettünk eredményes vizsgát. Új ismereteinket az alapítványi munkában szeretnénk kamatoztatni. Kiemelt feladatként szerepel tevékenységünkben a környezetvédelem és az egészséges életmód szokásainak kialakítása.

  tovább

  Használtelem- és Elektromos Készülék Gyűjtő Verseny

  2010 november 20.

  Kedves Szülők!

  A RE’LEM Nonprofit Kft. és az ELECTRO-COORD Magyarország Nonprofit Kft. által megrendezett 2010. évi őszi használtelem- és elektromos készülék gyűjtő versenyébe óvodánk is bekapcsolódott. Összesen 2 000 000 Ft értékben osztanak ki nyereményeket!

  Ha háztartásukban felhalmozódtak a használt elemek és a már nem működő elektronikai kis berendezések, kérjük juttassák el az oviba!

  Gyűjthetők: elemek, kisakkumulátorok és mobiltelefonok mellett kisméretű elektromos készülékek (hajszárító, villanyborotva, elektromos mérleg, vízforraló, hajsütővas, elemlámpa, vasaló, mindenféle konyhai kisgép, kenyérpirító, elektromos óra, kisméretű grillsütő).
  Képcsöves berendezéseket nem tudunk átvenni!

  Az elektronikai kisgépek csak a megadott gyűjtőnapon hozható!!!

  Gyűjtés időpontja: 2010. november 24.

  Madárbarát Kert Program

  2010 november 10.

  Madárbarát Kert Program 2010. november 6.
  Felsőtárkány, Bükki Nemzeti Park Nyugati Kapu Oktató,- és Látogatóközpont

  2010. november 6-án Madárbarát Kert programon vettünk részt a Magyar Madártani Egyesület Bükki Helyi Csoportja szervezésében, Felsőtárkányban. A Madárbarát Kert igazi családi programnak ígérkezett. A kicsi gyerekek figyelmesen hallgatták Rausz Rita előadását a helyes téli madáretetésről, a telelő és vonuló madarakról, és boldogan vettek részt a madárfelismerő játékban. Ezt követte az igazi családi munka, a gyerekek a szülőkkel közösen barkácsolhattak madáretetőt: mindenki nagyon nagy izgalommal fogott neki a munkának, egyszerre 10-14 kalapács is dolgozott a madáretetőkön. A munka gyümölcse is hamar meglett, minden kisgyermeknek elkészült a madáretetője, melyet Rausz Rita a Kertünk madarai plakáttal köszönt meg a kis barkácsolóknak. A program zárasaként napsütésben sétáltunk a tó körül, a gyerekek pedig felfedezőútra indultak a térdig érő avarban. Úgy gondolom nemcsak a saját véleményem tolmácsolom,  hanem minden résztvevőjét is, mikor azt írom, hogy ez a nap nemcsak a gyerekeknek, nekünk felnőtteknek is nagyszerű kikapcsolódást jelentett.

  Tóth Henrietta önkéntes
  Pöttömke Alapítvány

  KÉPEK

  Gyümölcsnap a Pöttömke Óvodában

  2010 október 20.

  GYÜMÖLCSNAP A PÖTTÖMKE ÓVODÁBAN
  október 26-án, kedden.

  ÚJ! Képek

  A gyümölcs és zöldségfélék táplálkozásunk nélkülözhetetlen elemei. Ezen a napon, közösen a gyerekekkel, változatos technikákkal, ízletes, vitamindús finomságok, illetve a kreativitásuk révén, különböző tárgyak, bábok, “alkotások” készülnek gyümölcsökből, termésekből, melyből kiállítást rendezünk.

  Ha Önnek módjában áll támogatni programunkat, zöldség, gyümölcs felajánlásával, szívesen fogadjuk.

  Délután 16.30-tól szülők fóruma, melyen az ÁNTSZ munkatársa ad hasznos tanácsokat, hogy mit tehetünk az egészséges táplálkozás területén.

  Minden érdeklődő szülőt, és a gyerekeket is szeretettel várjuk!

  Pöttömke Alapítvány

  Madárbarát óvoda és Vörösbegy program tájékoztató

  2010 október 19.

  Kedves Szülők és Gyerekek!

  Örömmel értesítelek benneteket, hogy 2010. őszén a Pöttömke Óvoda bekapcsolódott a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Madárbarát Óvoda, illetve az Életfa Környezetvédő Szövetség óvodásoknak szóló Vörösbegy Természetbúvár Közösség programjába. tovább

  Körte és dinnye csoport kirándulás

  2010 október 17.

  2010. október 12-én a körte és a dinnye csoport a Mátyus lovastanyára látogatott el. Köszönjük a támogatóknak hogy hozzájárulatak ahhoz, hogy a gyerekek egy csodaszép nap emlékével gazdagodjanak.

  Képek

  Rajzkiállítás – Állatok világnapja

  2010 október 13.

  Az Életfa Környezetvédő Szövetség rajzkiállítására az Állatok Világnapja alkalmából a következő nagycsoportos gyerekek készítettek rajzokat, melyek megtekinthetőek Egerben, az Agria Park 1. emeletén elhelyezett faliújságon (C&A mellett):

  Bánkuti Virág (alma csoport)
  Kovács Bálint (alma csoport)
  Nagy Csilla Virág (alma csoport)
  Mező Balázs (szamóca csoport)
  Szabó Nikolett (szamóca csoport)
  Eperjesi Zsófia (dinnye csoport)
  Kocsis Boglárka (dinnye csoport)
  Nagy Stella (dinnye csoport)
  Sasvári Kata (dinnye csoport)
  Tasi Zsanett (dinnye csoport)
  Tóth Réka (dinnye csoport)
  Mészáros Janka (körte csoport)

  Gratulálunk a gyönyörű alkotásokhoz!

  ÚJ!! Képek

  Tuja ültetés

  2010 október 13.

  A papírgyűjtésen résztvevő 6 óvodai-, és 2 bölcsődés csoport oklevél jutalomban részesült. Az első 3 helyezett – dinnye, szamóca és körte csoport – jutalmul tuját ültetett el az óvoda bejáratánál lévő zöld füves részre.  A gyerekek nagyon élvezték  a munkát és büszkén mutatták a délután értük megérkező szülőknek.
  Az első helyezett – dinnye csoport –  látogatást fog tenni  a Duropack papírgyárban is december elején.

  A képek megtekinthetőek a galériában.

  Coop nyereményjáték újra!!

  2010 október 13.

  Kedves Pöttömke Óvodás szülők!

  2010.október 4. és november 26. között újra indul a Coop nyereményjáték.
  Gyűjtsük a Coop emblémákat, és 15 db-onként összetűzve az óvodában elhelyezett gyűjtődobozokba dobják be.
  (Az akcióban a Coop szeszes italok és kávék nem vesznek részt.)

  PAPÍRGYŰJTÉS EREDMÉNYE!

  2010 október 5.

  PAPÍRGYŰJTÉS EREDMÉNYE!

  2010. október 4-én tartott papírgyűjtés nagy sikerrel zárult!

  A 6 óvodás -, és 2 bölcsődés csoport összesen 7 tonna 193 kg papírt gyűjtött össze!

  Gratulálunk minden csoportnak mert aktívan részt vett a versenyben.

  Ezúton szeretnénk köszönetet mondani minden aktív szülőnek, önkéntesnek és dolgozónak akik segítették munkánkat.

  Külön köszönet minden jó szándékú szülőnek, nagyszülőnek akik a pakolásban is segítettek! Az ő segítségükkel lett telepakolva a konténerünk!

  Kérjük továbbra is gyűjtsék a papírt, mert jövő ősszel ismét megrendezésre kerül a verseny!

  A papírgyűjtés eredménye:

  dinnye 2150.5 kg
  szamóca 1434 kg
  körte 1196 kg
  cseresznye 838.5 kg
  alma 804 kg
  szilva 430.5 kg
  bölcsőde körte 237.5 kg
  bölcsőde alma 102 kg


  Összesen: 7193 kg = 7 tonna 193 kg

  ÚJ! Képek

  Papírgyűjtés!!

  2010 szeptember 21.

  A tavalyi évhez hasonlóan az idén is lesz papírgyűjtés az óvodánkban.

  Időpontja október 4. hétfő.

  Az udvaron lesz a konténer, amit október 1-én pénteken hoznak és kedden, 5-én délelőtt visznek el. Magát a gyűjtést, tehát a papírok átvételét hétfőre (4-re) tervezzük. tovább

  Társadalmi Felelősségvállalás Napja

  2010 szeptember 21.

  2010. szeptember 24.

  Lehetőség arra, hogy a civil szervezetek és a vállalkozások megismerkednek egymás tevékenységével és olyan kapcsolódási pontokat, közös célokat keresnek, amelyek megvalósításával egymás tevékenységét hatékonyan segíthetik. tovább

  ÚJ – A fényképek megtekinthetőek a galériában.

  Alapítványi hírek

  2010 szeptember 10.

  Ismét beköszöntött a szeptember, megkezdődtek a nevelési-oktatási intézményekben a dolgos hétköznapok. Óvodásaink, akik nemrég még a gondtalan játékot élvezték, az iskola padjaiban komoly elsősökké válva ízlelgetik a tanulás ezernyi lehetőségét. Helyükre az óvodába volt bölcsődések, és a családból jött új gyerekek érkeztek, akik ismerkednek az új környezettel, közösséggel, mely az elkövetkezendő három évben meghatározói lesznek személyiségfejlődésüknek. tovább

  Szülői értekezletek időpontjai

  2010 szeptember 9.
  Alma cs. 2010.09.15. 16:30
  Cseresznye cs. 2010.09.09. 16:30
  Szamóca cs. 2010.09.08. 16:30
  Dinnye cs. 2010.09.14. 16:30

  Fényképek

  2010 június 22.

  A gyermeknapi, valamint a cseresznye, dinnye és szamóca csoportosok kirándulásairól készült képek megtalálhatóak a galériában.

  Kellemes nézelődést!

  Ovi olimpia

  2010 június 2.

  Az első kistérségi Ovi Olimpián a Pöttömke Óvoda csapata
  2. helyezés
  t ért el a játékos sportvetélkedőn.

  Gratulálunk a szép teljesítményért!

  “Mi vagyunk a Pöttömkések, hajrá, hajrá, bumm!”

  ÚJ Képek


  Füzesabonyi Hírmondó 2010. IV. évfolyam 5. szám

  Közlekedési verseny a Besenyőtelki Bóbita Óvodában

  Mindannyiunk számára nagyon fontos dolog, hogy gyermekeinket otthon és az utcán egyaránt biztonságban tudhassuk. Ezért a közlekedés szabályainak elsajátítását már az óvodában elkezdik a gyerekek. Nagy lehetősége van annak, hogy megismerkedjenek a közlekedési szabályokkal, és megtanuljanak szabályosan közlekedni.

  Ennek szellemében írt ki közlekedési versenyt a térség óvodásainak, a besenyőtelki Bóbita Óvoda 2010. május 12-én. 9 óvodából érkeztek csapatok, ahol mindenki bebizonyíthatta ügyességét, tudását, a közlekedési szabályok ismeretében és biciklizésben. A Pöttömke Óvodát a körte csoport – Hegedűs Fanni, Káldi Tibor, Pásztor Flóra, Zug Gábor – csapata képviselte.

  Sok mindent megtanultak és alkalmaztak a hétköznapokban is, de hát egy verseny az mégiscsak más, sokkal érdekesebb és izgalmasabb. A szervezők rajz, elméleti és gyakorlati formában mérték fel a gyerekek felkészültségét. Kerékpárral úgy kellett végig menni az akadálypályán, hogy minél kevesebb hibapontot szerezzenek.

  Büszkék lehetünk a versenyen résztvevő gyerekekre, hiszen I. helyezést értek el, és elhozták a fődíjat, egy kerékpárt. De ami még ennél is fontosabb, hogy ők már biztosan nem futnak le az úttestre és tudják, hogy a zebrán a zöld lámpánál szabad átmenni.

  Szabó Lajosné Zsuzsa óvó néni

  Évzárók és kirándulások időpontjai

  2010 május 19.
  Csoport neve Évzáró időpontja Kirándulás helyszíne, időpontja
  Szamóca 05.26. 17.00 óra Mátra, 06.02
  Szilva 05.27. 16.30 óra Bélapátfalva,  06.08.
  Cseresznye 05.19. 9.00 -10.00-ig nyílt nap Bélapátfalva, 06.08.
  Alma 05.26. 16.30 óra Mezőkövesd, 05.27.
  Dinnye 06.01. 16.30 óra Mátra, 06.02.
  Körte 05.28. 16.30 óra Budapest, 06.10.

  Duropack gyárlátogatás

  2010 május 9.

  A Cseresznye csoport elnyerte a Föld napján a legaktívabb csoport címet. Jutalmul ellátogathattak  a Duropack Kft-hez, ahol nagy szeretettel várták a gyerekeket és ismertették meg őket a papírgyártás érdekességeivel. A  gyárlátogatásán készült képek megtekinthetőek a galériában.

  Vigyázzunk a Földre! – Föld Napja a Pöttömke Óvodában

  2010 április 27.

  Vigyázzunk a Földre! – Föld Napja a füzesabonyi Pöttömke Óvodában

  A füzesabonyi Pöttömke Óvodában működő Pöttömke Alapítvány tagjai és önkéntesei együtt szerveztük meg a Föld napi programokat.

  A cél az volt, hogy rávilágítsunk arra, hogy a környezettudatos szemléletformálást már egész kicsi korban, óvodásként el kell kezdeni. Az a pici gyermek, aki ilyen óvodában „éli” óvodás éveit, bizonyára az iskolába is ezt a szemléletet viszi tovább, sőt remélem, hogy egész élete során ezt a szemléletet fogja képviselni.

  A filmen látható programok: a kétkeréken az oviba, a természeti rajzverseny, a bio büfé, a virágültetés, a víztoronyba való látogatás, a szelektív hulladékgyűjtésről szóló előadás, az italos karton-gyűjtés, világtérkép-festés mind azt a célt szolgálták, hogy játékos formában egy teljes nap a földről szóljon, arról hogy ezt a csodát, ami mindennap velünk van, hogyan tudjuk megőrizni – kicsiny kezekkel, tettekkel – magunknak és az utánunk élőknek.

  A film egyrészt a környezettudatos szemléletmód kialakítását, másrészt a közösségformálást hivatott népszerűsíteni. Volt, van egy jó programunk, ami összekovácsolta a szülőket, az óvónéniket, azokat a vállalkozásokat, civil szervezeteket, magánszemélyeket, akik hasonlóan fontosnak tartják ezeket az eszméket.

  A Föld napi programoknak több pozitív hozadéka volt, de talán a legfontosabb, hogy a kicsi gyerekek vidáman, mosolyogva, boldogan vettek részt a felnőttek által generált programokban.

  Ezen a fórumon szeretném köszönetemet kifejezni azoknak, akik segítségünkre voltak a programok megvalósításában, hiszen nélkülük ez a film sem jöhetett volna létre.

  Tóth Henrietta önkéntes
  Pöttömke Alapítvány


  Füzesabonyi Hírmondó 2010. IV. évfolyam 5. szám

  Föld napja a Pöttömke Óvodában

  Április 21-én 15:30-kor tartottuk a “Föld Napja” programoknak a megnyitóját. Az előtérben megnyílt a Makro Világ c. fotó kiállítás Lengyel Gyöngyvér alkalmazott fotográfus képeiből. A szilva csoportos gyerekek tavaszköszöntő műsorral tették színesebbé a megnyitót.

  Április 22-én reggel a gyerekek úgy jöttek az óvodába, hogy mindenkin volt valami zöld: kabát, sapka, pulóver stb. Aki tudott hozott magával egy virágpalántát, facsemetét.
  Az a gyermek, aki reggel kerékpárral vagy gyalog érkezett az óvodába, jutalmul ajándékot kapott. Reggeli után játékos
  ismertetőt hallgattak meg a gyerekek a szelektív hulladékgyűjtésről. A mai napon hozták be a szülők az összegyűjtött üres karton dobozokat a “Tapossa laposra” akció szervezésében.

  A délelőtt folyamán a gyerekek közelebbről megismerkedhettek a kukás autóval, annak működésével. Takarítottuk az udvart és környékét. Volt olyan csoport, aki kerékpározni indult, volt, aki gyalogosan tette meg a távot, és közben megtekintették a víztornyot is belülről, ahol a vízmű egyik munkatársa tájékozatót tartott.

  Az udvaron elhelyezett fahordókba, virágládákba minden csoport elültette az összegyűjtött virágpalántákat. Közben nagy kartonpapírokra lerajzolhatták a gyerekek élményeiket, földgömböt barkácsolhattak, világtérképet színeztek, melyre felragasztották az előre összegyűjtött állatképeket lakóhelyük szerint.

  Ez alatt a szülők falatkákat készítettek, amit a gyerekek örömmel fogyasztottak a zöld büfében. A végén minden csoport oklevelet kapott az aktív részvételért. A cseresznye csoportot pedig külön öröm is érte, mert ők látogathattak el a Duropackba. Ezúton is köszönjük a szülők együttműködését és a támogatóink segítségét.

  Bukta Ferencné, Óvodapedagógus

  ***

  A föld napján készült fényképek felkerültek a galériába.

  Anyák napi ünnepségek időpontjai

  2010 április 27.
  Szamóca csoport Április 29. 16:00
  Szilva csoport Április 30. délután folyamatosan
  Cseresznye csoport Április 28. délután folyamatosan
  Alma csoport Április 30. 12:45
  Dinnye csoport Április 30. ebéd után és délután folyamatosan
  Körte csoport Április 30. 12:30 és délután folyamatosan

  Föld napja 2010. április 21-22.

  2010 április 18.

  Támogatóink

  Iskolaérettség

  2010 április 18.

  A 2010.02.11-én – középső csoportba járó gyerekek szüleinek – megtartott ”ISKOLAÉRETTSÉG” c. Füzesabonyi Kistérségi Nevelési Tanácsadó, Logopédiai Intézet és Gyermekjóléti Szolgálat előadása a dokumentumok menüpont alatt már elérhető!

  Civil Expó 2010

  2010 április 12.

  Az április 17-én és május 15-én megrendezésre kerülő Civil Expón a Pöttömke Óvoda és Bölcsőde alapítványa is bemutatkozik. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az egész napos programokra.

  Időpontok:

  • 2010. április 17. 10-18 óráig
  • 2010. május 15. 15-24 óráig

  Helyszín: FÜZESABONY Sportcsarnok, Szabadság út

  Program letöltése

  Pöttömkés hírmorzsák

  2010 március 24.

  Füzesabonyi Hírmondó 2010. IV. évfolyam 4. szám

  Alapítványi és óvodai tennivalókban bővelkedett az elmúlt időszak is. Március 13-án egy remek hangulatú – alapítványunk 10. születésnapját köszöntő, ünneplő – jótékonysági bált rendeztünk.

  A körte és szilva csoportos gyerekek látványos, pezsgő vidám műsora nagy tetszés aratott a vendégek körében és ez a jó hangulat a továbbiakban csak fokozódott. Jó érzés volt újra megtapasztalni, hogy milyen sokan állnak mellettünk, támogatják, segítik alapítványunk munkáját. Köszönjük mindenkinek, aki bármi módon hozzájárult az est sikeréhez, szülőknek, óvó néniknek, vállalkozóknak. A Turul cukrászda hatalmas születésnapi tortája a Hungária étterem finom vacsorája, a kedves szülők által sütött finom sütemények, a zenés műsor a táncbemutató, a rengeteg tombola-felajánlás és a jó zene mind hozzájárultak ahhoz, hogy nagyszerű vidám hangulatban, hajnalig mulattak kedves vendégeink, akik között nagy örömünkre – elfogadva meghívásunkat-városunk vezetői is ott voltak. Reméljük, hogy jövőre is sor kerül a jótékonysági bál megszervezésére, hiszen ha nem lenne, bizonyára hiányozna. A bál bevételéből igyekszünk a gyerekeknek tartalmas programokat szervezni, kirándulást, bábelőadást, szabadidős-programokat, és a mindennapos tevékenységekhez szükséges eszközök biztosításához is szeretnénk hozzájárulni.

  Március 23-án a Galagonya bábszínház előadásában A tarka rét manói c. mesét nézték meg a gyerekek, amely most is nagy sikert aratott.

  A hét másik eseménye volt, hogy megérkeztek a gólyák a MI gólyáink. Úgy gondolom, hogy nem sok óvoda büszkélkedhet “saját” gólyákkal és fészekkel. A gyerekek és mi felnőttek is nagyon vártuk már őket. Minden nap történik velük is valami és a gyerekek nyomon követhetik, hogy hogyan építi, csinosítja a fészkét s hordja az ennivalót, és hogyan tanítja repülni a kisgólyákat a mamájuk és kissé szomorúan vesszük majd észre, hogy elmentek, mert jön a hideg és ők útra kelnek. Nagyon sok lehetőség rejlik az ismeretbővítésre, beszélgetésre ennek kapcsán és mi élünk ezzel.

  Alapítványunk a környezettudatos magatartás, szemlélet megalapozását szeretné változatos módszerekkel, programokkal megvalósítani. A közelgő Föld Napja alkalmával a gyermekek aktív részesei, tevékenykedői lesznek a programoknak. Játékos formában környezetünk rendbetétele, virágok ültetése, takarítás, rajzverseny, vetélkedő, és még számos érdekes tevékenység, lehetőség várja a gyerekeket.

  A Föld Napja programunk támogatói, akiknek köszönettel tartozunk:

  Alumechanik Kft. – Tata
  Duropack Kft. – Füzesabony
  Életfa Környezetvédõ Szövetség-Eger
  Lengyel Gyöngyvér-természet fotós – Miskolc
  KRESZ Park – Pécs
  Kárpátok Alapítvány – Magyarország
  Mill’94 Kft. – Eger
  Magyar Kerékpáros Klub – Budapest
  Füzesabonyi Gyerekek Tanulását és Nyelvtanulását Segítő Alapítvány – Füzesabony
  Remondis Tisza Kft. – Tiszafüred

  Reméljük, hogy az érdekes programok elősegítik, hogy a gyerekek jobban vigyáznak majd a Földünkre.

  Alapítványunk részt vett a Sportcsarnokban megrendezésre  kerülő Civil Expó-n, amely jó lehetõség a kapcsolat kiépítésre, ismerkedésre, tapasztalatcserére. Ott voltak a körte csoportosaink is, akik bemutatták a rendkívül tetszetős, vidám táncukat.

  Mindezek mellett már elkezdtük a Gyermeknapi programok szervezését is.

  Dohány Istvánné, Pöttömke Alapítvány

  Pöttömke Bál

  2010 március 16.

  A Pöttömke Alapítvány 10. jótékonysági bálja 2010. március 13-án megrendezésre került! Sok vendég jött el és velünk együtt ünnepelt! A meglepetések, a gyermekek műsora, a fellépő vendég műsora minden kedves vendég számára emlékezetessé tette ezt a születésnapi bált!

  A tombola felajánlásokat szép számban sikerült összegyűjteni! A bál tiszta bevétele 305.000 forint, melyet a gyermeknapi rendezvényekre fordít az alapítvány!

  Ezúton is köszönjük minden támogatónk segítségét!

  Támogatóink

  A nagycsoportosok szerepléséről készült képek megtekinthetőek a képgalériában.

  Körte csoport

  Szilva csoport

  Bp-Bamako Rally Auto

  2010 március 1.

  2010. 02. 26-án, pénteken délelőtt a Pöttömke Óvoda udvarára megérkezett egy Nissan Navara Pickup rali autó, mely nem régen érkezett haza a Budapest-Bamako transzkontinentális autóversenyről. Az autót egri csapat vezette: Hegyi Viktor és Dávid Péter személyében, akik versenybíróként vettek részt a Budapest- Bamako Rallyn.

  A bölcsődés és óvodás gyermekek nagy érdeklődéssel vették birtokba a járművet! Beleülhettek, felmehettek az autó rakodóterére. Megnézhették az autót működés közben és kérdéseket tehettek fel Dávid Péternek, aki örömmel válaszolt rá.

  Ezúton köszönjük Dr. Gondos Istvánnak, hogy megszervezte ezt a nem mindennapi találkozót az intézményünkbe járó gyermekeknek!

  Köszönetünket fejezzük ki Dávid Péternek és a ZF Hungáriának is!

  Fényképek

  Videó

  10. JÓTÉKONYSÁGI BÁL

  2010 február 23.

  Farsang

  2010 február 23.

  Vidám hangulatban telt az idei farsang az óvodában, sok-sok zenével, tánccal és játékkal. A Farsangi bálon készült képek megtekinthetőek a képgalériában. (Csoportmappákban ill. 2009/2010 eseményei között)

  SZJA 1%

  2010 február 13.

  A Pöttömke Alapítvány köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik SZJA 1%-át óvodánk javára ajánlották fel.
  Kérjük, az adóbevallás idején idén is gondoljanak  óvodánkra, s az adójuk 1%-át a Pöttömke Alapítványnak ajánlják fel.

  Adószámunk: 18582846-1-10

  Rendelkező nyilatkozat a befizetett adó 1%-áról

  Tintapatron, festék-kazetta gyűjtő-akció!!!!

  2010 február 5.

  Tintapatron, festék-kazetta gyűjtő-akció!!!!

  Jó ha tudjuk! Csak Európában évente közel 160 millió db kiürült nyomtatópatron kerül szemétdombra. Ezeknek mindössze 9 %-a kerül újrahasznosításra. Az értéke némelyiknek magas, de sok (ami nem felújítható) át sem veszik a töltéssel foglalkozó cégek. Ezt követi még az, hogy a háztartásoknak, kis vállalkozásoknak maguknak kell beszállítaniuk a megadott helyre… időigényes, macerás, kis mennyiségben kevés pénz, stb., ezért nem foglalkoznak vele és a legtöbb esetben a kukában landolnak az elhasznált eszközök. tovább

  Szülőértekezletek

  2010 január 24.

  Szülőértekezletek:

  • január 25. 16.30  Szilva csoport + Körte csoport
  • január 27. 16.30  Cseresznye csoport
  • február 11. 16.30  Alma csoport + Dinnye csoport + Szamóca csoport


  Farsangi bál: 2010. február 18.

  Alapítványi Hírek

  2010 január 24.

  ALAPÍTVÁNYI HÍREK

  2010. január

  Tájékoztatom a kedves érdeklődő szülőket, hogy a Luca-napi vásár, mely sokak szerint rendkívül eredményes és megrendezése jó ötlet volt, és aminek feltétlenül kell, hogy folytatása legyen, nagy örömünkre 132.020 Ft anyagi bevétellel zárult.

  Úgy gondolom, hogy lévén az első ilyen rendezvény az alapítvány szervezésében valóban jól sikerült, még egyszer köszönettel tartozunk az alma csoportos gyerekeknek és óvónénijüknek a remek műsorért és mindenkinek, aki hozzájárult, hogy kellemes jó hangulatban lehetett vásárolni, teázás közben beszélgetni. tovább

  Mikulás napi képek

  2009 december 18.

  A Mikulás napon készült képek megtekinthetőek a képgalériában.  tovább

  Készülődés, csodavárás, Luca napi vásár

  2009 december 18.

  Elérkezett az év utolsó hónapja, a vers szerint „deres-darás” december- bár eddig még szelídebb arcát mutatta.(egy kis hónak azonban bizonyára örülnének a gyerekek). November végén azonban elkezdődött egy rendkívül mozgalmas, programokban, tennivalókkal teli időszak, az alapítvány és az óvodai nevelőmunka terén egyaránt…. tovább

  Luca napi vásár

  2009 december 14.

  PROGRAM:

  December 14. (hétfő):

  15.30-KOR ÜNNEPÉLYES MEGNYITÓ

  AZ ALMA CSOPORT LUCÁZÓ MŰSORT AD ELŐ

  ZENEÓVODÁSAINK KARÁCSONYI ÉNEKEKKEL VÁRJÁK A KEDVES VENDÉGEKET

  MELEG TEA ÉS MÉZESKALÁCS ELFOGYASZTÁSA KÖZBEN LEHETŐSÉG NYÍLIK AZ ELKÉSZÜLT GYERMEK-, DOLGOZÓ- ÉS SZÜLŐI MUNKÁK MEGTEKINTÉSÉRE, MEGVÁSÁRLÁSÁRA

  December 15. (kedd):

  7.00-tól 9.00-ig FOLYTATÓDIK A VÁSÁR KARÁCSONYI HANGULATBAN

  15-én a Pöttömke Alapítvány veszi át a cipősdobozokat a tornateremben és ezzel lezárul a “cipősdoboznyi szeretet” akciónk.

  Adventi hangverseny

  2009 december 7.

  Zeneiskola – Meghívó

  2009 november 20.

  Decemberi programajánló

  2009 november 19.

  A Pöttömke Óvoda és Bölcsőde decemberi programajánlójához

  tovább

  Papírgyűjtés a Pöttömke Óvodában és Bölcsődében

  2009 október 23.

  Papírgyűjtés a Pöttömke Óvodában és Bölcsődében

  A Pöttömke Alapítvány, szülői kezdeményezésre, papírgyűjtési akciót hirdetett, mely ezen a héten véleményünk szerint sikeresen lezajlott.

  Célunk, hogy már az óvodásokkal is megértessük, érdeklődésüket felkeltve, hogy ők is tehetnek már valamit környezetük védelme érdekében, s hogy nem minden szemét, amit esetleg már annak hiszünk.
  Környezettudatos magatartás kialakítása az alapok lerakása kezdődhet tulajdonképpen egy papírgyűjtéssel is, amikor már arról is hall a kisgyermek, hogy az így összegyűjtött papírt feldolgozzák, újrahasznosítják és ismét használható dolgok lesznek belőlük. Örömmel tapasztaltuk, hogy szülők és gyerekek nagy lelkesedéssel hozták az összegyűjtött újságokat, szórólapokat, régi könyveket. Örömüket fokozta, hogy “jutalmul” egy kis matricát választhattak. Többen mind a három napon hoztak papírt, s voltak, akik autóval, utánfutóval szállították a tetemes mennyiségű papírt. Néhány adat, amely illusztrálja, hogy a csoportok milyen aktívan, természetesen szülői háttértámogatással vettek részt a gyűjtésben:

  szamóca csoport:      569 kg
  szilva csoport:           386 kg
  cseresznye csoport:  274 kg
  alma csoport:           118 kg
  dinnye csoport:        662 kg
  körte csoport:           293 kg
  bölcsődések:            106 kg

  Összesen 2.408 kg vagyis majdnem kettő és fél tonna, ez nagyon szép teljesítmény, s mindez 86 gyermek s 10 óvodai, bölcsődei  dolgozó érdeme.

  Szeretnénk megköszönni a Füzesabonyi Polgárőrök önzetlen segítségét, hiszen a rengeteg papír elszállításában ők segítettek, név szerint:

  Kalóczkai Károly, Gacsal Gábor, Mlinkó Gábor, Birinyi István, Gacsal-Kovács Renáta és Kálmán Gábor.
  Köszönjük Gálné Tóth Tímea és Németh Gábor segítségét is.

  A papírgyűjtésben legaktívabb csoport a dinnye csoport, tehát ők végeztek az első helyen, jutalmuk a Duropack által felajánlott ajándék /cd-lemez tartók, tollak/ valamint ők ültethetik el az Erdőtelki Arborétum ajándékát, egy nyírfát, melyet majd ők gondoznak.

  A második helyen a szamóca csoport míg a harmadik helyen a szilva csoport végzett.

  A “hivatalos” eredményhirdetés és a faültetés hétfőn október 26.-án délelőtt 11 órakor lesz. Köszönjük mindenkinek az aktivitását úgy érezzük, hogy elkezdődött valami, aminek bizonyára lesz folytatása mindannyiunk megelégedésére és örömére.

  Dohány Istvánné
  a kuratórium elnöke

  Papírgyűjtés

  2009 október 14.

  PAPÍRGYŰJTÉS

  2009. október 21-én lesz a papírgyűjtés, melyhez óvodánk is csatlakozik.

  Csak újságpapír (színes, és fekete, vegyesen is), összekötve adható le!

  A gyűjtés időpontja, helye:

  2009. október 19-20-21. (hétfőtől – szerdáig), a Pöttömke Óvoda udvara.

  A papírgyűjtés végén eredményt hirdetünk, a legtöbb papírt behozó csoportok jutalomban részesülnek.

  Coop nyereményjáték

  2009 október 14.

  Egészséges óvodásokért

  Vásároljon a Tisza Coop Zrt. által ellátott üzletekben Coop Jó Nekem! és Coop márkatermékeket 2009. október 01. – november 20. között, a termék csomagolásáról kivágott Coop emblémát adja át az Ön által támogatni kívánt óvodának, melyeket az óvoda a Coop boltban átvehető pontosan kitöltött pályázati adatlappal együtt, postai úton juttat el a Tisza Coop Zrt. címére (5001 Szolnok, Pf. 3.).

  Sporteszközök 2.100.00 Ft értékben a Coop-tól

  1. helyezett: 200.000 Ft értékben sportszerek, játékok
  2. helyezett: 150.000
  Ft értékben sportszerek, játékok
  3. helyezett: 100.000
  Ft értékben sportszerek, játékok
  4.-8. helyezett: 50.000 – 50.000
  Ft értékben sportszerek, játékok

  Őszi hírek

  2009 október 13.

  Őszi hírek!

  Látható jelei vannak az ősznek! Reggel már rétegesen öltözve jönnek a gyerekek az óvodába, bölcsődébe.
  Sokan már hoztak csoportjukba szülőkkel közösen gyűjtött falevelet, gesztenyét, makkot, szüretből szőlőt, almát. Minden meglepetésnek nagyon örülnek az óvónénik, hiszen jó kapni segítséget a mindennapi munkájukhoz. A gyermeknek pedig jó adni, hiszen ő hozza az őszi meglepetést!

  A kicsik bölcsődében és óvodában is a beszoktatás időszakában vannak. Bölcsődés gyerekek ügyesen el tudnak már válni a szüleiktől reggelente és hónapról hónapra egyre jobban magukévá teszik a bölcsődei élet szokásait, szabályait. Az új játszóteret ők is elmentek megnézni és kipróbálni. Az ügyesebb gyerekek a korosztályuknak megfelelő játéknak nagyon örültek és azóta már a szülőkkel együtt mennek el az ügyességüket fejleszteni.
  Az óvodában is nagyon ügyesen beilleszkedtek az új gyerekek. Legtöbben a cseresznye csoportban kezdték a tanévet. A bölcsödéből érkező gyerekek már nem sírnak, nagyon merészek, nagyon jól elsajátították az óvodai élet napirendjét ezalatt az egy, másfél hónap alatt. Az őszi hónapokban még folyamatosan érkeznek az új gyerekek a csoportokba.
  A nagy-, és középső csoportos gyerekeknél már elkezdődtek a játékos kezdeményezések, melyek foglalkozások néven ismertek. Az első időszakban a tavalyi évben tanult ismeretek felelevenítése történik. Később erre építve zajlik az újabb ismeretek elsajátítása. Lehetőség van külön foglalkozásokat is igénybe venni az óvoda falain belül és kívül: logopédia, tánc, zeneóvoda, karate…
  Elkezdődtek az őszi kirándulások is már. Szeptember 23-án a dinnye és szamóca csoport közösen utazott el autóbusszal az erdőtelki arborétumot megtekinteni. Nagyon szép időben egy emlékezetes napot tölthettek együtt a gyerekek. Október 7-én ismét együtt kirándult ez a két csoport Aldebrőre ahol kis vödreikbe ők is szedhették a szőlőt. Ezzel is segítve az éppen szüretelő szőlősgazda munkáját!
  A szilva csoportosok vonattal valósították meg a kirándulást Egerbe szeptember 23-án. Gyalog felsétáltak a várba és ott ismerkedtek a történelem megmaradt emlékeivel. Nagyon elfáradva, élménnyel telve tértek vissza az óvodába a nagycsoportosaink. Október végére ismét kirándulást terveznek az őszi színeiben pompázó erdőtelki arborétumba.
  A körtések szintén az egri várban tettek tanulmányi kirándulást október 12-én.
  Az alma csoport szülőkkel együtt valósították meg az őszi kirándulásukat, melynek célállomása az egri Érsekkert felfedezése volt.

  Köszönetet mondunk minden kedves szülőnek, aki megfelelő eszközökkel biztosítja gyermeke zavartalan óvodai fejlesztését! Köszönet minden szülőnek, aki termésekkel, dekorációval hangulatosabbá varázsolja a csoportszobát, öltözőt.
  Köszönet Széles Tamásnak, aki játékeszközöket ajándékozott a bölcsődés almacsoportnak, ezzel színesítve a csoportba járó gyermekek életét. Külön köszönetét fejezik ki a szamóca-, és szilva csoportban dolgozók a szülőkkel közösen a következő szülőknek:
  • Kovács Gábor
  • Hidvégi László
  • Hidvégi Lászlóné Kovács Zsuzsa
  • Bonivártné Tóth Noémi
  • Ligeti Ágnes

  Ők saját szabadidejüket feláldozva, hétvégére hazavitték a két csoport asztalait. Lecsiszolták és több réteg lakkal lekezelték a felületet. Ezzel kapott új külsőt a megkopott gyermekbútor.
  Minden segítő szándékú ember, szülő fejlesztő ötleteit, felajánlásait várjuk továbbra is! Reméljük még sokáig napos, meleg “indián nyarunk” lesz és a gyermekek felnőttekkel együtt élvezhetik ennek az évszaknak a szépségét, gyümölcseit.

  Tchibo nyereményjáték

  2009 október 8.

  Tchibo nyereményjáték az oviért!

  Feltétel:
  – Vásároljon 1 csomag bármilyen Tchibo kávét!
  – Küldje be neve, címe, telefonszáma, valamint a támogatni kí­vánt óvoda neve és címe megadásával a termék vonalkódját (vagy az instant üvegek esetében a fedőfóliát) a megadott címre! Egy borítékban több vonalkód is beküldhető. – A vonalkódokat az óvónénik is összegyűjtik, együtt is beküldhetőek.

  Beküldési cím: „Együtt az óvodákért” 1461 Budapest, Pf. 333.

  A játék időtartama: 2009. szeptember 1. –  december 30.

  Sorsolás időpontja: 2010. január 14., délelőtt 10.00 óra.

  Nyeremények:
  – A megjelölt óvodák közül 5 a sorsolást követően egyen­ként 600 000 Ft-os támogatásban részesül.
  – További 600 000 Ft-tal jutalmazzuk a legtöbb szavazatot kapott óvodát is.
  – Sőt, egy szerencsés beküldő is 600 000 Ft-ot nyer!

  Hivatalos játékszabály:
  letöltés

  A játékban résztvevő termékek listája:

  Tchibo Family Classic 250g, 275g, 2x250g, 500g és 1000g őrölt, pörkölt kávé;
  Tchibo Family Classic 1000g szemes, pörkölt kávé;
  Tchibo Family Intense 250g és 1000g őrölt, pörkölt kávé;
  Tchibo Exclusive 250g, 2x250g őrölt, pörkölt kávé, 250g szemes pörkölt kávé;
  Tchibo Exclusive Mild 250g őrölt, pörkölt kávé;
  Tchibo Exclusive Origins Guatemala Medium és Brazil Mild 250g őrölt,pörkölt kávé;
  Tchibo Espresso Gusto Originale 250g őrölt, pörkölt kávé;
  Tchibo Espresso Gusto Originale 1000g szemes, pörkölt kávé;
  Tchibo Espresso Mailänder Art és Sizilianer Art 500g szemes, pörkölt kávé;
  Tchibo Family Classic 75g, 100g és 200g instant kávé;
  Tchibo Family Intense 100g instant kávé;
  Tchibo Exclusive 100g instant kávé;
  Tchibo Gold Selection 100g, 200g instant kávé;
  Tchibo 3in1 10 db-os zacskós, és 25 db-os dobozos,
  Tchibo 3in1 Vanilla 25 db-os dobozos,
  Tchibo 3in1 Intense 10 db-os zacskós
  Tchibo 2in1 10 db-os zacskós kiszerelés
  Tchibo Cafissimo Brazil Mild,
  Café Crema,
  Espresso Gusto,
  Espresso Gusto Decaffeinato és
  Kräftige Röstung kapszulák.

  Gyűjtsük a vonalkódokat hogy nyerjen a Pöttömke Óvoda!

  Szavazólap:
  letöltés
  A szavazás állása: letöltés

  Alapítványi Hírek

  2009 szeptember 7.

  A Pöttömke Alapítvány aktuális híreiről az Alapítvány menüpont alatt olvashatnak.

  Szülői értekezletek

  2009 szeptember 3.


  Szülői értekezletek időpontjai:

  Cseresznye csoport 2009.08.28. (csütörtök) 16:30
  Szilva csoport 2009.09.08. (kedd)
  Alma csoport 2009.09.08. (kedd) 16:30
  Szamóca csoport 2009.09.09. (szerda) 16:30
  Dinnye csoport 2009.09.14. (hétfő) 17:00
  Körte csoport 2009.09.15. (kedd) 16:30

  Itt a szeptember …

  2009 szeptember 2.

  Itt a szeptember …

  A nyári szünetben reméljük sikerült sok gyermeknek pihenni, sok időt együtt töltenie a családdal, szüleivel.
  Az óvodában nyáron is volt mit tenni. A júliusi zárás során sor került az alma csoport kifestésére és rendbetételére. A többi óvodai  és bölcsődés csoport javító festést, felújítást kapott. Szeptemberben a gyerekek szép, tiszta környezetben kezdhetik el bölcsődés, óvodás napjaikat, mely a dajkanéniknek köszönhető. Nagy takarításra, fertőtlenítésre került sor az intézmény minden helységében.
  A bölcsőde udvara új játékkal gazdagodott a gyermekek nagy örömére.

  A megvásárláshoz való összeget a Pöttömke Alapítvány finanszírozta. Az óvodai csoportszobák új szőnyegekkel gazdagodtak, melyre nagy igény volt.
  A gondozónők, óvónénik saját kreativitását dicséri az átrendezett, gyerekek korának, igényének megfelelően kialakított csoportszoba, melybe a dolgozók nagy örömmel várják a gyermekeket.

  A 2009-2010-es tanévben a gyülekező csoport a dinnye csoport. Itt a gyermekek 7-1/4 8-ig lesznek, majd délután 16:00 után itt várják szüleiket.

  Az első szülőértekezletek szeptember 2-3. hetében kerülnek megtartásra. A pontos időpontok hamarosan elérhetőek lesznek.

  Az új tanévhez minden családnak, dolgozónak jó egészséget, sok türelmet kívánunk!

  Kérjük, hogy akinek óvodai témájú videója, fotója van, s szeretné ha felkerülne weboldalunkra, küldje el a következő címre: epy555@gmail.com

  2009 június 9.

  Kedves Szülők!

  A Pöttömke Óvoda és Bölcsőde

  2009. június 29 – július 24-ig zárva tart.

  Nyitás: 2009. július 27. hétfő

  A takarítási szünet ideje alatt a Hétszínvirág Óvoda várja a gyerekeket.
  Kérjük, hogy igényüket az óvónők felé jelezzék.

  Gyermekhét a Pöttömke Óvodában!

  2009 június 2.

  Eseménydús, élményekkel és meglepetésekkel teli napokat tölthettek el a gyerekek május utolsó hetében az óvodánkban.

  Csoportkirándulásokkal indult a hét. A következő napokban az óvoda udvara adott helyet számtalan vendégnek:

  – kedden reggeltől kapuzárásig ugrálóvár állt a gyerekek rendelkezésére. Arcfestésre is sor került, ill. hajtogatott lufival térhetett haza az a gyermek, aki tudott a remekműre vigyázni;

  tűzoltók lelkes csapata megismertette a gyerekeket a munkájuk szépségével. A bemutató alatt a homokozó is be lett locsolva, és a poroltóhab téli ruhát festett a fa leveleire;

  – a “Vidám vándorok” zenés műsora elbűvölte az óvodásainkat;

  – az udvaron az új, fa vonat hivatalosan is át lett adva gyermekeknek;

  – a galambbemutató alatt a gyermekek sok érdekességet megtudhattak a versenygalambok életéről és szemtanúi lehettek annak, miként repülnek haza a galambok óvodánk udvaráról;

  – a nagycsoportosok biciklitúrán vettek részt, a többiek “boci simogatásra” gyalogoltak el;

  – szirénázó rendőrautóban utazhattak a gyermekek
  a pénteki napon, a gondosan előkészített emléklapon az ujjlenyomatukat hazavihették,

  – énekelve utaztak a lovaskocsin át a városon, ezután került sor a közös fagylaltozásra;

  – a pénteki ebédet pedig desszertként isteni palacsinta követte.

  A  sokféle program mellett pedig állandó főszerep a spontán, önfeledt játéké volt!

  Köszönet mindezért a Pöttömke Alapítványnak, aki az anyagi hátteret biztosította és munkájával segítette a programok megvalósulását!

  Köszönet az Óvoda minden dolgozójának!

  Nem utolsó sorban pedig köszönjük minden Külső ember segítségét, aki szabadidejét a gyermekeknek adva eljött óvodánkba, hogy boldoggá tegye őket a jelenlétükkel!

  Köszönet a Mezőkövesdi Tűzoltóknak, a füzesabonyi Rendőrkapitányság munkatársainak, Fekete István galambásznak, Kovács Attilának.

  Aktuális információk

  2009 május 27.

  Évzárók időpontjai:

  Szamóca csoport: 2009.05.19. kedd 9.00
  Dinnye csoport: 2009.05.19. kedd 9.00
  Körte csoport :
  2009.05.27. szerda 16.30
  Szilva csoport :
  2009.06.03. szerda 16.30
  Cseresznye csoport :
  2009.06.04. csütörtök 17.00
  Alma csoport :
  2009.06.05. péntek 17.00


  2009. május 25-én kezdetét vette az óvodánkban a gyermekhét. Legelsőként sor került az óvodai csoportkirándulásra. A kicsik (Szamóca és Dinnye csoport) Felsőtárkányra, a többi csoport Sástóra látogattak el busszal.

  Felsőtárkányon kisvonat indult a gyermekekkel az 5 km-re fekvő Stimecz-házig. 25 percig tartó úton páratlan szépségű tájat csodálhattak meg a gyerekek. A Stimecz-háznál sor került ismét egy kis falatozásra, játékra, sétára és sok-sok együtt éneklésre!

  A Sástóra utazó gyermekek is gyönyörű látványban és rengeteg élményben részesültek. Megtekintették a Sástó és környéke élővilágát, sétáltak a tó körül, játszottak és ebédeltek a kilátó melletti tisztáson. A hazafelé vezető úton Mátrafüredtől Gyöngyösig az erdei kisvasúton is utaztak a gyermekek.

  Nagyon szép napot töltöttünk a Bükk és Mátra sejtelmes és romantikus erdőjében, a gyerekek elfáradva de jó kedvűen, sok emlékkel gazdagodva tértek haza!

  A kirándulás költségeit a Pöttömke Alapítvány finanszírozta. Köszönet minden támogató, segítő munkáját!


  GYERMEKHÉT PROGRAMJA
  Május 25-29.

  Május 25. Hétfő
  – Kirándulások
  – Kiscsoportok: Felsőtárkány
  – Középső-, Nagycsoport: Sástó
  – Indulás: kb. 9:00-kor
  – Hazaérkezés: 14:00 ill. 15.30-kor
  – Mindkét helyen kisvonattal is utaznak a gyerekek.

  Május 26. Kedd
  9:00 – 16:30: ugrálóvár, lufihajtogatás, arcfestés (Mosolyvár Játszóház).
  Szeretettel várjuk a szülőket is délutáni programjainkra!

  Május 27. Szerda
  10:00 – 11.00 Tűzoltó bemutató
  13:00 Vidám vándorok  “Énekelj velünk” c. zenés műsora (www.vidamvandorok.hu)

  Május 28. Csütörtök
  Csoporto