“Új év, új év, új esztendő…”

2021 január 10.

Január 4-én zökkenőmentesen tértek vissza óvodásaink és bölcsődéseink az intézményünkbe. Az első napokban nagy izgalommal meséltek karácsonyi és szilveszteri élményeikről a felnőtteknek és társaiknak egyaránt. Örömmel vártuk azokat a gyermekeket is, akik már az ünnepek előtt nem jártak óvodába, bölcsődébe a járványhelyzet miatt. Szerencsére nagy létszámban működnek csoportjaink. Reméljük, a későbbiekben is elmondhatjuk, hogy egészséges, vidám, boldog gyermekek töltik meg élettel intézményünket.

Mindenki vigyázzon magára, családtagjaira, szeretteire!

Köszönjük továbbra is a családok együttműködését és megértését ebben a nehéz helyzetben!

 

Köszönettel:

A Pöttömke Óvoda és Bölcsőde dolgozói

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kíván a Füzesabonyi Pöttömke Óvoda és Bölcsőde minden dolgozója!

2020 december 20.

Madárkarácsony

2020 december 16.

2020-ban sem feledkeztünk meg a környezetünkben élő madarakról. A szeretet ünnepének közeledtével 2020. december 14-én (hétfőn) tartottuk a Madárkarácsonyt. Karácsonyi dalokat énekelve és verselve díszítették fel a csoportok az óvoda udvarán található fákat a különböző madáreleségekkel. Igyekszünk fokozatosan figyelemmel kísérni a madáretetők ellátottságát, hogy a madarak elegendő táplálékhoz jussanak.

Ezúton szeretnénk megköszönni a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának, Sasvári Jánosnak a felajánlást. A 30 kg napraforgómag felhasználásra került a madárkalácsok készítésénél, a madáretetők feltöltésénél, valamint a későbbi töltési lehetőségeket is biztosítja madaraink számára.

“Luca, Luca kitty-kotty, kitty-kotty…”

2020 december 15.

Az idei nevelési évben a korábbi évek hagyományaitól eltérően sajnos nem tarthattuk meg Luca-napi vásárunkat a vírushelyzet miatt. Nem szerettük volna, ha ebben az évben elmaradt volna ez a rendezvényünk, ezért a Szilva csoport műsorával ünnepeltük meg a Luca-napot. A műsor keretén belül felelevenítettük e jeles naphoz kapcsolódó hagyományokat, népszokásokat, hiedelmeket: ezen a napon a lányok nem dolgozhatnak: nem főzhetnek, moshatnak, szőhetnek, fonhatnak. Ehhez a naphoz kapcsolódik a Luca székének elkészítése, melyet kilencféle fából faragtak, melyre ráállva a templomban megláthatták a boszorkányokat. A gyerekekkel közösen Luca-búzát ültettünk, amelyek karácsonyra fognak kizöldülni, mellyel a következő évi termést jósolták meg a régi szokások szerint.

Kertbarátok karácsonyi ajándéka

2020 december 11.

A Kertbarát-kör vezetője, Nagy László, és még két tagja 2020. december 11-én a Pöttömkébe látogatott. A pandémiás helyzet miatt eddig elmaradt közös programok nem kerülhettek megrendezésre, de mivel a kapcsolat nagyon jó, ezért úgy gondolták, kedveskednek gyermekeinknek egy kis ajándékkal, figyelmességgel a Polgármester úr, Nagy Csaba támogatásával. Természetesen a helyzetre való tekintettel nem intézményünkben, hanem az intézmény bejáratánál fogadtuk vendégeinket.

Innen is szeretnénk köszönetet mondani a Kertbarát-kör vezetőjének és minden tagjának, hogy nem felejtettek el minket!

Kívánunk minden Kertbarát-köri tagnak Kellemes, Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket és Nagyon Boldog Új Évet!

 

A Pöttömke Óvoda óvodásai, bölcsődései és minden dolgozó

„Itt kopog, ott kopog, megérkezett Télapóka, hopp!”

2020 december 7.

2020. december 4-én (pénteken) járt intézményünkben a Mikulás. A gyerekek már nagyon várták érkezését: egész héten dalok, versek tanulásával, a csoport ünnepi díszbe öltöztetésével hangolódtak a mai napra. A vírushelyzetre való tekintettel az idei évben a Mikulás csak az ablakból, a kellő védőtávolság megtartásával látogatta meg a gyerekeket, hozott nekik ajándékokat. Ezúton is szeretnénk megköszönni Füzesabony Város Önkormányzatának, hogy az idei évben is finanszírozta minden bölcsődés és óvodás gyermek Mikulás-csomagját, valamint Kanalovics Gábor helyi vállalkozó felajánlásának köszönhetően a gyermekek immár két Mikulás csomaggal térhettek haza. Továbbá szeretnénk megköszönni a Pöttömke Alapítványnak, hogy az idei nevelési évben is a Télapó által hozott játékok megvásárlásával hozzájárult a gyermekek öröméhez. Kisebb és nagyobb gyermekek egyaránt csillogó szemekkel bontották ki az új játékeszközöket, majd rögtön birtokba is vették azokat.

Adomány

2020 december 7.

2020. októberében regisztráltunk az Örökbe fogadok egy ovit mozgalomhoz. Ennek eredményeképpen 2020. november 9-én értesítést kaptunk arról, hogy Gyöngyösre Henkel tisztálkodószerek érkeztek, amelyet átvétel után szabad felhasználásra bocsátanak részünkre. Az adományokat nagyon köszönjük a közreműködőnek. Itt megemlítenénk az Erdőtelki Kerekerdő Óvoda és Manócska Családi Bölcsőde vezetőjét, aki készségesen segített, átvette mindkét óvoda (a Dormándi Gyermekkert Óvoda és a Füzesabonyi Pöttömke Óvoda és Bölcsőde) adományát is. Terveink szerint a téli zárvatartás előtt egy nappal hazaküldjük az adományokat a nagycsaládos és hátrányos helyzetű gyermekeknek.

 

Nagyon köszönjük a segítséget!

Tájékoztatás

2020 december 3.

Tisztelt Szülők!

 

A mai napon tesztelés volt intézményünkben, és az egyik óvodapedagógusnak pozitív lett a tesztje. Az Emberi Erőforrások Minisztériumától telefonáltak, és 2020. december 4-től 2020. december 13-ig csak a Szamóca csoport lesz lezárva 10 napra. A Szamóca csoport december 14-én (hétfőn) nyit.

 

Kérjük a fentiek szíves tudomásul vételét!

 

Köszönettel:

Bodnárné Kiss Karolina

Intézményvezető

Tájékoztatás

2020 november 13.

Tisztelt Szülők!

Előzőleg tájékoztattuk Önöket, hogy több megbetegedés történt intézményünkben.
Sajnos intézményünket is elérte a koronavírus. Az Oktatási Hivatal a tények alapján bezárásról intézkedett, melyet 12-13-ára tervezett.
Több egyeztetés következtében szeretnénk tudatni, hogy újabb utasítás történt.
2020. november 16-tól, 2020. november 22-ig további zárásról intézkedett, az Oktatási Hivatal, a gyerekek és a felnőttek védelme érdekében. Kérjük megértésüket, hiszen a cél nem az, hogy gyermekeik a nagyszülőknél, vagy más helyen legyenek elhelyezve szabadság hiányában, hanem az, hogy a vírust megállítsuk.
Kérjük, hogy figyeljék gyermekeiket, figyeljenek a tünetekre. Amennyiben tünetet észlelnek, akár magukon, akár gyermekeiken azonnal hívják telefonon háziorvosukat.
Az étkezést igényelhetik a zárás idejére az 542-213-as telefonszámon.

NYITÁS: 2020.november 23.
Megértésüket köszönjük! Jó egészséget kívánunk!

A Pöttömke Óvoda dolgozói

Tájékoztatás

2020 november 11.

Kedves Szülők!

 

2020. november 12-től (csütörtöktől) november 15-ig (vasárnapig)
rendkívüli szünet miatt intézményünk zárva tart!

Nyitás: 2020. november 16. (hétfő)

 

Vezetőség

I. Tökfaragó verseny

2020 október 22.

2020. október 22-én (csütörtökön) került sor az I. Tökfaragó versenyre, amelybe a családokat is bevontuk a mindennapjainkba.
A szülők és a gyerekek otthon, közösen készítették el a rémisztő alkotásokat, melyeket reggel behoztak az oviba. A délelőtt folyamán a gyerekek apró érmékkel szavazhattak, hogy melyik tök tetszik nekik a legjobban, emellett a zsűri is leadta szavazatát több kategóriában is. Minden család elismerő oklevélben részesült, és a legelőkelőbb helyen végzettek apró ajándékcsomaggal térhettek haza, melyet
a Pöttömke Alapítvány ajánlott fel.

“Minden nap egy alma, az orvost távol tartja!” – Vitaminnap

2020 október 20.

2020. október 15-én (csütörtökön) megrendezésre került a Vitaminnap,
amelynek a szervezésén, programján kicsit változtattunk a járványhelyzet miatt.

Az egészséghéten a gyermekekkel gyümölcsökkel, zöldségekkel kapcsolatos verseket, dalokat tanultunk, illetve matematikai és anyanyelvi, illetve mozgásos játékokat játszottunk. A Vitaminnapon ez alkalommal nem gyümölcsös-zöldséges sütemények és kreációk elkészítésével foglalatoskodtunk, hanem játékos vetélkedőn keresztül szerettük volna közelebb hozni a gyermekek számára
az egészséges táplálkozás és a mozgás fontosságát. Éppen ezért főként mozgásos játékokkal készültünk,
például akadálypályával, gyümölcs-zöldség válogatással, kirakóval és célbadobással.

Természetesen a Vitaminnap programjából nem maradhatott ki a gyümölcssaláta fogyasztása, amelyhez a hozzávalókat
a Füzesabony Város Önkormányzata támogatásával szereztük be. Ezúton is nagyon szépen köszönjük támogatásukat!!!

Nem utolsó sorban szeretnénk megköszönni a gyermekeknek és szüleiknek, hogy minden nap óriási mennyiségben, nagylelkűen hozzák a gyümölcsöket, zöldségeket, magvakat, hozzájárulva a gyermekek egészségéhez. Nagyon szépen köszönjük!!!

Vers- és verses mesemondó verseny

2020 október 2.

2020. október 2-án (pénteken) az Állatok világnapja alkalmából újra megrendezésre került a Vers- és verses mesemondó verseny. A járványhelyzet miatt ebben az évben csak a házi versenyt szerveztük meg a biztonsági előírásoknak megfelelően. Ez alkalommal tehát a Pöttömkés óvodások mérettették meg magukat. A Pöttömke Alapítvány támogatásával a szereplő versmondók rengeteg ajándékkal és élményekkel gazdagodtak.

 

Köszönjük minden résztvevő gyerkőcnek, hogy szép és különleges állatos versekkel és verses mesékkel varázsolták el a közönséget!

Köszönjük szépen a zsűri tagoknak, hogy elfogadták meghívásunkat és részvételükkel gazdagították eseményünket!

 

Gratulálunk minden helyezettnek, illetve szereplő óvodásunknak!
Nagyon ügyesek voltatok, büszkék vagyunk Rátok!

2020 október 1.

Szeptember elsején új- és régóta óvodába járó gyermekek lepték el az óvoda épületét. A már május óta működő beléptetés zökkenőmentesen, problémák nélkül működik. A járványhelyzetre való tekintettel nagy figyelmet fordítottunk, és továbbra is fordítunk az alapos kézmosásra és fertőtlenítésre a gyerekekkel a csoportokban is. Az Önkormányzat és a Kormányhivatal nagyban hozzájárult a feltételek megteremtésében. Ezúton is köszönjük segítségüket!

 

A kialakult helyzet miatt sajnos szűkösek a lehetőségeink a programokat illetően, de igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni, hogy a gyermekek élményekben részesülhessenek. Október hónapban megrendezésre kerül az Állatok világnapja alkalmából a Vers- és verses mesemondó verseny a Pöttömke Alapítvány támogatásával, valamint a Vitaminnap, természetesen a biztonságot előtérbe helyezve.
A Vers- és verses mesemondó verseny során ebben az évben csak a házi verseny kerül megrendezésre, vagyis az ügyes Pöttömkés óvodások mérettetik meg magukat.
A Vitaminnapon a Víz világnapi és a Föld napi rendezvényekhez hasonlóan, játékos vetélkedőkkel kívánjuk élményekhez juttatni a gyerekeket, ezáltal játékosan szerezhetnek ismereteket és tapasztalatokat az egészséges életmód témakörében.

 

Nem utolsó sorban, szeretnénk megköszönni az óvodás és bölcsődés gyerekeknek, a szülőknek, családoknak a rengeteg türelmet, segítséget és támogatást, valamint, hogy elfogadták óvodánk szabályait ebben a különleges helyzetben!

Együtt legyőzzük az akadályokat! Vigyázzon mindenki magára és szeretteire!

 

Köszönettel:

Füzesabonyi Pöttömke Óvoda és Bölcsőde dolgozói

Nyílt nap a Pöttömkében

2020 augusztus 19.

Kedves Szülők!

Szeretettel várunk minden leendő kiscsoportos gyermeket 2020.08.26-án, szerdán, 9³°-tól 10³°-ig, a Pöttömke Óvoda udvarán egy kis játékra, ismerkedésre. A járványügyi szabályokra tekintettel idén csak az udvaron lesz lehetőség a nyílt nap megtartására. Kérjük a szülőket, hogy minden kisgyermekkel csak maximum két kísérő jöjjön, a maszk használata kötelező illetve fokozottan figyeljenek a megfelelő távolság betartására. 

FÉNYKÉPEZÉS

2020 június 15.

Kedves Nagycsoportos Szülők!

 

2020.július 8-án és 9-én A nagycsoportos gyermekeknek műtermi ballagó fotózása Füzesabony Kertész út 9. szám alatt előzetes bejelentkezés alapján történik.

BEJELENTKEZNI: Koós Lászlónál a 06/305550049-es számon lehet.

Bodnárné Kiss Karolina

intézményvezető

Első osztályos eszközcsomag 2020

2020 június 11.

Kedves Szülők!

 

A bejegyzésben található linken elérhető word dokumentumban az általános iskola által kért első osztályos eszközök listája.

Eszközcsomag 1.oszt 2020

Tájékoztatás

2020 június 4.

Tisztelt Szülők!

 

2020. május 25-én tartott nevelőtestületi értekezletünk alkalmával a kialakult járványra való tekintettel a következő döntést hoztuk:

– A ballagást mindenképpen szeretnénk megtartani, ezért 2020. augusztus 28-án 16 órától tervezzük, csak a nagycsoportosok és szüleik részére az óvoda udvarán. Kedvezőtlen időjárás esetében az óvoda épületében a megfelelő előírásokat betartva.

– Ehhez kapcsolódva az óvodai fényképezés elmarad, de a nagycsoportos ballagós gyermekeknek valamilyen módon megszervezzük. Előzetes tájékozódásunk alapján a fényképész (Koós László) két időpontot fog adni, melyben a szülő hozzá a műterembe viheti gyermekét. Erről a későbbiekben tájékoztatást nyújtunk, valamint a felmérésben segítünk. Az elkészült fényképek a tarisznyában lesznek a gyermekek részére átadva.

Füzesabonyi Pöttömke Óvoda és Bölcsőde nevelőtestülete

 

Óvodai nyitás 2020. május 25-től!

2020 május 21.

TÁJÉKOZTATÁS

 

Tisztelt Szülők törvényes képviselők!

A 215/2020.(V.20.) Kormányrendelet értelmében, mely döntött az óvodák és Bölcsődék újra nyitásáról. A Füzesabonyi Hétszínvirág Óvoda és Bölcsőde, és a Füzesabonyi Pöttömke Óvoda és Bölcsőde 2020. május 25-től kinyit.

 

Az óvodai, bölcsődei szolgáltatást lehet igényelni az alábbiak figyelembe vételével:

Kérjük, hogy fertőző, beteg gyermeket ne hozzanak az intézménybe (orvosi igazolást nem kérünk a kezdéshez)!

Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy mivel a járvány még nem múlt el, érkezéskor és távozáskor a kellő távolságot egymástól tartsák meg, és lehetőségeikhez mérten maszk használata javasolt.  

Kérjük, igényeiket 2020. május 22-én 1000-ig jelezzék az intézmény telefonszámán az étkezés biztosítása miatt.

 

 1. Szülő nem léphet be az intézménybe, az ajtónál veszik át a gyerekeket az intézmény dolgozói.
 2. Az étkezéssel kapcsolatos szabályok nem változnak, előző nap 10 óráig kell jelezni az intézménybe:

Füzesabonyi Pöttömke Óvoda és Bölcsőde telefonszáma: 36/341-023.

Füzesabonyi Hétszínvirág Óvoda és Bölcsőde telefonszáma: 36/542-309.

 1. Mindkét intézmény nyitva tartása változatlan 600-1700-ig biztosított.

 

Füzesabony, 2020. május 21.

 

………………………………………………………               …………………………………………………………

              Gulyás Piroska                                             Bodnárné Kiss Karolina

            intézményvezető                                               intézményvezető

ADOMÁNY

2020 május 15.

ADOMÁNY

 

2020. május 15-én “Csoki tojások” érkeztek intézményünkbe a Füzesabonyi Pöttömke Óvoda és Bölcsődébe. Az adomány a Vöröskereszt felajánlásából jutott el hozzánk és intézményünk gyermekeihez, melyben Füzesabony-Szihalom Szociális, Család- és Gyermekjóléti Központ úgynevezett közvetítői szerepet látott el, melyért nagyon hálásak vagyunk Veres Péter intézményvezető úrnak.

Megkereste intézményünket, hogy a felajánlást ki tudnánk-e osztani az ügyeletet igénybe vevő gyermekek részére, és természetesen ez megoldható volt részünkről. Így az intézményünkben pillanatnyilag tartózkodó gyermekek a csokiból részesülnek, melyet akár itt, akár otthon elfogyaszthatnak a Vöröskereszt jóvoltából.

Köszönet mindenkinek, akik részt vettek az adományozásban!

Bodnárné Kiss Karolina

intézményvezető

2020 április 29.

A Füzesabonyi Pöttömke Óvoda és Bölcsőde nyitvatartása:

reggel 6 órától 17 óráig

Jelentkezni telefonon vagy e-mailen keresztül

2020 április 29.

T Á J É K O Z T A T Á S

 

Tisztelt Szülő / Törvényes képviselő!

 

Hivatkozva a 152/2020. (IV.27.) Korm rendeletre, a Füzesabonyi Hétszínvirág Óvoda és Bölcsőde, valamint a Füzesabonyi Pöttömke Óvoda és Bölcsőde 2020. április 30. (csütörtök) napjától ügyeleti nyitva tartást biztosít.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a szolgáltatást az alábbiak szerint vehetik igénybe:

 • A gyermek nem szenved fertőző betegségben. /nem lázas, nem köhög/ Ezzel kapcsolatban a szülő/törvényes képviselő az intézmény által biztosított formanyomtatványon nyilatkozatot nyújt be.
 • A szülő vagy törvényes képviselő munkavégzése okán vagy más – egyéb, indokolt és szükséges – okból veszi igénybe a szolgáltatást.

Felhívjuk a figyelmét továbbá, hogy a jelenlegi járványügyi helyzettel járó általános protokollt figyelembe venni szíveskedjenek! Az intézménybe történő érkezéskor, tartsák be a szükséges szociális távolságot.  (1,5-2 méter)

Kérjük, hogy szóban vagy írásban jelezzék felénk, rendszeres vagy eseti felügyeletet szeretnének a gyermek számára biztosítani!

 1. Egy-egy csoportban összesen 5 gyermek tartózkodhat.
 2. Szülő/törvényes képviselő, kísérő hozzátartozó nem léphet be az intézménybe, az intézmény munkatársa az ajtónál veszi át a gyermeket és kíséri az öltözőbe.
 3. Az étkezéssel kapcsolatos szabályok nem változnak. (előző munkanap 10 óráig szükséges jelezni az igényeket.) Az intézményi gyermekétkezés a korábban megszokottak szerint biztosított.
 4. A szolgáltatás igénybevétele terén előnyt élveznek azok, akik megélhetésük biztosítása érdekében veszik igénybe a szolgáltatást, valamint egyedül nevelik gyermeküket, és nincs iskoláskorú gyermekük.
 5. Elsődlegesen az a szülő kérje a szolgáltatást, akinek – az óvodai, bölcsődei ügyeleti igénybevétel nélkül- megélhetése veszélybe kerülne.

Kérjük a tájékoztatás szíves tudomásul vételét!

 

Füzesabony, 2020. április 28.

 

                           Gulyás Piroska                                             Bodnárné Kiss Karolina

                          intézményvezető                                                 intézményvezető

Nyilatkozat az óvodai felügyeletről

2020 április 1.

HIRDETMÉNY

ÓVODÁS KORÚ GYERMEKEK BEIRATKOZÁSA

 

Az emberi erőforrások minisztere – a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre figyelemmel – a 2020/2021. nevelési, illetve tanévre történő óvodai, valamint általános iskolai beiratkozásról szóló 7/2020. (III. 25) EMMI határozatában (a továbbiakban: EMMI határozat) a 2020/2021. nevelési évre történő óvodai beiratkozások vonatkozásában egyedi eljárási szabályokat határozott meg.

Füzesabony- Dormánd Köznevelési Intézményfenntartó Mikrotársulás Társulási Tanács Elnöke ezúton értesítem a város lakosságát, hogy a koronavírus terjedése okán kihirdetett veszélyhelyzet miatt a 2020/2021-es nevelési évre történő óvodai beiratkozások során a köznevelésért felelős miniszter határozata alapján, a szülők az óvodákkal egyeztetve a következőképpen járjanak el:

Ha a szülő nem a kötelező felvételt biztosító óvodába szeretné gyermekét beíratni, akkor ezt a szándékát – a körzetes óvoda nevének és címének megjelölésével – elektronikus úton, telefonon vagy – különösen indokolt esetben – személyesen jelezze az általa választott óvoda vezetőjének 2020. április 17-ig.

A kötelező felvételt biztosító óvoda 2020. április 21-ig hivatalból felveszi a körzetébe tartozó azon gyermeket, akivel kapcsolatosan nem érkezett jelzés arról, hogy más óvoda felvette. A beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a gyermek első óvodai nevelési napján kerül majd sor. Ha tehát a szülő olyan óvodába szándékozik beíratni a gyermekét, amely egyébként is a kötelező óvodai felvételt biztosítja a számára, akkor nincs szüksége intézkedésre az óvoda felé. Az óvoda az ilyen gyermekekre számít, és a férőhelyet biztosítja számukra a szülő külön jelzése nélkül is. Ennek pontosítása érdekébe javaslom, hogy legalább 36/341-023 telefonon vagy  ovodakfabony@freemail.hu e-mailben vegyék fel a kapcsolatot az óvodával ilyen esetekben is, és tájékoztassák a szülői szándékról, hogy a körzetes óvodába kívánják beíratni gyermeküket.

Amennyiben a kötelező felvételt biztosító óvoda felvételi kötelezettsége teljesítése után további felvételi kérelmeket is teljesíteni tud, akkor az óvodának eljuttatott szándéknyilatkozatok alapján: 
2020. április 22. 800-1600
2020. április 23. 800-1600
Ezeken a napokon tudja beíratni azokat a gyermekeket, akik 2020. augusztus 31-ig
betöltik legalább a 3. életévüket, és óvodai jogviszonnyal még nem rendelkeznek.

 

Az óvodai jogviszony létesítésével összefüggő eljárás rendjére a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (továbbiakban: Nkt.), valamint a 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet (továbbiakban: Rendelet) az irányadó.

Az Nkt. 8. § (1) bekezdése szerint az óvoda a gyermek hároméves korától a tankötelezettség kezdetéig nevelő intézmény. Ugyanezen paragrafus (2) bekezdése értelmében három éves kortól kötelező az óvodai nevelésben való részvétel.

Az óvoda felveheti azt a gyermeket is, aki a harmadik életévét a felvételétől számított fél éven belül betölti, feltéve, hogy minden, a településen lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező három éves és annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető.

 1. A beíratás helye: Füzesabonyi Pöttömke Óvoda és Bölcsőde

                3390 Füzesabony, Rákóczi Ferenc út 14.

 

 1. Az óvoda felvételi körzete: Füzesabony Város Önkormányzat honlapján, valamint  https://kir.hu/korzet honlapon, hogy melyik a lakóhelyük szerinti körzetes óvoda

 

 1. Felvehető gyermekek: Elsősorban a körzetben lakóhellyel rendelkező gyermekek, kerülnek felvételre. Szabad kapacitás esetén más körzetből is vehető fel gyermek.

Az óvoda köteles felvenni, átvenni azt a gyermeket, aki életvitelszerűen az óvoda körzetében lakik (kötelező felvételt biztosító óvoda).

 

Az óvodai felvétel, átvétel szándéknyilatkozat alapján történik.

– A szülő gyermeke adottságainak, képességeinek, érdeklődésének megfelelően, saját vallási, világnézeti meggyőződésére, nemzeti hovatartozására tekintettel szabadon választhat óvodát.

– A különélő szülők a gyermek sorsát érintő lényeges kérdésekben közösen gyakorolják jogaikat akkor is, ha a szülői felügyeletet a szülők megállapodása vagy a bíróság döntése alapján az egyik szülő gyakorolja, kivéve, ha a gyermekétől különélő szülő felügyeleti jogát a bíróság e tekintetben korlátozta vagy megvonta.

– A jelenleg bölcsődében elhelyezett gyermekekre vonatkozó igényt is be kell jelenteni.

– A szülő gyermeke óvodai felvételét, átvételét bármikor kérheti. A jelentkező gyermekek felvétele, fogadása az óvodai nevelési évben- amennyiben azt a férőhelyek száma lehetővé teszi – folyamatosan történik.

A gyermeket elsősorban abba az óvodába kell felvenni, amelynek körzetében lakik. Az egyes óvodák körzethatárait az óvodák kapuin elhelyezett hirdetményben, valamint Füzesabony város honlapján tájékoztatásul közöljük. Az óvodai felvételről, átvételről az óvoda vezetője dönt.

 1. A beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a gyermek első óvodai nevelésének napján kerül majd sor

–     a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót, ennek hiányában a születési anyakönyvi kivonatot,

–     a gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány,

–     a gyermek TAJ- kártyája

–     a szülő (törvényes képviselő) nevére kiállított személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolvány.

–   egyéb kedvezményekre jogosító igazolások, határozatok (pl. rendszeres

     gyermekvédelmi kedvezmény)

 

Az óvodai jelentkezéshez szükséges dokumentumok letölthetők Füzesabony város honlapjáról (www.fuzesabony.hu).

 1. Az óvodai felvétel tárgyában hozott döntés közlésének határnapja legkésőbb a beiratkozásra kiírt utolsó határnapot követő huszonegyedik munkanap, azaz 2020. május 23.
 2. Felmentés a kötelező óvodai foglalkozások alól

A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a 3. életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson vesz részt.

A jegyző a szülő kérelmére és az óvodavezető, valamint a védőnő egyetértésével, a gyermek jogos érdekét szem előtt tartva, az negyedik életév betöltéséig felmentést adhat a kötelező óvodai nevelésben való részvétel alól, ha a gyermek családi körülményei, képességeinek kibontakoztatása, sajátos helyzete indokolja. Nem települési önkormányzat által fenntartott óvoda esetében ezt a jogot az óvoda fenntartója gyakorolja.

A felmentési kérelem a beiratkozás kezdő napjáig, 2020. április 22-ig nyújtható be a gyermek lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerint illetékes jegyzőhöz. A kérelem másolatát a kötelező felvételt biztosító óvoda vezetőjének, nem települési önkormányzat által fenntartott óvoda esetén pedig a gyermek lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerint illetékes jegyzőnek is meg kell küldeni.

A kötelező óvodai nevelésbe beíratott gyermek szülője az óvodai beiratkozást követően a fent leírt eljárás szerint a nevelési év során kérheti a kötelező óvodai nevelésben való részvétel alóli felmentést, ha a gyermek családi körülményei képességeinek kibontakoztatása, sajátos helyzete indokolja.

A kötelező óvodai nevelésben való részvétel alól felmentett gyermek szülője a nevelési év közben kérheti a gyermek óvodai felvételét.

 

 1. Az óvodakötelezettség külföldön történő teljesítése

Amennyiben az óvodaköteles gyermek az óvodakötelezettséget külföldön teljesíti, a Rendelet 20. § (2) bekezdés előírása alapján a szülő köteles a beiratkozás idejének utolsó határnapját követő 15 napon belül írásban értesíteni a gyermek lakóhelye, tartózkodási helye szerint illetékes jegyzőt.

Ez a kötelezettség a szülőt akkor is terheli, ha gyermeke már óvodai jogviszonyban áll és óvodakötelezettségét a jövőben külföldön teljesíti. Ez esetben előzetesen köteles értesíteni a gyermek lakóhelye, annak hiányában tartózkodási helye szerint illetékes jegyzőt.

A bejelentést a www.füzesabony.hu oldalon közzétett „BEJELENTÉS óvodai nevelésre kötelezett gyermek óvodakötelezettségének külföldön történő teljesítéséről” című formanyomtatványon lehet megtenni.

 1. Az óvodáztatási kötelezettség nem teljesítése esetén alkalmazható jogkövetkezményekről

Az a szülő vagy törvényes képviselő, aki a szülői felügyelete vagy gyámsága alatt álló óvodai nevelésben való részvételre kötelezett gyermekét kellő időben az óvodába nem íratja be, a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 247. § a) pontja alapján szabálysértést követ el, amelyért 5.000-től 150.000-Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható.

 1. A jogorvoslati eljárás szabályai:

A felvételi kérelem elutasítása esetén hozott határozat ellen a közléstől, ennek hiányában a tudomására jutásától számított tizenöt napon belül a szülő a Füzesabony Közös Önkormányzati Hivatal jegyzőjének címzett, de az óvoda vezetőjének átadott felül bírálati kérelmet nyújthat be. Az óvodavezető döntése tekintetében a Nkt. 37.§ (1-3) bekezdései, valamint 38. § alapján fenntartó (jegyző) jár el és hoz másodfokú döntést. Az eljárás illetékmentes, a jegyző a döntés jogszerűségét vizsgálja.

Füzesabony, 2020. március 31.

                       

Nagy Csaba s.k.

           Füzesabony- Dormánd Köznevelési

           Intézményfenntartó

       Mikrotársulás Társulási

 Tanács Elnöke

 

Jelentkezési lap

Szándéknyilatkozat

2020 március 14.

Tisztelt Szülők!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy intézményünk,

a 2020.03.14-i rendkívüli önkormányzati ülésen hozott döntés alapján 2020.03.17-től visszavonásig zárva tart!

( http://fuzeshirek.hu/a-keddi-naptol-bezarnak-a-fuzesabonyi-ovodak-es-bolcsodek-es-szunetel-az-idosek-nappali-ellatasa )

 

A Fenntartó a szociálisan rászoruló gyerekek részére a szünidőre vonatkozó étkezési szabályoknak megfelelő módon megszervezi az egyszeri étkezést.

 

2020.03.16-án , hétfőn az intézményünk a megszokott módon fogadja a gyerekeket, 6 órától 17 óráig .

Kérem, hogy hétfőn a gyermekek minden felszerelését vigyék haza és fertőtlenítsék!

További intézkedésig a következő e-mail címen lehetséges a kapcsolattartás:

ovodakfabony@freemail.hu

Minden intézményünket érintő változásról időben adunk tájékoztatást!

 

 

Bodnárné Kiss Karolina

intézményvezető

“Itt a farsang, áll a bál…”

2020 február 21.

2020. február 21-én (pénteken) farsangi mulatságot tartottunk óvodánkban.
Jelmezekbe bújtunk, finom süteményeket fogyasztottunk, zenés táncmulatságot teremtettünk a csoportokba.
Ellátogatott hozzánk a Tekergő Népzenei Együttes, akik különleges hangszerekkel,
táncos mulatsággal szórakoztatták a gyerkőcöket.

Bűvész az óvodában

2020 február 19.

2020.02.19-én ellátogatott hozzánk Szajlai Szabi bűvész, aki jelmezben kápráztatta el közönségét.
A Pöttömkés gyerekek nagyon élvezték az előadást, a szereplésre is szívesen vállalkoztak.

Új év, új tervek, új 1%

2020 február 7.

Elkezdődött az új 2020-as év, s már magunk mögött tudhatjuk az első hónapot, a januárt. Az első időszakot, amely különböző szinteken, magánéletünkben, családban, munkahelyeken az elmúlt év értékelésével, s ebből következtetve a jövő feladatainak kitűzésével, a többet, jobban, kevesebb hibával, stb. szeretnénk majd megoldani. Alapítványunk is értékelte az elmúlt év tevékenységét. Összességében eredményesnek mondható az óvodai nevelőmunkát segítő, eszközellátottságot bővítő, élményt nyújtó, vagy éppen az óvodai hagyományőrző programok szervezésében nyújtott támogatás. Forrásteremtő programunk, az év végi Luca napi vásár 225 ezer forint bevételt jelentett, melyet bábelőadásra, táncházas programra, gyermekek részére szervezett, élményt nyújtó rendezvényekre fordítunk. Ebben az évben is igyekszünk színes programokat szervezni, rövidesen a Farsang jegyében vendégül látjuk a Tekergő Népzenei Együttest és a bűvész, Szajlai Szabolcs “varázslatos” műsorát.

 

Márciusban Jótékonysági Bálra hívjuk a kedves szülőket, baráti körüket. Az idén 20 éves Alapítványunk, melyet szeretnénk megünnepelni Önökkel együtt. A finom vacsoráról a mezőkövesdi Turul Vendéglő, a zenéről Csuhai Gábor, a műsorról óvodásaink gondoskodnak. Lesz meglepetés, büfé, tombola, és persze születésnapi torta. A rendezvény egy kellemes, kulturált szórakozás, kikapcsolódás a résztvevők számára, s egyben jótékonykodás, támogatás is. A támogatásra pedig, mint minden civil szervezetnek, alapítványunknak is szüksége van, hiszen anyagi biztonságban bátrabban tervezhetünk.

 

Kérjük a kedves Szülőket, hogy lehetőségük szerint és módon támogassák rendezvényünket!

Az SZJA 1%-os felajánlások is jelentős részét képezik anyagi bevételeinknek, mely összegből
a Mikulás napi játékeszköz vásárlást fedezzük minden évben.

Kérjük, hogy ez évben is gondoljanak óvodásainkra és alapítványunkat jelöljék kedvezményezettnek!

 

Segítő támogatásukat köszönjük!

 

Dohány Istvánné

Zöld Óvoda

2020 január 27.

2020.01.23-án (csütörtökön) Budapesten vehette át
a Pöttömke Óvoda és Bölcsőde a Zöld Óvoda címet.
2022. december 31-ig jogosult a cím és a logó használatára az óvoda.
Legközelebb is szeretnénk megpályázni ezt a címet,
harmadik alkalommal pedig esélyünk van elnyerni az Örökös Zöld Óvoda címet.

Szent Karácsony eljött…

2019 december 20.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kíván
az óvodás és bölcsődés gyermekek családja számára
a Pöttömke Óvoda és Bölcsőde minden dolgozója!

Iskolások karácsonyi műsora

2019 december 20.

2019. december 19-én (csütörtökön) és 20-án (pénteken) karácsonyi műsort adott
a Teleki Blanka Általános Iskola és a Széchenyi István Katolikus Általános Iskola
a Közösségi Házban, amelyre meghívást kaptak a Pöttömke Óvoda gyerkőcei.

Köszönjük szépen a meghívást. Gratulálunk a gyerekeknek és felkészítőiknek!

no images were found

Idősek karácsonya

2019 december 20.

2019. december 16-án (hétfőn) a Körte csoport látogatott el a Szociális Otthonba az idősekhez.
Karácsonyi műsorukkal teremtettek ünnepi hangulatot az idősebbek életébe.
Ajándékaikkal kívántak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket a résztvevők számára.

Ezúton is köszönjük a lehetőséget, hogy műsort adhattunk.

no images were found

Madárkarácsony

2019 december 17.

Idén is gondoltunk a környezetünkben élő madarakra a karácsony közeledtével.

Fokozatosan figyelemmel kísérjük a madáretetők ellátottságát, igyekszünk törekedni arra, hogy elegendő táplálékhoz jussanak.

Karácsonyi dalt énekelve és verselve díszítettük fel a fákat különböző madáreleségekkel.

no images were found

Luca napi vásár

2019 december 17.

2019. december 11-én (szerdán) az óvoda gyerkőcei számára adta elő a Szilva csoport a Luca napi műsorukat.

2019. december 12-én (csütörtökön) 15. alkalommal nyitotta meg kapuját a Luca napi vásár. A Szilva csoport zenés vidám műsora nyitotta meg a vásárt. Vendégül láttuk a gyerekeket és felnőtteket egyaránt teával és pogácsával.

Köszönjük minden kedves vendégnek, szülőnek, gyermeknek, hozzátartozónak a részvételt, és támogatását óvodánknak.

Köszönjük szépen minden kedves felajánlónak, aki hozzájárulásukkal támogatták rendezvényünk sikerességét!

no images were found

Mikulás, Mikulás, kedves Mikulás…

2019 december 10.

2019. december 6-án (pénteken) újra eljött a Pöttömke Óvoda és Bölcsődébe a Nagyszakállú!
Mikulás versekkel és dalokkal köszöntötte Őt mind a hat óvodai csoport, és a bölcsőde is.
Finom édességekkel teli csomagokkal és különleges, izgalmas játékokkal lepte meg a gyerekeket.

no images were found

Luca, Luca, kitty-kotty, kitty-kotty…

2019 december 5.

MEGHÍVÓ!

 

A Pöttömke Óvoda és Bölcsőde és a Pöttömke Alapítvány
2019. december 12-13-ig rendezi gyermekműsorral egybekötött Luca napi vásárát,
melyre tisztelettel meghívjuk!

December 12-én 16 órakor megnyitó, a Szilva csoport műsora.

Gyermekek és felnőttek által készített kézimunkák, karácsonyi díszek vására.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Cini és Sanyi bohóc

2019 december 5.

2019. december 4-én (szerdán) újra ellátogatott hozzánk a Zenebona Társulat, vagyis Cini és Sanyi bohóc. Ismét egy fergeteges hangulatú, vicces, humoros és zenés műsorral készültek. A Nagyszakállú érkezésének közeledtével Sanyi bohóc is Mikulásnak öltözött, és meglepetéssel várta a Pöttömke Óvoda gyerkőceit.

 

no images were found

Készülődés, várakozás…

2019 november 25.

Lassan magunk mögött hagyjuk a 2019-es esztendőt. A deres-darás December már elindult, s hozza magával a szeretet ünnepét. A gyermekek számára a sok-sok élményekkel, kíváncsisággal teli, készülődős, tevékeny napokat, hogy a csoda a várva várt és titkon remélt ajándék, meglepetés ott legyen a fa alatt és a Mikulás időben megkapja a levelet.

December 6-án az Alapítvány támogatásával vásárolt játékokat hozza az ovisoknak, bölcsiseknek a Nagyszakállú. A játékok csoportonként 25 ezer forint, az SZJA 1%-ból lettek vásárolva, melyet ezúton is köszönünk!

 

December 12-én délután 16 órakor a Szilva csoportos gyerekek Luca napi hagyományőrző műsorával veszi kezdetét
a 11. alkalommal megrendezésre kerülő Luca napi vásárunk, melyet a Dinnye és a Körte csoportokban rendezünk. Teával, pogácsával, pereccel kínáljuk kedves vendégeinket.

A vásár december 13-án is folytatódik, hogy akik nem tudtak az előző nap eljönni, ők is tudjanak szétnézni, vásárolni.

Már készülnek az ötletes, tetszetős ajándékok, sokszor a gyerekek bevonásával. Szívesen fogadjuk a kedves szülők segítségét, saját készítésű, bármilyen technikával készített ajándék-dísztárggyal járuljanak az “árukészlet” bővítéséhez.

Reméljük, hogy hasonlóan az előző vásárok hangulata, vásárlási kedve a szebbnél szebb kézműves termékek láttán, az idén sem marad el.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!!!

 

Mozgalmas, tevékenységekben bővelkedő időszak következik, s reméljük, kellemes, élményekben gazdag, varázslatos, csodaváró vasárnap meggyújtjuk az adventi koszorún az első gyertyát.
Készülődés, várakozás, elcsendesedés, lelki békénk megteremtése, a másikhoz való szeretetteljes odafordulás… ez az adventi időszak üzenete.
Az ünnepvárás hozza meg, tegye igazzá Szilágyi Domokos gondolatait:
“Ne a hóban, csillagokban, ne ünnepi foszlós kalácson, ne díszített fákon, hanem a szívetekben legyen Karácsony!”

 

Áldott Adventi Készülődést!

 

Dohány Istvánné

Márton nap az óvodában

2019 november 10.

Márton nap előtti héten már minden csoport libás tevékenységekkel töltötte az idejét: verseket, dalokat, körjátékokat tanultak, megismerkedtek
Márton legendájával, kreatív libás lámpásokat díszítettek.

2019. november 6-án (szerdán) a Szamóca csoport előadását
nézhették meg a Pöttömke Óvoda gyermekei.

2019. november 7-én (csütörtökön) pedig minden érdeklődőt sok szeretettel vártak műsoruk megtekintésére.
Első alkalommal került megrendezésre az óvodában
a Márton napi felvonulás, amelyre nagy izgalommal készülődtek a gyermekek a lámpások készítésével.
Minden gyerkőc szüleivel, családtagjaival kis lámpások kíséretében tettek egy nagy kört az óvoda körül.
A felvonulás után finom süteményekkel, forró teával kedveskedtünk a vendégeknek.

 

Ezúton is köszönjük minden kedves szülő, résztvevő támogató közreműködését eseményünk sikeres lezajlásában,
bízunk benne, hogy mindenki jól érezte magát!

Reméljük, hogy a Márton napi felvonulás óvodánk hagyományává válik!

no images were found

 

Elsősök az óvodában

2019 október 21.

2019. október 21-én (hétfőn) visszalátogattak óvodánkba a most már elsős iskolások. Nagy örömmel fedezték fel ismét az óvoda udvarának zeg-zugait, újra játszhattak a régi pajtásokkal, megismerkedhettek új gyermekekkel. Büszkén meséltek óvó nénijüknek eredményes, sikeres évkezdéseikről, iskolás élményeikről. Kis ajándékkal kedveskedtünk nekik.

Reméljük, hogy gyakran ellátogatnak hozzánk! Köszönjük, hogy élménytelivé tettétek ezt a napot számunkra!

Vitamin nap és faültetés az óvodában

2019 október 21.

2019. október 17-én (csütörtökön) szerveztük meg a már hagyománnyá vált Vitamin napunkat. Ebben az évben a csoportok szabadon választhattak gyümölcsök, zöldségek, magvak közül, bármiből bármit készíthettek. Nagy örömmel fogadtuk a lelkes szülők támogatását, akik ötletes és ízletes süteményekkel, kreációkkal készültek erre a napra. Nemcsak otthon, hanem az óvodában is lehetőségük volt a gyerekeknek közös munkálkodásra.

Ezen a szép őszi napon ültettünk el két kocsányos tölgyfát, amelyet a Kertbarát Kör tagjai ajánlottak fel óvodánknak, illetve előző nap az Ültess Fát! programhoz csatlakozva elültettük azt a két smaragd tuját, amit a Maklár Dísznövény Kertészet nyereményjátékán nyertünk.

Köszönjük, hogy a Kertbarát Kör tagjai elfogadták meghívásunkat és részt vettek számunkra fontos eseményünkön!

 

Vitamin nap faültetéssel

Állatok világnapja

2019 október 14.

Remek „állati” két héten vagyunk túl a Pöttömke Óvoda és Bölcsődében. A múlt héten rengeteg házi- és különleges állattal ismerkedtünk meg, személyesen megtapasztalhattuk, meghallgathattuk gazdáiktól, hogy milyen tulajdonságokkal és jellemzőkkel rendelkeznek. Ezúton is köszönjük azoknak a szülőknek, akik hörcsögöket, kiskutyákat, pókot, agámát, birkát és galambokat hoztak be gyermekeink számára. Szeretnénk megköszönni az Állatokat Védjük Együtt Alapítványnak, hogy élmény telivé tették gyermekeink számára a hétfői napot, és tartalmas előadás keretében meséltek a felelős állattartásról két kiskutyával. Az állatoknak összegyűjtött adományokat pénteki napon az óvodai dolgozói elvitték a menhelyre, ahol hatalmas örömmel fogadták. Köszönik szépen az óvoda és a családok támogatását!

Az időjárásnak köszönhetően egy szuper napot tölthettek el nagycsoportosaink a hortobágyi Madárparkban, sokféle madárfajjal és jellemzőikkel ismerkedhettek meg, betekintést nyerhettek a madarak gondozásába. A gyerekek nagy élménnyel tértek vissza az óvodába. Számos környéki óvodából érkeztek szebbnél szebb és humorosabb állatos versekkel a gyermekek. Köszönjük szépen az óvodák megtisztelő részvételét, gratulálunk minden helyezett és szereplő gyerkőcnek. A továbbiakban is kívánjuk, hogy szeressék a verseket, verses meséket, mérettessék meg magukat más versenyeken is! A Vers-és verses mesemondó versennyel nem ért véget az állatok világnapja, hiszen a héten még bagolybemutatóval készültek gyermekeink számára. Nagy élménnyel meséltek a felettük elszálló madárról, ezúton is köszönjük szépen!

A programsorozat vége felé járva ellátogatott hozzánk a Szegedi Látványszínház, Pötyi kutya című előadását tekintették meg a gyerekek.

no images were found

Ültess Fát!

2019 szeptember 30.

Óvodánk csatlakozott az október 15-re meghirdetett Ültess Fát programhoz!

Örülnénk , ha a gyermekek kedvet kapnának, és otthon is megemlékeznének a növények fontosságáról ezen a napon, akár fa-, bokorültetéssel, akár egy új cserepes virág beszerzésével. Szeretnénk, ha az otthoni eseményről fényképet is készítenének, amin a gyermek és az új növény látható, ezeket az óvodában kiállítanánk!

A fényképeket 2019.10.16-ig várjuk az ovodakfabony@freemail.hu e-mail címre!

Állatok világnapja

2019 szeptember 30.

Az állatok világnapja alkalmából idén is egy rendezvénysorozatot szerveztünk. A programokat szeptember 26-án, a házi mesemondó versenyünkkel nyitottuk meg. A következő héten szeptember 30-án, hétfőn az  Állatokat Védjük Együtt Alapítványtól jönnek hozzánk, akik a munkájuk fontosságáról beszélnek a gyerekeknek. A menhelynek gyűjtött adományokat október 3-ig, csütörtökig várjuk szeretettel a folyosón elhelyezett asztalon. Október 2-án a nagycsoportosok a Hortobágyi Madárpark – Madárkórház lakóit látogatják meg.  Október 3-án állatsimogatót szerveztünk, amire szeretettel várjuk a házi kedvenceket. Október 4-én “Hosszú lábú gólya…” címmel szervezzük meg a kistérségi Vers-és verses mesemondó versenyünket. A rendezvényeinket október 7-én, hétfőn ragadozó madár bemutatóval zárjuk.

ADOMÁNYGYŰJTÉS

2019 szeptember 30.

Az állatok világnapja alkalmából Óvodánk adománygyűjtést szervez az egri Állatokat Védjük Együtt Alapítvány számára!

A menhely szívesen fogad: száraz tápot, konzerveket, immunerősítőket, vitaminokat, plüssöket, játékokat, fém lábasokat, fém tálakat, tisztítószereket.

A felajánlásokat szeretettel fogadjuk a folyosón elhelyezett asztalon, szeptember 23 és október 3 között!

Sportpálya átadó

2019 augusztus 8.

Az óvoda udvarán megépült sportpályát nagyon sokan támogatták, sokféle módon, formában.
Tették mindezt azért, hogy ovisaink számára biztosítsák a minél szélesebb körű lehetőséget a szabad játékhoz, mozgáshoz, sporttevékenységekhez. Köszönjük az anyagi támogatást éppúgy, mint a kivitelezésben nyújtott segítséget!
Támogatóink munkáját, együttműködésüket köszönjük, és bízunk benne, hogy a gyerekek örömmel veszik birtokukba és sok-sok közös játék, élmény, barátság színhelye lesz az új sportpálya.

no images were found

Udvari játékok bővítése

2019 augusztus 7.

Önkormányzatunk a civil alap létrehozásával, pályázati lehetőséget biztosítva támogatja a civil szerveződéseket.
A maximálisan kérhető támogatás összege 200 000 Ft / év.
Alapítványunk udvari játék vásárlására és az óvodai nevelőmunkához kapcsolódó programokra kért és kapott maximális összeget.
Ennek eredményeként rövid időn belül egy új mérleghintát telepítünk a régi, elhasználódott, balesetveszélyes libikóka helyére.
Az összegből támogatjuk majd a gyümölcsnapot és népszokásokat felelevenítő programokat (Márton nap, Luca nap, …)

Vers- és verses mesemondó verseny – pályázat

2019 augusztus 7.

Alapítványunk sikeresen pályázott a NEA 2019. évi egyszerűsített pályázatán. Ez a pályázat a kis- és közepes civil szervezetek működését, szakmai programjainak megvalósítását segíti.
A támogatási összeg 200 000 Ft, melyet alapítványunk az Állatok világnapjához kapcsolódó, immár 4. alkalommal rendezendő járási szintű Vers- és verses mesemondó versenyre fordít. Ebből az összegből a gyermekek jutalmazását, valamint egy – nagycsoportosaink részére szervezett – kirándulást tervezünk a
Hortobágyi Madárparkba.
A szeptember végén megrendezendő házi versmondó verseny helyezettjeit, résztvevőit is jutalmazzuk.
Célunk: a magyar nyelv gyakorlása, az élőszavas kommunikáció fejlesztése, valamint az Állatok világnapjához kapcsolódva annak megláttatása, hogy az ember hogyan gondoskodik a beteg állatokról.
A házi versenyre már lehet nézegetni a verseket és biztatni a gyerekeket, hogy vegyenek részt a megmérettetésen. A pályázat és a verseny “címe” is
“Hosszú lábú gólya”.

Fontos közlemény

2019 július 29.

Értesítjük a kedves szülőket, hogy az intézményben felújítási munkálatok folynak. Arra kérünk minden kedves szülőt, hogy az épület Egyetértés út felőli bejáratát használják!

Köszönettel:

A Pöttömke Óvoda és Bölcsőde dolgozói

“Jó tanuló, jó sportoló” elismerés

2019 június 20.

2019.06.17-én (hétfőn) délután adták át a “Jó tanuló, jó sportoló” elismeréseket Füzesabonyban a Közösségi Házban.

Intézményünket 9 gyermek képviselte a díjátadón, akik oklevelet és csokoládét vehettek át.

 • KRESZ versenyen való eredményes részvételért 5 gyermek ,
 • Karate sportban való kiemelkedő teljesítményéért 2 gyermek,
 • Kistérségi vers- és mesemondó versenyen való részvételéért, különdíj elnyeréséért 3 gyermek,
 • Rajzpályázaton való részvételéért pedig 1 gyermek vehetett át elismerő oklevelet.

Gratulálunk minden Pöttömkés óvodásunknak, nagyon büszkék vagyunk Rátok!

no images were found

Ugrálóvár

2019 június 20.

2019.06.14-én (pénteken) az időjárás nekünk kedvezett, a felállított ugrálóvárat hamar elfoglalták a gyerekek. Ugrálással és a párakapu alatti szaladgálással tartalmassá tettük ezt a szép nyári napot!

Ezúton is köszönjük a helyi vállalkozó támogatását, az ugrálóvár felajánlását gyermekeink számára!

no images were found

Ovikert Stiller Tamással

2019 május 28.

2019.05.28-án , az Ovikert Program keretében, ismét ellátogatott hozzánk Stiller Tamás , a program ötletgazdája. Az idén paprika, paradicsom, tök és cukkini palántákat adományozott a Pöttömkés gyerekek által művelt ovikertbe. Ezzel is színesítve a zöldellő ágyásokat, melyekben már nő, erősödik a szamóca palánta, a borsó, a vöröshagyma és a fokhagyma…. Óvodánk eszközállományát is bővítette új kerti gyermek szerszámokkal és felnőtteknek való kerti munkaeszközökkel!

Köszönjük szépen Stiller Tamásnak a lehetőséget és a  támogatást a program megvalósulására és sok sikert kívánunk a további munkájához!

no images were found

Gyerekhét

2019 május 24.

Egy tartalmas hetet tudhatunk magunk mögött, hiszen ezen a héten már ellátogatott hozzánk Szajlai Szabolcs, aki egy bűvész show-val varázsolta el a gyerekeket, a tűzoltók is meglátogattak minket, beleülhettünk a tűzoltóautóba, a tegnapi nap folyamán a nagycsoportosok pedig egy biciklitúrán vehettek részt.

Szeretnénk megköszönni, hogy az idei évben, ilyen sokan támogatták a gyermeknapi rendezvényünket, ezzel hozzájárulva a gyermekek öröméhez, önfeledt szórakozásához. Külön köszönetet szeretnénk mondani Nagy Csaba polgármester úrnak, aki játékok vásárlásával járult hozzá a mai nap sikerességéhez. Továbbá szeretnénk megköszönni az alapítványunknak a segítséget, az anyagi hozzájárulást. A Füzesabony-Szihalom Szociális, Család és Gyermekjóléti Központot is köszönet illeti, hiszen a mai napon ők érkeztek hozzánk, hogy a gyerekeknek csodás arcfestéseket és csillámtetoválásokat készítsenek. A szülőknek is szeretnénk köszönetet mondani, közülük pedig külön kiemelnénk Tóbi Viktort, Pásztor Pétert és Pásztorné Godó Juditot, akik egy-egy traktort hoztak el nekünk a hét során, amivel vidám mosolyt csaltak a gyermekek arcára. Szabó Krisztina pedig felajánlotta nekünk az ugrálóvárat gyermeknap alkalmából, ugyan a rossz időjárás miatt nem tudtuk felállítani a héten, de neki is szeretnénk megköszönni , hogy már több éve támogatja óvodánkat, hiszen mindenki tudja, hogy ugrálóvár nélkül nincs gyermeknap. A Kaláris Táncegyesületnek is szeretnénk megköszönni, hogy a mai napra biztosította nekünk a népi játékeszközöket, melyben a kisebbek és nagyobbak is örömüket lelték.

Az ilyenkor szokásos fagyizás sajnos elmaradt az időjárás miatt, ehelyett több csoport sütit vásárolt a gyerekeknek, illetve van aki jövőhéten sétál el a fagyizóba.

 

 

no images were found

Tűzoltósági rajzpályázat

2019 május 17.

2019. május 17-én (pénteken) az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által kiírt 2019. évi Alkotói Pályázaton intézményünk elnyerte a “Legkreatívabb Óvoda” címet!

Nemcsak óvodánk, hanem egy Alma csoportos óvodásunk is
oklevelet vehetett át a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon óvodapedagógusa és családja kíséretében.
Szabadkézi rajz kategóriában, mini óvodás korcsoportban I. helyezést ért el.

Óvodánk egy órás tűzoltósági bemutatón vesz részt a pályázat nyereményeként!

Gratulálunk az ügyes kezű rajzolóknak és a felkészítő pedagógusoknak!

no images were found

Mesemondó verseny Kálban

2019 május 2.

Április 26-án immáron 10. alkalommal szervezték meg Kálban a mesemondó versenyt. Az óvodánkat 1-1 gyermek képviselte az alma  és a szilva csoportból, igen nagy sikerrel, a szilvás gyermekünk külön díjban részesült. A gyerekeket finom reggelivel, különleges kézműves foglalkozásokkal , interaktív táblával várták. A mesemondó eredményhirdetése után egy meglepetés műsor következett, amibe bevonták a kicsiket, a szülőket és az óvó néniket is egyaránt.

no images were found

Fa ültetés

2019 május 2.

Hét darab vérszilvafát ültettek el hétfőn az Óvodánk Egyetértés úti bejáratánál a Föld napjához és a Zöld városközpont projekthez kapcsolódva. A csemetéket az önkormányzat, intézmények és civil szervezetek fogadták örökbe:

– Füzesabony Város Önkormányzata,
– Pöttömke Alapítvány,
– Füzesabonyi Természetbarát Egyesület,
– Rászorultakért Alapítvány,
– Füzesabonyi Kertbarát Kör,
– Füzesabony-Szihalom Szociális, Család- és Gyermekjóléti Központ,
– Pinkóczy Mazsorett Egyesület.

no images were found

Húsvéti tojásvadászat

2019 április 17.

Idén, április 17-én szervezte meg a

Média Füzesabony Kft., a Füzesabony-Szihalom Szociális, Család- és Gyermekjóléti Központ

a tojásvadászatot. A csoportoknak 9 órától indult a tojás keresés.

Minden gyermek nagy örömmel látott neki ennek a feladatnak, kicsik és nagyok is megtelítették kosárkáikat.

Utána rengeteg meglepetés várta a gyerekeket: arcfestés, csillámtetoválás, kézműveskedés.

 

no images were found

EGY OTTHONUNK VAN! Föld napi hét a Pöttömkében!

2019 április 12.

2019.04.08.-án az óvoda épületét és csoportjait a Föld színeibe öltöztettük fel. Másnap a Füzesabonyi Kertbarát Kör tagjainak segítségével elvégeztük az ovikert tavaszi előkészületi munkálatait. Szerdai napon minden csoport a veteményes kiskertjében elültette palántáit, magjait és az óvoda udvarának virágosítása is megtörtént. 11.-én, csütörtökön az óvoda udvarán sorkerült az akadályversenyek lebonyolítására. A nap vége közös tornával és gyümölcs saláta elfogyasztásával zárult. Pénteken az Aura Segítő Kutya Alapítvány önkéntesei varázsolták el a gyerekeket a torna jellegű foglalkozásukkal , melyet két terapeuta kutyával közösen mutattak be. A gyerekek élményekkel gazdagodva zárták a hetet!

A heti rendezvény támogatását szeretnénk megköszönni a városi Önkormányzatnak, a Füzesabonyi Kertbarát Kör tagjainak, a Pöttömke alapítványnak és a gyermekek Szüleinek!

no images were found

Két kéz – két láb – két keréken” MINI KRESZ verseny

2019 április 12.

2019. 04.06-án, szombaton megrendezésre került a Füzesabonyi Széchenyi István Katolikus Általános Iskolában

“Két kéz – két láb – két keréken” MINI KRESZ verseny.

7 óvodás csoport közül  3 pöttömkés gyermekünk I. HELYEZÉST, 

3 gyermek pedig   II. HELYEZÉST  ért el.

 

GRATULÁLUNK!

 

no images were found

 

 

Jót tenni öröm!

2019 április 12.
 
A Pöttömke Óvoda Dinnye csoportos gyermekei kibérelték egy napra a Szihalmon elhelyezett ételeobozt, melybe tartós élelmiszereket gyűjtöttek. A szülők és a gyerekek szívesen adakoztak. Az óvodapedagógus már az előző napokban is kiemelten beszélgetett a gyermekekkel a jó cselekedetek, másokkal való törődés, segítés fontosságáról. Arról, hogy milyen apró dolgokkal, tudunk örömöt szerezni, segítséget nyújtani hátrányos helyzetű embertársainknak.

no images were found

Pöttömke Alapítvány

2019 március 28.

Kedves Szülők!

Ne hagyja veszni adója 1%-át – Gondoljon ránk! Kérjük, adója 1%-ával támogassa alapítványunkat, amelyből a gyerekek óvodai napját igyekszünk színesebbé, élményekkel telivé varázsolni. Alapítványunk támogatásával több rendezvényt, kirándulást, nyáron kézműves foglalkozásokat szervezhetünk, és bővíthetjük udvari- és csoportszobai játéktárunkat.

Pöttömke Alapítvány adószáma: 18582846-1-10

Köszönettel:

Az Alapítvány és a Pöttömke Óvoda és Bölcsőde dolgozói

Víz világnapja

2019 március 28.

2019. március 22-én (pénteken) a Víz világnapján játékos, vizes feladatokkal zártuk a témahetet, amelyek a következők voltak:

 • vízhordás
 • horgászat
 • célbadobás
 • zumba

Az időjárás nekünk kedvezett, minden programunkat a napos, jó időben szervezhettük.

no images were found

Víz témahét

2019 március 28.

Hétfő óta szorgoskodtak az ovisok a különböző vízzel kapcsolatos dekorációk készítésével, elsétáltak a víztoronyhoz, az artézi kúthoz és a Laskóhoz. Mindemellett sok érdekes információt hallhattak, és megtanulták, hogy óvni kell a vízkészletet, valamint azt, hogy a víz nélkülözhetetlen az élethez. Képekben rögzítettük mindennapos vizes tevékenységeinket:

 • a fogmosást,
 • a víz ivást,
 • kézmosást,
 • növények meglocsolását,
 • madáritatók feltöltését,
 • játékos buborékfújás.

no images were found

A Füzesabonyi Pöttömke Óvoda „TeSzedd!” akciója

2019 március 22.

Az Innovációs és a Technológiai Minisztérium az idén is megszervezte a “TeSzedd!”- önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót 2019.03.18-24 között a FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉTEN.

Füzesabonyi Pöttömke Óvoda és Bölcsőde önkéntesei első alkalommal vettek részt ezen az akción 64 regisztrált fővel! Nagy- és középsős korú óvodás gyermekek és felnőtt óvodai dolgozók indultak 2019.03.19-én reggel 9.00-kor szemétszedésre az óvoda és bölcsőde közvetlen és távolabbi környezetében!

Céljuk volt: 

 • az intézmény közvetlen környezetének közös megszépítése
 • a gyermekek környezeti nevelése
 • a gyermekek felelős környezettudatos gondolkodásmódjának kialakítása, fejlesztése
 • tevékenység közben közösségformáló ereje 

Az akcióban résztvevő gyermekek örömmel tisztították meg a természetes élőhelyeket az eldobott hulladéktól! Ők  a későbbiekben már sokkal jobban oda fognak figyelni a környezetük tisztaságára, erőforrások megőrzésére, védelmére, mint korábban!

A Pöttömke Óvoda és Bölcsőde önkénteseinek meggyőződése, hogy a gyermekek tudatosan törekedni fognak a hulladék keletkezésének megelőzésére és a keletkezett hulladékkal történő felelős bánásmódra!

 

“Az igazi természetvédő az, aki tudja, hogy a világot nem a szüleinktől örököltük, hanem gyermekeinktől kölcsönözzük.”
John James Audubon
(Francia – amerikai ornitológus, természettudós és festő)

Némethné Szarvas Erzsébet

óvodapedagógus

no images were found

Te Szedd!

2019 március 18.

Intézményünk csatlakozott az Önkéntesen a Tiszta Magyarországért! akcióhoz, amely az Innovációs és Technológiai Minisztérium által lett meghirdetve idén 8. alkalommal.

2019. március 19-én 9 órától biztonságos szemétszedési munkát végzünk a nagy- és középső csoportos gyerekekkel. A kesztyű, a zsák, és minden szükséges kellék rendelkezésünkre áll.

Galagonya Bábszínház

2019 március 18.

2019. március 18-án (hétfőn) a Víz világnapjához kapcsolódó mesét láthattunk és hallhattunk a Galagonya Bábszínház előadásában a Pöttömke Alapítvány támogatásával (50 000 Ft). A mese címe: A kis jegesmedve. Ismét humoros, vidám perceket szereztek gyermekeink számára.

no images were found

Homokkép

2019 március 12.
Kedves Szülők és Gyerekek!
 
Légy részese a homokképek világának, ahol játszva, kreatívan fejlesztheted gyermeked szín- és térlátását, valamint finommotorikus mozgását.
Garantált a sikerélmény, mert nem lehet elrontani. A kis művész fantáziájára bízva biztosan gyönyörű képek születnek.
 
Márciusi ajánlatunk: delfin és ló, melyeket 2019. március 13-ig rendelheted meg az óvodában, és a következő héten kiszállítjuk.
 
Az elkészítéshez szükséged lesz egy fogpiszkálóra vagy gombostűre. A kép részei egyenként felszedhetőek, amely alatt ragacsos felület található. Szedd le óvatosan a kép felső rétegét, és szórd rá a kiválasztott színű homokot. Így sorban haladva lehet minden részt beszínezni. Fújj hajlakkot az elkészült képre, hogy garantáltan ne peregjen róla a homok.
 
Itt találsz videót az elkészítésről és hasznos információkat, képeket a homokképről:
 
 

no images were found

Bál 2019

2019 február 22.

Az Óvoda és Bölcsőde dolgozói nevében szeretnénk megköszönni támogatásukat!

Köszönjük szépen mindenki segítségét, aki bármilyen módon hozzájárult a rendezvény színvonalához.

 

TÁMOGATÓK NÉVSORA

Árvarázs

Bacsúr József

Dr. Bársony Viktória

BELLA SHOP

Bernát Gábor

Csipkeház

Füzesabonyi Hétszínvirág Óvoda és Bölcsőde

Füzesabonyi Kertbarátkör Egyesület

Fűkő Kinga

IRKA-FIRKA

Játékvár Gulyás Piroska

Józsa Ferenc

Juhász László

Juhász 99 KFT.

Kalo Józsefné

Károlyiné Szajlai Katalin

Kedvesné Újvári Anita

Kiss Attila

Kiss Mónika

Kissné Molnár Szilvia

LADY MAGIC

Lojek Natália

Margaréta Ajándékbolt

Marótné Müll Enikő

Mátyás Király Gyógyszertár

Molnár István

MOLNÁR RICHÁRD Alpolgármester

Molnárné Untisz Rita

NAGY CSABA Polgármester

Nagy István

Németh Róbert

Némethné Szarvas Erzsébet

Orbán László

PAPIRUSZ NYOMTAVÁNY ÉS PAPÍRBOLT

Pásztorné Godó Judit

Pelle Ágnes

Pemika Húsbolt

Rajna Kálmán Polgármester

Salamon István

SHINE Autókozmetika

Skorcze Flóriánné

Szabó Krisztina

Szabóné Balogh Enikő

Szűcsné Kalo Beáta

Tóth Judit

Veres Attila

Veres Péter

Veres Viktor

Veresné Csépány Viktória

Vermesné Pál Krisztina

Wenczel Árpád

Jótékonysági Bál – Valentin nap jegyében

2019 február 22.

Az elmúlt szombaton rendeztük meg a Pöttömke Alapítvány jótékonysági bálját, a megszépült Közösségi Ház nagytermében. Mivel most van a báli szezon, farsang, Valentin nap, nagyon sok rendezvény, bál szerveződik, szórakozási választási lehetőséggel. Ezért kicsit izgultunk, hogy lesznek-e vendégek, akik a mi jótékonysági bálunkat választják. Annak ellenére, hogy a jegyek vásárlása is az utolsó napokban zajlott, most sem okoztak csalódást a szülők, s a korábbi években is mindig támogató személyek, baráti társaságok. Mintegy 170 fő tisztelte meg jelenlétével rendezvényünket, és lett részese egy vidám hangulatú, kulturált szórakozás, jó zene és hajnalig tartó táncos mulatozásnak. Vendégeinket  egy-egy pohár pezsgővel fogadtuk, majd a köszöntők után a gyermekek műsora következett, amely igen nagy sikert aratott. Az óvoda dolgozói most is remek táncos produkcióval megérdemelték a közönség tapsát. Mindenki kellemesen szórakozott, de tudtuk, hogy ez a gyermekekért történik.

A jótékonysági bálnak van egy mögöttes tartalma, amely segíti a kitűzött célok elérését. A korábbi bálok anyagi bevételeiből – gumilapokat tettünk a játékeszközök, csúszdák, mászókák alá, többfunkciós udvari játékot vásároltunk, tavaly egy multifunkciós sportpálya építését kezdtük el, amit szeretnénk folytatni – védőpalánkkal, labdafogó hálóval felszerelni, s Gyermeknapon átadni a gyerekeknek. Ezzel a sportpályával megteremtjük a feltételeit a labdajátékok, ügyességi játékok, testnevelési foglalkozások szervezéséhez, hiszen fontos feladatunk, hogy a gyermekek fejlődéséhez szükséges feltételeket megteremtsük. A mozgásigényük kielégítését bizonyára elősegíti majd.

Köszönettel tartozunk mindenkinek, akik részt vettek rendezvényünkön, támogatójegyet vásároltak, vagy tombolafelajánlással segítették alapítványunkat! A tombolanyeremények között egy húsvéti kis bárány is sorsolásra került.

Külön köszönet a gyermekek táncát betanító óvó néniknek, a dekorációért, a felnőttek produkciójáért a pedagógiai asszisztenseknek!

Köszönjük az Önkormányzat támogatását, a Közösségi Ház térítésmentes használatáért!

Összegzésként elmondhatjuk, hogy a 16. Alapítványi Jótékonysági Bál sikeres volt, az ott lévők kellemes élményként, emlékként fognak rá emlékezni.

Dohány Istvánné

“Itt a farsang, áll a bál…”

2019 február 12.

2019. február 12-én (kedden) farsangi mulatságot tartottunk óvodánkban. Jelmezekbe bújtunk, finom süteményeket fogyasztottunk, zenés táncmulatságot teremtettünk a csoportokba. Ellátogatott hozzánk a Kölyökidő Alapítvány, akik különleges hangszereket mutattak be nekünk, és táncos műsorral leptek meg minket.

no images were found

Kiszézés

2019 február 11.

A tél zárásaképpen 2019. február 11-én (hétfőn) a Körte csoportosok által készített kiszebábot felöltöztettük a rossz tulajdonságainkat tartalmazó szalagokkal, amelyet az udvaron elégettünk, remélve, hogy ezekkel a tulajdonságokkal már nem találkozunk az elkövetkezendőkben. Hangos énekkel, csörömpölő hangszerekkel űztük el a telet.

no images were found

Valentin napi Batyus Party

2019 január 17.

Szeretettel meghívjuk Önt, és kedves partnerét

2019. február 16-án 19 órakor kezdődő

Alapítványi Jótékonysági batyus bálunkra.

Meglepetés műsorokkal, tombolával és jó hangulattal várjuk Önöket!

Helyszín: Füzesabonyi Művelődési Központ

A zenét Morvai Dani szolgáltatja!

Jegy ára: 1500 Ft + 1 tombola ajándék

no images were found

2018 december 26.

Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket és Eredményekben Gazdag Boldog Új Évet Kíván a Füzesabonyi Pöttömke Óvoda és Bölcsőde összes dolgozója!

 

Iskolások karácsonyi műsora

2018 december 22.

December 19-én (szerdán) a Közösségi Házban a Teleki Blanka Általános Iskola növendékeinek karácsonyi meséjét néztük meg és énekkarának műsorát tekintettük meg a gyerekekkel. December 21-én (pénteken) pedig a Széchenyi István Katolikus Általános Iskola 4. osztályos tanulóinak látványos előadását tekintettük meg a nagycsoportosokkal az iskola tornatermében. A műsorok által ráhangolódtunk a karácsonyi ünnepre.

Gratulálunk a felkészítő tanároknak, és köszönjük a meghívást!

no images were found

Madárkarácsony

2018 december 18.

Idén is gondoltunk a környezetünkben élő madarakra. Fokozatosan figyelemmel kísérjük a madáretetők ellátottságát, igyekszünk törekedni arra, hogy elegendő táplálékhoz jussanak. Karácsonyi dalt énekelve és verselve díszítettük fel a fákat különböző madáreleségekkel.

no images were found

Karácsonyi műsor az időseknél

2018 december 17.

2018. december 17-én (hétfőn) a Szamóca csoport látogatott el a Szociális Otthonba az idősekhez. Karácsonyi műsorukkal teremtettek ünnepi hangulatot az idősebb nénik és bácsik életébe. Ajándékaikkal kívántak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket a résztvevők számára.

Ezúton is köszönjük a lehetőséget, hogy műsort adhattunk, illetve köszönjük szépen az idősek kedves kis ajándékait, és hogy gondoltak ránk.

no images were found

Luca napi vásár

2018 december 14.

2018. december 13-án (csütörtökön) tizenegyedik alkalommal nyitotta meg kapuját a Luca napi vásár. A Cseresznye csoport zenés-táncos, vidám műsora nyitotta meg a vásárt. Vendégül láttuk a gyerekeket és felnőtteket egyaránt teával és pogácsával.

Köszönjük minden kedves vendégnek, szülőnek, gyermeknek, hozzátartozónak a részvételt, és támogatását óvodánknak.

Köszönjük szépen minden kedves felajánlónak, aki hozzájárulásukkal támogatták rendezvényünk sikerességét!

no images were found

Mézkóstolás

2018 december 10.

2018. december 10-én (hétfőn) az Országos Magyar Méhészeti Egyesület egyik tagja, Balog Csaba méhész látogatott el óvodánkba. Látogatásának célja, hogy már gyermekkorban megismertesse a hazai méz fogyasztásának fontosságát, a méhek, darazsak jellemzőit, védelmüket. Mindezt szemléltetőeszközökkel mutatta be a gyermekeknek. A játékos előadás után háromfajta mézet kóstolhattak keksszel: akác-, vegyes virág- és napraforgó mézet.

Ezúton is köszönjük Balog Csabának, hogy ilyen élménydús előadásban lehetett részünk!

Reméljük, hogy jövőre újra találkozunk!

no images were found

Mikulás a Pöttömkében!

2018 december 7.

2018. december 6-án (csütörtökön) Miklós napján újra ellátogatott a Pöttömke Óvodába és Bölcsődébe a Mikulás. Izgatottan, vidám versekkel, dalokkal, körjátékokkal, süteményekkel vártuk a Nagyszakállút. Nagy örömünkre sok finomsággal megtelített csomagokkal és különleges, érdekes játékokkal töltötte meg puttonyát a csoportok gyermekei számára!

Ezúton is köszönjük Füzesabony Város Önkormányzatának a csomagokat, és a Pöttömke Alapítványnak az általa felajánlott összegből vásárolt játékokat!

no images were found

Galagonya Bábszínház

2018 december 7.

2018. november 22-én (csütörtökön) a gyermekek nagy örömére újra ellátogatott óvodánkba a Galagonya Bábszínház. Ismét színes, humoros, esztétikus előadással szórakoztatták a Pöttömke Óvoda gyerkőceit. Az előadás címe A három kismalac volt. Egy vidám, boldog délelőttöt szereztek a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt a meséjükkel a bábszínészek. Ezúton is köszönjük szépen!

no images were found

Luca nap az óvodában

2018 december 5.

Meghívó

 

Sok szeretettel meghívunk minden kedves szülőt, családtagot, érdeklődőt a hagyományosan megrendezésre kerülő Luca napi rendezvényünkre, amelyre 2018. december 13-14-én kerül sor.

 

December 13-án (csütörtökön) 16 órakor a Cseresznye csoport műsora nyitja meg a Luca napi vásárt. A gyermekek és felnőttek által készített kézimunkák és karácsonyi díszek kerülnek megvásárlásra, amellyel a Pöttömke Alapítványt, a Pöttömke Óvoda és Bölcsőde gyermekeit támogatják.

 

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

 

 

no images were found

Márton nap az óvodában

2018 november 13.

A Márton nap hetében minden nap a libás tevékenységekről szólt. A gyerekek az ünnephez kapcsolódó verseket, meséket tanultak, lámpásokat készítettek, amellyel Márton legendájára emlékeztünk.

Csütörtökön ünnepségünk keretén belül látogatott el hozzánk az egerszalóki Tekergő Zenekar, akik fergeteges hangulatú táncházzal készültek.

A mulatság pénteken folytatódott. Az Alma csoportosok készültek egy kis műsorral, amelyben az óvoda többi gyermeke is bekapcsolódhatott egy közös tánccal.

Ezúton szeretnénk megköszönni az Önkormányzatnak, hogy a program zárásaképpen a gyerekek libazsíros kenyeret kóstolhattak lilahagymával.

no images were found

no images were found

Előadás

2018 november 13.

2018. november 7-én (szerdán) Takácsné Szigeti Ilona, pszichológus tartott előadást óvodánkban A gyermeki rajzfejlődés főbb szakaszai címmel.

Örömmel fogadtuk az érdeklődő szülőket és pedagógusokat.

Ezúton is köszönjük az előadást!

Vitamin nap

2018 október 19.

2018. október 18-án (csütörtökön) szerveztük meg a már hagyománnyá vált Vitamin napunkat. Ebben az évben a csoportok szabadon választhattak gyümölcsök, zöldségek, magvak közül, bármiből bármit készíthettek. Nagy örömmel fogadtuk a lelkes szülők támogatását, akik ötletes és ízletes süteményekkel, kreációkkal készültek erre a napra. A kicsik is büszkék lehettek szüleikre, és nemcsak otthon, hanem az óvodában is lehetőségük volt a gyerekeknek közös munkálkodásra. A mindenki Gábor bácsijának köszönhetően az óvodánk udvarán a csoportok és a Kertbarát Kör által ültetett és gondozott gyümölcsökből és zöldségekből finom aszalt gyümölcsök és chipsek is felkerültek az asztalokra.

Ezúton szeretnénk megköszönni a támogatást az Önkormányzatunknak és a Pöttömke Alapítványnak, akik anyagi hozzájárulással segítették ezt a rendezvényt!

Köszönjük, hogy a Kertbarát Kör tagjai elfogadták meghívásunkat és részt vettek számunkra fontos eseményünkön!

no images were found

Régi Pöttömkések

2018 október 17.

2018. október 17-én (szerdán) visszalátogattak óvodánkba a most már elsős iskolások. Nagy örömmel fedezték fel ismét az óvoda udvarának zeg-zugait, újra játszhattak a régi pajtásokkal, megismerkedhettek új gyermekekkel. Büszkén meséltek óvó nénijüknek eredményes, sikeres évkezdéseikről, iskolás élményeikről. Kis ajándékkal kedveskedtünk nekik.

Reméljük, hogy gyakran ellátogatnak hozzánk! Köszönjük, hogy élménytelivé tettétek ezt a napot számunkra!

 

no images were found

Papírgyűjtés

2018 október 16.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a szülőknek, gyerekeknek, rokonoknak, dolgozóknak, segítőknek a papírokat, szaporítva ezzel az alapítvány bevételét, amelyet majd a gyerekek javára fordítunk!

 

A csoportok által összegyűjtött papírok súlya:

Bölcsőde: 487 kg

Szamóca csoport: 719 kg

Szilva csoport: 1133 kg

Cseresznye csoport: 407 kg

Alma csoport: 800 kg

Dinnye csoport: 2317 kg

Körte csoport: 1098 kg

 

A vándorserleg ismét gazdára talált, méghozzá a tavalyi győztesnél, a Dinnye csoportnál.

Gratulálunk minden kis pajtásnak, és köszönjük a lelkes együttműködéseteket!

Vers- és verses mesemondó verseny

2018 október 5.

2018. október 4-én (csütörtökön) megrendezésre került óvodánkban a járási vers- és verses mesemondó verseny, amelyre a környék óvodáiból is érkeztek gyerekek. Köszönjük a részvételt, a humoros, aranyos, ügyes állatokról szóló előadásokat, és azt, hogy együtt töltöttünk egy kellemes délelőttöt. Örülünk, hogy ilyen sok vers- és mesekedvelő gyermek van. Reméljük ez a jó szokás végigkíséri életükön őket.

Ezúton is gratulálunk a gyermekeknek, akik kis ajándékokkal, emléklapokkal tértek haza!

Reméljük, hogy Mindenki jól érezte magát! Várunk minden szerepelni vágyó gyermeket jövőre is!

no images were found

Állatsimogató

2018 október 3.

Az állatok világnapja alkalmából egész héten az állatok témakörével foglalkozunk. Ennek keretén belül több házi kedvenc is ellátogatott óvodánkba. Különböző fajtájú, méretű, lakhelyű állatokat ismerhettek meg a gyerekek. Láttunk madárpókot, tücsköket, kisebb-nagyobb teknősbékákat. Simogattunk kutyákat, kaméleont, galambokat, nyuszikat, hörcsögöt. Pónilovaglásra is volt lehetősége a gyerekeknek.

Ezúton is köszönjük a közreműködést a kedves szülőknek és házi kedvencükre nagyon büszke gyermekeiknek, hogy a mai napon velünk tartottak a kis állataikkal együtt. Nagy örömet okozva ezzel a többi kispajtásnak!

no images were found

Papírgyűjtés

2018 szeptember 25.
2018. október 9-től (keddtől) papírgyűjtést szervezünk óvodánkban!

Október 9-én és 10-én reggel 7 és 9 óra között, délután 15 és 17 óra között várjuk a kedves szülőket, nagyszülőket, gyerekeket az összegyűjtött papírral.

Október 11-én reggel 7 és 9 óra között van még lehetőség leadni a papírhulladékot.

Idén is átadásra kerül a vándorserleg, így érdemes szorgoskodni és minél több papírt összegyűjteni a csoportok számára!

Cini és Sanyi bohóc

2018 szeptember 25.

2018. szeptember 25-én (kedden) már harmadik alkalommal látogatott el hozzánk Cini és Sanyi bohóc, vagyis a Zenebona Társulat, hogy jó kedvre derítsen bennünket ezen a hűvös őszi délelőttön zenés, táncos műsorukkal.  A gyerekeknek nagy élmény volt a vicces, humoros produkció.

no images were found

Vers- és verses mesemondó verseny

2018 szeptember 24.

2018. szeptember 27-én (csütörtökön) ismét megrendezésre kerül óvodánkban a házi vers- és verses mesemondó verseny az  állatok világnapja alkalmából, amely az október 4-én szervezendő vetélkedő előválogatója. A csoportokból számos gyermek szorgalmasan készül verssel és verses mesével, amellyel megmérettetik magukat a házi versenyen. A Szamóca, Szilva, Körte csoportból 3-3, a Cseresznye és Dinnye csoportból 4-4, az Alma csoportból 5 gyermek. A továbbjutók az október 4-ei versenyen vesznek részt, amelyre a környék több óvodájából érkeznek még gyerekek. Egy szereplő sem marad üres kézzel, oklevelet és kis ajándékot kapnak emlékül.

no images were found

“Itt van az ősz, itt van újra…”

2018 szeptember 24.

Idén ősszel tájmegismerő kirándulásokat szerveznek az óvodai csoportok az egri Népkertbe. A kirándulások célja, hogy a gyermekek csodálják meg a természet szépségét, tanulják meg, hogyan védhetjük, óvhatjuk meg környezetünket, valamint közös élményhez jussanak. Figyeljék meg az őszi táj változásait, a hulló, színes faleveleket, a terméseket, az örökzöld és lombhullató fákat, a növényeket, az időjárást, az öltözetet önmagukon. A Cseresznye, a Szilva és a Szamóca csoport már az előző héten ellátogatott a Népkertbe. Ezen a kiránduláson nemcsak növényeket, terméseket volt szerencséjük közelről megfigyelni, megvizsgálni, hanem kisebb, apró állatokat, például mókust. A füves területek szabad, mozgásos játékokra adtak lehetőséget a gyermekeink számára, ahol kiszaladgálhatták magukat. A játszótér is nagy élmény volt a gyerekek számára. A Dinnye és a Körte csoport az elkövetkezendő hetekben fog őszi tájmegismerő kiránduláson részt venni, szintén az egri Népkertbe. Az Alma csoport októberben őszi munkálaton vesz részt, illetve háztáji állatokat néznek meg egy tanyán.

SZÜLŐI ÉRTEKEZLET

2018 augusztus 29.

Értesítjük a kedves szülőket, hogy 2018. szeptember 11-én (kedden) 16:30-kor szervezzük szülői értekezletünket az óvodai csoportokban!

Ismertetésre kerül a csoport napi- és hetirendje, leendő programok, események.

Nyílt nap

2018 augusztus 29.

Nyílt napot szerveztünk az újonnan érkező gyermekek és szüleik számára, hogy betekintést nyerjenek óvodánk csoportjainak hétköznapjaiba, megismerkedjenek az óvoda épületével, a csoport napirendjével, a leendő csoporttársakkal, óvónénikkel, dajka nénikkel és pedagógiai asszisztensekkel. Erre augusztus 29-én (szerdán) került sor. Örömmel vettük, hogy sok szülő, gyermek mutatott érdeklődést a nyílt napunk iránt. A csoportok óvodapedagógusai megismertették a szülőkkel, gyerekekkel a csoport játékait, berendezéseit, a jövőben szükséges eszközöket, illetve a beszoktatás rendjét.

Köszönjük a gyermekek és szülők részvételét! Reméljük, hogy a gyermekek új élményekkel tértek haza!

Nyári élmények

2018 augusztus 29.

Május közepén minden csoportban eredményesen lezajlott az évzáró- és ballagási ünnepség. Ezúton is kívánunk minden volt óvodásunknak sikerekben gazdag évkezdést!

Június elején, az időjárásnak is köszönhetően, minden csoport nagy élményekkel tért haza a kirándulásról. Nyáron három csoportban működtünk, s vendégszeretetünket élvezhették a telepi óvodások. A két óvoda gyerekei között jó kapcsolat alakult ki, közösen, együtt játszottak.

A nyári óvodát élménydúsabbá tette a Kreatív kedd és csütörtök, ahol remek alkotásokat, nyárral kapcsolatos dolgokat készíthettek a gyerekek, és fejleszthették kézügyességüket. A mozgás és zene is fontos szerepet játszott a nyáron. Zumba keretében táncos mulatságot szerveztünk egy-egy délelőtt, amelyet nagyon élveztek a gyerekek. A párakapu folyamatosan biztosította a hűsölés lehetőségét a nagy nyári melegben.