• пресс-релизы
 • статьи для сайта
 • новости для сайта
 • тексты для буклетов
 • написать коммерческое предложение
 • написать продающий текст
 • слоган
 • нейминг
 • копирайтинг киев
 • рекламная кампания
 • биржи статей
  • Alapítványunk 2010. februárjában ismét benyújtotta pályázatát az NCA (Nemzeti Civil Alapprogram) mű9ödési költségek, kiadások támogatására kiírt pályázathoz. 376.000 Ft támogatást nyertünk.
   Elsősorban egy laptop megvásárlását, beszerzését tervezzük, mivel még ezzel nem rendelkezünk, valamint egy telefont, hiszen eddig a sajátunkat használtuk. A támogatásból fedezzük a hivatalos postai küldemények feladási díjait; adminisztrációhoz szükséges eszközöket, valamint programjaink egy részét. Nagyon örültünk annak, hogy lehetett a támogatási összeg egy részéből – közösségformáló együttműködést elősegítő – csapatépítő tréningek megszervezésére pályázni. Mi is szeretnénk ilyet szervezni, ezzel is hatékonyabbá válna a  közöss��gért végzett munkánk.
   Örülünk annak, hogy az előző pályázatunk szakmai és pénzügyi beszámolóját (a támogatási összeg felhasználását) elfogadták.
   A jelen pályázati támogatási összeg a napokban reméljük meg��rkezik számlánkra, és megpróbáljuk hatékonyan felhasználni, mind eszközvásárlásra és programjaink megvalósítására.

  • Alapítványunk 2009. februárjában adott be pályázatot az NCA-hoz (Nemzeti Civil Alapprogram), amely 2003 óta működik, s az egyik legjelentősebb hazai pályázati lehetőség.

  Ez a pályázat működésre használható fel. Első ilyen jellegű pályázatunk sikeresnek bizonyult. A megnyert összeget – 165.000 Ft – elsősorban az infrastruktúra fejlesztésre (kialakításra) fordítjuk – fénymásoló, nyomtató, digitális fényképezőgép, irodaszerek, papírok – valamint a programok szervezésére, hiszen az elkövetkező időszak az alapítvány fennállásának, működésének, megalapításának 10. éve lesz, s ezt valóban ünnepként, maradandó élményként szeretnénk gyermek és szülő számára emlékezetessé tenni. Ősszel tervezzük egy bemutatkozó, értékelő kiadvány megjelentetését az alapítvány fontosabb állomásairól, eredményeiről, majd a jövő év elején már konkrét prograrmokról, eseményekről, közös rendezvényekről, ünnepekről nyújtunk egy színes ismertetőt.

  • Ez év áprilisában olvashattunk a Heves Megyei Hírlap egyik számában a lehet����ségről, mely szerint civil szervezetek pályázat útján részt vehetnek egy komplex szervezetfejlesztési tréningen, kurzuson. Az Új Magyarország Fejlesztés Terv Társadalmi Megújulás Programja kiemelten foglalkozik a civil szervezetek fejlesztésével a támogatásokhoz való hozzájutás növelésével. A TÁMOP 5.5.3 projekt a Kárpátok Alapítvány-Magyarország, az Életfa Környezetvédő Szövetség és az INNTEK Nonprofit Kft. konzorciumi együttműködésében valósul meg. A program a megye minden térségére kiterjed minimum 300 Heves megyei civil szervezet számára nyújt szervezetfejlesztési szolgáltatásokat ezen belül pedig 30 civil szervezet képviselő vesznek részt az ingyenes, komplex szakértők által vezetett szervezet-fejlesztési folyamatban. Nos a 30 civil szervezet egyike a mi alapítványunk, a Pöttömke Alapítvány.

  Hogy miért is pályáztunk? ��������� elsősorban a meg��julás szándékával, hogy még jobban, hatékonyabban tudjunk működni; nagyobb biztonsággal tudatosabban tudjuk programjainkat szélesíteni, bővíteni, megrendezni, hogy az élmény legyen gyermek, szülő szám��������������ra; eligazodjunk a pály����zatok, a pályázatírás világában; bővüljenek pénzügyi-számviteli ismereteink, betekintést nyerjünk a projektmenedzsmenti feladatokba – egyszóval minden olyan dolog elsajátítására, megtanulására nyílik lehetőség, ami nélkülözhetetlen az alapítvány működtetéséhez. Azt szeretnénk, hogy az Alapítványunk még sikeresebben – több programmal, rendezvénnyel, szolgáltatással, nagyobb forráslehívó-képességgel, kellő ismertséggel, bővülő támogatói körrel ����� m������ködjön. A program 2009. április 1-től 2010. szeptember 30-ig tart.

  A képzésben az alapítványt Némethné Szarvas Erzsébet kuratóriumi tag és én, mint a kuratórium elnöke képviseljük. Jelenleg az ún. szervezeti diagnózis készítése zajlik, ahol Godó János úr, mint szakértő segítségével egyfajta diagnózis készül az alap��tványról, amely során feltérképezzük, hogy mely terület az er��sségünk, hol vannak hibák, mit lehetne másképp csinálni, min kellene változtatni, kiket lehetne m��g aktivizálni a munkákba, támogatói kör bővítése, új rendezvények stb. A fejlesztés ezen diagnózis “átvilágítás” után történik. ennek időpontja szeptember 15. A szakértő által megfogalmazott feladatokkal, amennyiben egyetértünk, elfogadjuk, ��gy a folytatásra szerződéskötéssel kerül sor.