Pöttömke Alapítvány
adószáma: 18582846-1-10
számlaszáma: 61900019-13100090
E-mail: pottomke.alapitvany@gmail.com


A Pöttömke alapítvány 2000. decemberében alakult, alapító: Wenczel Árpád. Az alapítvány nyitott, ahhoz bárki csatlakozhat. Az 5 fős kuratórium tagjai szülők, óvónénik, akik a Szülői Munkaközösség választmányi tagokkal szoros kapcsolatot alakítva végzik munkájukat.

Az alapítvány célja, hogy a gyermekek óvodai életét még kellemesebbé tegye, tárgyi eszközellátottságát bővítse, az óvodában működő kiscsoportokat (népitánc, torna) támogassa, az óvodai élet ünnepeit (Mikulás, gyereknap) anyagi lehetőségeihez mérten megszervezze. Az alapítvány gyermekvédelmi feladatokat is ellát.
Az alapítvány bevételi forrása az alakulásától kezdve minden évben megrendezésre kerülő jótékonysági bál bevétele, a személyi jövedelemadó 1%-os felajánlása. Támogatóink elsősorban a kedves szülők, helyi vállalkozók, cégek (Duropack, Fenstherm) s nem utolsó sorban az óvoda-bölcsőde dolgozói, akik részben anyagi, részben pedig tárgyi (általuk forgalmazott termékek) eszközökkel támogatják az alapítványt.

Igyekszünk megnyerni a városunkba újonnan települt kereskedelmi központokat, hogy ők is támogassák alapítványunkat. Közösen döntünk a Szülőkkel, hogy mire fordítsuk az alapítvány pénzét. Igyekszünk, hogy abból minden gyermek egyformán részesüljön.

Pöttömke Alapítvány adószáma: 18582846-1-10
E-mail: pottomke.alapitvany@gmail.com

 

Alapítványunk a 2018-as évi SZJA 1%-os felajánlások révén 258 110 Ft támogatást kapott, melyet ezúton is köszönünk mindenkinek, akik ily módon nyújtottak támogatást!

Kérjük, hogy a jövőben is támogassák alapítványunkat, hogy gyermekeink részére játékeszközöket, élmény teli programokat szervezhessünk!

 

NYERTES PÁLYÁZATOK

Alapítványunk a NEA (Nemzeti Együttműködési Alap) 2020. évi pályázatán a maximális 200 ezer forint vissza nem térítendő összeget nyert. Ezt az összeget az óvodásaink gyermeknapi programjaként a Gyöngyösi Állatkertbe szervezett autóbuszos kirándulásra fogjuk fordítani.

 

 

A Pöttömke Alapítvány 2019-ben nyert pályázatai

  • Szerencsejáték Zrt,
    amely 150 000 forint támogatást nyújtott, mely összeget gumilapok vásárlására, valamint labdafogó háló és palánkháló vásárlására fordítottunk a sportpályához.

 

  • NEA egyszerűsített pályázatán
    200 000 forintot nyertünk. Az összeget a házi vers- és verses mesemondó verseny jutalmazására, valamint a járási szintű verseny lebonyolítására fordítottunk (jutalmazás, étkezés, kézműves anyagok vásárlása, minden résztvevő ajándékozása). Az állatok világnapja jegyében a Hortobágyi Madárkórház, park látogatását tettük lehetővé 40 fő óvodásunk részére, az autóbusz, illetve belépőjegyek biztosításával.

 

  • Füzesabony Város Önkormányzatának pályázatán
    200 000 forint. Az összegből egy mérleghintát telepítettünk az óvoda udvarára. A Galagonya Bábszínház előadását a Csipkerózsika című mesét nézhették meg a gyerekek.

 

A pályázatokon nyert támogatások nagymértékben elősegítették, hogy Alapítványunk programjaival támogathatta az óvodai nevelőmunkát.